Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Роденият в Кърджали музикант започва с пианото в Дома на културата

Кристиян Желев: От дете исках да свиря на барабани

Кристиян Желев
Снимка: Валентина Иванова


В четвъртък, 26 септември, на сцената на театър "Иван Димов" в Хасково се качва Октет "Пловдив". Концертът е част от програмата на започналия Джаз фестивал. Осемте музиканти са водещи имена в съвременния български джаз. Един от тях е родният в Кърджали барабанист Кристиян Желев, когото имахме шанса да слушаме по време на миналогодишния фестивал "Долината на Орфей". Любителите на музиката в нашия град добре познават и родителите му Радостина и Антони Желеви. Чуйте в звуковия файл какво каза за радио Кърджали младият музикант Кристиян Желев:

Кристиян Желев: Родителите ми са музиканти и аз съм израснал в цялата тази атмосфера. В Кърджали живях до 4-ти клас. Ходих в Дома на културата на уроци по пиано и солфеж. Барабаните винаги са присъствали в ранните ми спомени. Като дете имам повече снимки на барабани, отколкото на пиано. Винаги съм искал да свиря на барабани.

Все още не смятам за себе си, че съм добър барабанист, поне не колкото ми се иска на мен.

Октет "Пловдив" е проект на човека, при когото завърших Академията, пианиста Мирослав Турийски. Той  събрал невероятни музиканти: небезизвестния Димитър Льолев -саксофон, Мартин Ташев - тромпет, Влади Мичев на тромбон, един страшен талант, Николай Карагеоргиев - абсолютно ниво в китарата, Венелин Георгиев - също на саксофон и Александър Леков - бас Ще изпълним авторски композиции на Миро.


Вижте още

Мила Авренлиева: Умоляваме кмета да отвори басейна

Капитанът на отбора по водна топка девойки на "Арда" и вратар на националния отбор на България Мила Авренлиева е много разочарована от липсата на басейн, където да се подготвя със своите съотборнички. Тя вече има предложения от други клубове и не е далеч от решение да продължи там. Мила умолява кмета да им даде възможност да се подготвят, за да..

публикувано на 09.07.20 в 17:55
Димитър Димитров от Кърджали играе в

Николай Димитров: Синът ми замина да тренира в Бургас, тук няма условия

Много млади таланти са тръгнали от Кърджали и в момента тренират във водещи български клубове по водна топка. Наскоро Димитър Димитров стана вицешампион на България при 19 годишните с "Черноморец" - Бургас. Баща му Николай Димитров, също бивш състезател на "Арда", разказва за трудното решение да изпрати сина си в друг клуб. Чуйте разговора на..

обновено на 09.07.20 в 17:32

Величко Карабоюков: Тренировката на ватерполистите не се състои само в плуване

Тренировките на язовир "Кърджали" не могат да бъдат пълноценни, поради липса на необходимите врати и други съоръжения. Не могат да се сглобяват и разглобяват, нито да останат постоянно във водата, защото ще станат жертва на посегателства. Треньорът в Спортен клуб по водна топка "Арда" Величко Карабоюков провежда тренировки във водите на язовира...

публикувано на 09.07.20 в 10:07

Иван Кръстев: Без отворени басейни подготовката на ватерполистите е изключително затруднена

Миналото лято Кърджали тържествено отбеляза 50 години от създаването на водната топка. Спомнихме си за славните времена и големите имена, защитавали през годините цветовете на "Арда". Днес за този спорт се говори с тревога, защото настоящето и бъдещето му е под въпрос. На последната сесия на общинския съвет стана ясно, че кметът Хасан Азис не смята да..

публикувано на 09.07.20 в 09:02

Елена Авренлиева: Не искаме водната топка в нашия град да замре

Затворените общински басейни изправят ръководството на клуба по водна топка "Арда" пред невъзможност да провежда тренировки. Родителите на ватерполистите също са притеснени дали децата ще имат възможност да продължат да упражняват любимия си спорт. Елена Авренлиева, майка на състезателка, разказва, че ентусиазирани родители са решили да водят децата..

публикувано на 07.07.20 в 09:30

Дони и Нети празнуват любовта си със съвместен албум "2020"

„ 2020“ е заглавието на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката  Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети. За  20 години  двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети - “Нети”, на Дони - “Естрада”, правят заедно „Този филм“ и се отдават на различни проекти в музиката,..

публикувано на 06.07.20 в 15:04
Христина Тодорова и Ирина Георгиева

Ирина Георгиева: Ротари клубът и в новата обстановка ще работи в полза на обществото

Ротари клуб - Кърджали има нов президент - Ирина Георгиева. Тя встъпва в длъжност на 1 юли 2020 г. като приема "щафетата" от Христина Тодорова. Организацията е сред най-големите дарители, като последната й дейност е насочена към оборудването на кърджалийските медици по време на пандемията. Какво не успяха да свършат заради кризата и как ще продължи..

публикувано на 03.07.20 в 14:24