Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Осъдиха кърджалиец за противозаконно лишаване от свобода на спътницата си

Снимка: архив

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден З.А. 29-годишен, за това, че от неустановена дата през месец септември 2017 г. до 14.02.2018 г., в гр. Кърджали, противозаконно лишил от свобода 41-годишна жена, като деянието е извършено по начин, мъчителен и опасен за здравето на пострадалата и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. Съдът е наложил наказание на 29-годишния „лишаване от свобода“ за срок от пет години и два месеца при първоначален „строг“ режим.

През 2017 г. пострадалата се запознала със З.А. в гр. Кърджали. Той я поканил да заживее в дома му и първоначално отношенията им били добри, но след това се променили. З.А. напълно ограничил възможността  на жената да излиза от дома му. Когато той отивал навън, заключвал пострадалата в банята. Ако се наложило тя да излиза извън къщата, винаги била придружавана от З.А. , защото се страхувал да не избяга. З.А. контролирал телефонните й обаждания,  като впоследствие взел телефона й и го продал, за да не може да потърси помощ.  Когато пострадалата изявявала желание да си тръгне, З.А. й нанасял побой – удрял я с ръце, с пластмасова тръба, с цепеница, с чайник. Татуирал името си на рамото й, без нейното съгласие. Правел й снимки с личния си телефон, от които били видни следите от побоите.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.


Вижте още

АРДА продаде голмайстора си

Нападателят на АРДА Радослав Василев вече е играч на гръцкия Ксанти.  Това е първи трансфер на футболист на АРДА в чужбина. След добрите игри на Василев с екипа на АРДА, логично той подписа с гръцкия тим.  Договорът е за срок от 3 години, като трансферната сума е клубна тайна. Нападателят, който преди 10 дни стана баща , се..

публикувано на 28.09.20 в 19:21

Три нови гишета за лични документи са отворени в Областната дирекция на МВР-Кърджали

Директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали старши комисар Щерьо Милчев провери режима на готовност з а работа на три нови гишета за лични документи, преди да започнат прием на граждани днес.  С откриването на новите работни места към сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали ръководството на Областната дирекция създава..

публикувано на 28.09.20 в 18:52

Новоизбраният кмет на село Брезен Бирсен Ахмед: Обичам да помагам на хората

Новоизбраният кмет на село Брезен в община Ардино е доскорошният временно изпълняващ длъжността Бирсен Ахмед, детски учител по образование. За кандидата от ДПС са гласували 74 души, има три невалидни гласа и 4, които не подкрепят кандидата. Гласоподователите по списък в СИК са над 300 , но повечето са с двойно гражданство, и не са..

публикувано на 28.09.20 в 18:46

Новият кмет на село Соколино е Аксой Хасан

Новият кмет на момчилградското село Соколино е Аксой Хасан. Той е на 23 години и беше единственият кандидат на провелите се в неделя частични избори за кметове на кметства в страната. Аксой получи доверието на 153-ма от гласувалите общо 173 избиратели. Той има бакалавърска степен, семестриално е завършил ВУСИ със специалност "Национална..

публикувано на 28.09.20 в 09:40
гр. Мадан

Проектът "Изкуството - мост между различията 4" в Мадан приключи успешно

Проектът "Изкуството - мост между различията 4" в Мадан приключи успешно. Това отчетоха от общината със специална пресконференция за финала му. Той се реализира от Сдружение „Деца със специални потребности” . За поредна година то  организира Фестивал на Родопския кристал. Проектът е оригинално продължение на предишните и има за цел да установи активно..

публикувано на 28.09.20 в 09:35

Кърджалийката Петя Михалевска влиза в Националния съвет на БСП

Кърджалийката Петя Михалевска влиза в Националния съвет на БСП с един от най-високите резултати при гласуването по време на конгреса на партията. Тя е №1 по доверие сред младите социалисти.Кърджалийският депутат Александър Симов също е в пленума. В изборите за национални органи на БСП са участвали 902 делегати от общо вписаните в избирателните списъци..

публикувано на 28.09.20 в 09:33

Над 20 000 са вече заразените с COVID-19 у нас

58 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, а 7 души са починали. Това показват данните на Единния информационен портал.   Няма новозаразени в Кърджали. В Хасково новозаразените са 8. Три нови случая има и в област Смолян.   Направени са 1103 PCR теста. В момента броят на активните случаи у нас е 5083, като от тях в болници се..

публикувано на 28.09.20 в 09:31