Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областният управител Никола Чанев: Децата са нашите надежди и бъдеще

Никола Чанев
Снимка: Вилдан Байрямова / Снимка: БГНЕСВ днешния празничен 16 септември, областният управител Никола Чанев бе гост на откриването на учебната година в Средно училище "Отец Паисий", най-старата гимназия в Източните Родопи. Никола Чанев сподели, че вълнението му е голямо, защото самият той е завършил това учебно заведение. Ето какво пожела той за първия учебен ден:
"Честит празник на всички пораснали и непораснали ученици, на всички, които днес ще пристъпят за първи път прага на училищата, ще почерпят за първи път сила от този храм на знанието. Разбира се, искам да честитя празника на всички учители и искам да ги призова, както и досега да бъдат до своите възпитаници, да бъдат не само техни учители, но и техни приятели, техни близки".


Вижте още

След днешния протест в Момчилград РИОСВ излезе с отговор

Лошата миризма, която усещат жителите на Момчилград идва от завод за преработка на биологичен отпадък, който е до птицефермата. Това коментира за Радио Кърджали инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ Хасково, като поясни, че двете предприятия са в непосредствена близост, но са на двама различни собственици.

публикувано на 30.10.20 в 16:45

Земетресение 7 по Рихтер и последвало цунами удариха бреговете на Турция

Земетресение от 7 по Рихтер и последвало цунами удариха бреговете на Турция, близо до Измир и гръцкия остров Самос. Свидетели разказват, че земята се е люляла в продължение на 30 секунди. Има сериозни разрушения и рухнали жилищни сгради. Спасители се опасяват, че под отломките има затрупани хора. Според канал НТВ в район Байракли в Измир са..

публикувано на 30.10.20 в 16:19

От утре нови противоепидемични мерки на територията на област Кърджали

С цел да се ограничи разпространението на COVID-19 със заповед на директора на Регионалната здравна служба /РЗИ/ в Кърджали д-р Виктор Кирчев от утре до 13 ноември са въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област Кърджали. В посочения период не се допускат посещения в пенсионерските клубове. Всички заведения, ресторанти,..

публикувано на 30.10.20 в 15:32

Мария Шаркова: Не е късно да се въведат бързите антигенни тестове в училищата

Нито образователната система беше пригодена да отговори на една по-голяма вълна, нито здравната - виждате, че в момента болниците са претоварени, нито пък тази система за контрол на заразните заболявания.“ Този коментар направи пред БНР адвокат Мария Шаркова, специалист по медицинско право. Разумно е специално за училищата да се въведат бързите..

публикувано на 30.10.20 в 15:12

Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените промени за втора пенсия

Частните пенсионни дружества и КНСБ одобряват предложените от правителството промени, свързани с по-ниския процент, с който Националният осигурителен институт ще намалява държавната пенсия за хората, осигурени за втора в частните фондове. За възможността, която ще се даде хората да прехвърлят партиди от частните фондове към Сребърния фонд,..

публикувано на 30.10.20 в 15:08

На първо четене: Нов гратисен период за подмяна на лични документи

Целта на мярката е да няма опашки пред бюрата в МВР. Депутатите одобриха на първо четене новия гратисен период за подмяна на лични документи с изтичащ срок на валидност. Мярката цели избягването на опашки пред бюрата в МВР, където се извършва подмяната, заради усложнената епидемична обстановка в страната. По сега действащите правила валидността на всички..

публикувано на 30.10.20 в 15:04

Ще се пишат отсъствия и при дистанционното обучение

Учениците ще получават отсъствия от час и по време на дистанционното обучение. Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов всички ученици от 8 до 12 клас минават на дистанционно преподаване. За разлика от края на миналата учебна година по време на извънредното положение обаче, сега за неприсъствие в час вече ще се пишат..

публикувано на 30.10.20 в 14:53