Кметът на Смолян Николай Мелемов положи клетва и пое управлението за трети мандат

Кметът на Смолян Николай Мелемов, 29 общински съветници и кметове на кметства положиха днес клетва и официално встъпиха в длъжност на тържествената първа сесия на разпоредителния орган в общината. 

Церемонията откри областният управител Недялко Славов. Той им пожела здраве, много сили и ползотворна работа за един силен и успешен мандат. 

Емоциите от предизборната кампания и изборния ден затихват и колкото по-бързо ги забравим, толкова по-добре. Смолянчани посочиха своите избраници и им повериха огромна отговорност, която е чест и дълг за всеки от вас. Категоричен е изборът на кмета на Смолян Николай Мелемов за трети мандат. Това е знак, че избирателите одобряват посоката, в която върви общината и оценяват усилията за обновяване на инфраструктурата, качеството на образованието и всички останали дейности, посочи Славов. Той подчерта, че хората сега са по-информирани и по-изискващи и затова е необходимо да се работи още. Славов изрази надежда, че в Общинския съвет ще има качествен и стойностен дебат и призова съветниците да имат добро взаимодействие, да търсят допирни точки и консенсус колкото и да е трудно понякога това.

След неговото слово кметът Мелемов, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва, а символичната огърлица на властта за трети път получи Николай Мелемов, за когото са гласували 9 133 жители на общината.

Благодаря отново на всички, които ми гласувахте доверие за трети мандат. За мен това е една огромна отговорност. Не случайно в момента се вълнувам много повече от 2011 г., когато положих първата си клетва, защото доверието трябва всеки ден да се защитава. И заявявам пред всички вас, че искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян. Затова вратите на моя кабинет отново ще бъдат отворени за вас. В Общинския съвет ще предлагам решения, които са в интерес на гражданите, защото доверието наистина е голяма отговорност. Доверието е и един шанс на всеки един от нас да остави следа, да направи нещо позитивно за развитието на Смолян. Резултатите от изборите показаха, че сме на правилен път, че посоката е правилна, но че темповете трябва да бъдат ускорени и всички заедно ще направим така, че Смолян да е по-красив, по-уютен, по-приветлив, за да може на нашите деца и внуци да оставим един красив и подреден град, добро място за живеене и където всички заедно ще имаме една единствена цел – да обичаме Родината и нашия град, посочи в словото си кметът Николай Мелемов.

Славов му подари икона на Архангел Михаил, чийто ден Православната църква отбелязва днес.

Архиерейският наместник архимандрит Висарион в съслужение със свещеници от Смолян отслужи водосвет за здраве и благоденствие на местната власт и на жителите на община Смолян.

Съобщават от пресцентър на община Смолян.


Вижте още

85 абсолвенти получиха дипломите си за висше образование

Днес 85 абсолвенти получиха дипломите си за висше образование във филиал „Любен Каравелов“- Кърджали на ПУ „Паисий Хилендарски“. По традиция това винаги се случва около студентския празник 8 декември. Временно изпълняващ длъжността директор проф.д-р Велизар Гочев приветства студенти и преподаватели на специално тържество в аулата на Филиала...

публикувано на 11.12.19 в 14:12

Разпределят децата от Средно училище "Отец Паисий" в други школа, обследват всички училищни стълбища

От утре, 12 декември се възстановяват учебните занятия за учениците  от  Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали , като за целта ще бъде направено пренасочване на  учениците в  други  училища в областния град. Организацията и разпределението бяха съгласувани на днешното заседание на Кризисния щаб в община Кърджали, сформиран във връзка с инцидента..

публикувано на 11.12.19 в 13:49

С шест одобрени проекта стартира фондът за подкрепа на малкия и среден бизнес в Крумовград

С шест одобрени проекта стартира фондът за подкрепа на малкия и среден бизнес в Крумовград, финансиран от златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс". Отпуснатите средства са в размер на 368 492 лева, а гарантираните банкови кредити са на стойност 375 492 лева. Фондът разполага с 10 млн. щатски долара, от които 5 милиона се предоставят безвъзмездно..

публикувано на 11.12.19 в 12:57

Село Момчиловци става част от инициативата за изграждане на паметник на Момчил юнак

2020 година ще е посветена на защитника на Родопите Момчил юнак. Инициативен комитет, оглавяван от Александър Митушев,  работи по изграждането на паметник на Момчил войвода в близост до българо-гръцката граница, до Златоград . Село Момчиловци също е част от инициативния комитет. С какво участват в проекта, казва Сийка Суркова, кмет на..

публикувано на 11.12.19 в 11:52

Арда ще обжалва наказанието от 42 300 лева

Ръководството на Арда ще обжалва наложената рекордна санкция от дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз след мача срещу ЦСКА София от турнира за Купата на България. Тимът от Кърджали беше глобен с 42 300 лева, като 37 500 са за расистки обиди. По този повод президентът на клуба Петър Пешев излезе с позиция, в която категорично заявява,..

публикувано на 11.12.19 в 11:24

Регионалната екоинспекция в Хасково наложи санкции за 10 650 лева

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково през ноември е извършила 104 проверки на 103 обекта. Дадени са 59 предписания за отстраняване на констатирани нарушения .  Съставени са 16 акта и са издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 10 650 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за..

публикувано на 11.12.19 в 09:27

Сняг и дъжд ще вали в Родопите

Днес в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Над останалата част от страната ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд. По-значителни ще са количествата на валежа в планинските райони. Привечер на места в Предбалкана и Южна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен..

публикувано на 11.12.19 в 07:02