Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милко Багдасаров: Битката за кметския стол на Кърджали не е предрешена


На предстоящия вот БСП предложи Милко Багдасаров за кандидат за кмет на община Кърджали. Той е добре познат в Кърджали не само като политик, оглавяващ вече 20 години областната структура на социалистите, но и като директор на училище и президент на волейболния клуб Арда. За Милко Багдасаров това са третите  местни избори, в които той ще се съревновава за кметското място на Кърджали. Ще бъде ли честна битката за общината и ще предреши ли отново етническия вот крайният изход? Ще има ли наистина политическо съревнование или мачът вече е свирен? С Милко Багдасаров разговаря Красимир Ангелов.

За това как се е решил на трети опит да стане кмет на Кърджали Милко Багдасаров заяви: "Трети решаващ опит, естествено е, че това е едно голямо предизвикателство. Няма човек, който да се ангажира с едно такова участие, без да оценя и всички рискове, които ги има. Но все пак, през годините мисля че като достатъчно дълго време ръководил, и общинската и областната вече структура, над 23-4 години, аз съм с най-много стаж в България, трябва да си носим и своя ангажимент към партията. Мисля, че след европейските избори предизвикателствата пред нас са големи. Още повече, че БСП е единствената алтернатива в момента, на сегашното управление на национално равнище. А, и бих казал, след като виждаме как си партнират на национално равнище ДПС и ГЕРБ, доста неща и в местното самоуправление явно зависят от нас. Така че предизвикателството е голямо, и аз смятам, че този път обаче шансовете са много големи. Предполагам, че ще успея на тези избори да изведа нещата този път до победа".

Предрешен ли е изборът на кмет в община Кърджали?

"Да, има такава вече приказка, която е заляла града, че ДПС и ГЕРБ са се разбрали, че ГЕРБ няма амбиции да побеждават в нашия град. Но те изключват БСП. Изключват, в частност и моята кандидатура". "Мачът, някои смятат, че е свирен, но са забравили нас. Още повече че късното появяване на моята кандидатура, аз все пак като човек, който се занимава и със спорт им казах: "Добрите играчи дават аванс на останалите година-две, а след това отиват на мача, и побеждават". Така че нашата задачка сега, е да изведем нашия отбор до победа".

Кои са основните проблеми на местното управление: "Много са нещата, които на този етап ние ги виждаме като проблемни. Естествено, на първо място, това са чистотата и благоустройството и уличното осветление на града. Това е лицето на всяко едно местно самоуправление, аз мисля, че тук всеки един гражданин, вижда управлението според това, какво има пред неговата врата, в блока или къщата си. Това са неща, които създават и необходимата предпоставка за самочувствието на нашите съграждани.

На второ място Багдасаров очертава изключителният проблем с демографската криза. Нормално е да се търсят конкретни мерки за връщане на успелите, на младите хора в Кърджали и в общината. Младите и успели хора по света да потърсят своята реализация в Кърджали.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Кулов: Генерират се политически скандали, които да ерозират управлението на страната

Политически страсти и скандали разтресоха България в последните 24 часа - служебният министър поиска смяна на двама министри, опозицията поиска вот на недоверие на служебния кабинет, ПП-ДБ обмисля да поиска оставката на председателя на Народното събрание, управителят на Здравната каса подаде оставка, бившият вече главен секретар на МВР Живко..

публикувано на 19.04.24 в 16:07
Ани Стоянова

Пациентите в Кърджали избягват да подават сигнали и жалби

От 2007 година на 18 април се отбелязва Европейският ден за правата на пациента.  Идеята е на този ден да се прави равносметка как се прилагат основните пациентски права, формулирани в Европейската харта на правата на пациентите. Акцентите са профилактиката и правото на достъп до висококачествени здравни услуги. В област Кърджали..

публикувано на 19.04.24 в 12:45

Един "по-див ден" и наблюдение на лешояди, елени и зубри предлага "По-диви Родопи"

Един "по-див ден" ви очаква, ако откликнете на поканата на Фондация "По-диви Родопи" за еднодневна опознавателна разходка и наблюдение на диви животни на територията на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Проявата е посветена на Деня на Земята и е отворена към всички природолюбители и търсачи на различни усещания. Събитието е и продължение на..

публикувано на 19.04.24 в 11:39

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев...

публикувано на 17.04.24 в 15:25

В Момчилград направиха първите номинации за кандидат-депутати на ДПС

Започнаха разширените заседания на ДПС по общини, на които се правят номинации за кандидати за народни представители за листата на Движението в 9-ти Многомандатен район Кърджали за извънредните парламентарни избори на 9 юни. След Момчилград, където заседаваха във вторник, 16 април, днес (сряда, 17 април) се събират партийният актив,..

публикувано на 17.04.24 в 11:57

Родопчани се завръщат към традиционния поминък в региона - тютюна

Наблюдава се  завръщане на родопчани към традиционния поминък в региона  - тютюна. Заради повишения интерес към тютюнопроизводството и трудния набор на документи за регистрация , в две  писма от НАТ  настояват пред Министерството на земеделието и храните за удължаване на срока за вписване  на тютюнопроизводителите в регистъра . През..

публикувано на 16.04.24 в 11:33
Цвета Караянчева

Караянчева: До края на месеца ще са ясни кандидатите за депутати на ГЕРБ

 “Тревожно е това, което наблюдаваме с хора, които изпълняват висши държавни длъжности и тяхното поведение е много неприятно. Очакваме компетентните органи да се произнесат.” Като динамична, интересна и тревожна определи ситуацията в страната в момента областният лидер на ГЕРБ Кърджали Цвета Караянчева. Според нея предсрочните парламентарни избори са..

публикувано на 11.04.24 в 15:33