Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 25 септември в "Хоризонти" очаквайте:

  • Кристиян Желев за участието на октет "Пловдив" на "Хасково джаз".
  • Археолози от Националния исторически музей откриха мощен духовен център при разкопки на късноантична и средновековна крепост в местността „Балък Дере" край ивайловградското село Хухла. Повече ще научим от кмета на града Диана Овчарова.
  • Под въпрос ли е следващото издание на фестивала "Opera Open" - Пловдив 2020? Този въпрос зададе към пловдивските кандидат - кметове Нина Найденова - директор на Държавната опера в "града на тепетата".
  • С премиера на новия български игрален филм „Засукан свят“ ще се открие 33-тото издание на „Киномания“. Повече за филма ще научим от неговия режисьор Мариус Куркински.
  • Редакторът Валентина Иванова ще ви срещне с голямата българска актриса Аня Пенчева.
Започваме в сряда след новините на Радио Кърджали в 13 часа.


Вижте още

Безплатният предизборен диспут на Радио Кърджали ще се проведе на 19 октомври

ДИСПУТИ Диспутите в Радио Кърджали се провеждат по реда на жребия, изтеглен в ЦИК, в изнесено студио в Дома на културата. Безплатен диспут - на 19.10.2021 г. от 10:10 до 12:00 ч. във времето на сутрешния блок „След първото кафе“. Тема: „Развитието на Източните Родопи през погледа на политическите сили. Нови работни места,..

обновено на 15.10.21 в 11:24

59 са новозаразените с Kovid-19 в трите най-южни области на България

32 са новите случаи на Ковид-19 в област Хасково, в Смолян – 15, в Кърджали – 12. 1368 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие сочат данните на Единния информационен портал. Положителни са 5,11 на сто от направените 26 727 теста. Със 152 пациенти е повишен броят на хоспитализираните, в сравнение с предходното..

публикувано на 21.08.21 в 11:51

Индексация на базата на пенсиите обеща водачът на листата на БСП в Кърджали Велизар Енчев

Водач на листата на "БСП за България" в Кърджали е Велизар Енчев. Той е дипломат, университетски преподавател, журналист, бивш офицер от външното разузнаване и бивш депутат и учредител и председател на Движение за радикална промяна „Българската пролет“.    Индексация, т.е. увеличаване на базата на пенсиите, обеща Велизар Енчев. Като говорител на..

публикувано на 09.06.21 в 15:32

COVID-19: Безопасно ли е комбинирането на два типа ваксини?

Властите в България излязоха с конкретни рекомендации за употребата на ваксината на „Астра3енека", след като Европейската агенция по лекарствата съобщи, че е възможна връзка между тази ваксина и необичайни тромбози. Световната здравна организация посочи, че към момента рискът от такива реакции се оценява на приблизително 1 на 250..

публикувано на 27.04.21 в 12:07
д-р Николай Брънзалов

Д-р Брънзалов: Личните лекари ще заявяват ваксини в нова е-платформа

През нова е-платформа личните лекари ще могат да заявяват необходимите им количества от ваксините срещу Covid-19. Очаква се системата да заработи след първата десетдневка на м. май, каза зам.председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов. Той поясни, че личните лекари ще подават заявките с електронен подпис, а..

публикувано на 27.04.21 в 06:45

Страничен ефект: Всеки трети преболедувал COVID-19 получава мозъчни или психически увреждания

Всеки трети преболедувал COVID-19, в рамките на следващите шест месеца след инфекцията получава мозъчни или психически увреждания, показва световно изследване, проведено сред над 230 000 души, като авторите на изследването смятат, че пандемията ще доведе до вълна от психически и неврологични проблеми. Учените не знаят по какъв точно..

публикувано на 19.04.21 в 09:51

Пандемията удари тежко автосервизите

Освен криза в туристическия бранш, пандемията доведе и до трудности в работата  в сектора на автомобилния бранш, в частност на автосервизите. Въпреки, че някак си не се вдига шум покрай бранша, е факт, че около 15% от сервизите през изминалата година са били принудени да затворят врати. И докато ресторантите и туристическият бранш са..

публикувано на 07.04.21 в 08:08