Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Милко Багдасаров за кмет на Кърджали

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Милко Багдасаров за кмет на Кърджали. Той се впуска в надпреварата за местните избори на 27 октомври.
Вчерашният пленум на левицата утвърди и още други 100 номинации за кметове на общини.
Бившият омбудсман Мая Манолова е одобрена единодушно от Националния съвет на БСП за кмет на София.

Вижте още

След днешния протест в Момчилград РИОСВ излезе с отговор

Лошата миризма, която усещат жителите на Момчилград идва от завод за преработка на биологичен отпадък, който е до птицефермата. Това коментира за Радио Кърджали инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ Хасково, като поясни, че двете предприятия са в непосредствена близост, но са на двама различни собственици.

публикувано на 30.10.20 в 16:45

Земетресение 7 по Рихтер и последвало цунами удариха бреговете на Турция

Земетресение от 7 по Рихтер и последвало цунами удариха бреговете на Турция, близо до Измир и гръцкия остров Самос. Свидетели разказват, че земята се е люляла в продължение на 30 секунди. Има сериозни разрушения и рухнали жилищни сгради. Спасители се опасяват, че под отломките има затрупани хора. Според канал НТВ в район Байракли в Измир са..

публикувано на 30.10.20 в 16:19

От утре нови противоепидемични мерки на територията на област Кърджали

С цел да се ограничи разпространението на COVID-19 със заповед на директора на Регионалната здравна служба /РЗИ/ в Кърджали д-р Виктор Кирчев от утре до 13 ноември са въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област Кърджали. В посочения период не се допускат посещения в пенсионерските клубове. Всички заведения, ресторанти,..

публикувано на 30.10.20 в 15:32

Мария Шаркова: Не е късно да се въведат бързите антигенни тестове в училищата

Нито образователната система беше пригодена да отговори на една по-голяма вълна, нито здравната - виждате, че в момента болниците са претоварени, нито пък тази система за контрол на заразните заболявания.“ Този коментар направи пред БНР адвокат Мария Шаркова, специалист по медицинско право. Разумно е специално за училищата да се въведат бързите..

публикувано на 30.10.20 в 15:12

Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените промени за втора пенсия

Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените от правителството промени, свързани с по-ниския процент, с който Националният осигурителен институт ще намалява държавната пенсия за хората, осигурени за втора в частните фондове. За възможността, която ще се даде хората да прехвърлят партиди от частните фондове към Сребърния фонд,..

публикувано на 30.10.20 в 15:08

На първо четене: Нов гратисен период за подмяна на лични документи

Целта на мярката е да няма опашки пред бюрата в МВР. Депутатите одобриха на първо четене новия гратисен период за подмяна на лични документи с изтичащ срок на валидност. Мярката цели избягването на опашки пред бюрата в МВР, където се извършва подмяната, заради усложнената епидемична обстановка в страната. По сега действащите правила валидността на всички..

публикувано на 30.10.20 в 15:04

Ще се пишат отсъствия и при дистанционното обучение

Учениците ще получават отсъствия от час и по време на дистанционното обучение. Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов всички ученици от 8 до 12 клас минават на дистанционно преподаване. За разлика от края на миналата учебна година по време на извънредното положение обаче, сега за неприсъствие в час вече ще се пишат..

публикувано на 30.10.20 в 14:53