Кандидат за съветник от ГЕРБ в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Фатме Зейнал в Момчилград оттегли жалбата си за избора на общински съветници в общината. Това се случи след като в Административния съд в Кърджали тръгна изборно дело и бяха преброени недействителните бюлетини в селата Лале, Синделци, Кос, Върхари и в една  секция в Момчилград.
Съдът прекрати делото след оттеглянето на жалбата за липсващи преференции.
 

Вижте още

В Кърджали представят най-новите европейски практики за справяне с атопичен дерматит

Водещи специалисти в дерматологията идват в Кърджали, за да представят най-новите европейски практики за справяне с атопичен дерматит.  Обучението е напълно безплатно, провежда се със съдействието на френската фондация "Атопичен дерматит". То ще се проведе на 14 декември от 10.00 ч. до 12.30 ч. в Конферентната зала на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в..

публикувано на 09.12.19 в 11:49

В Неделино палят светлините на Коледната елха

Днес, 9 декември, ще бъдат запалени светлините на Коледната елха в Неделино. Тържеството по този повод ще бъде пред сградата на Общината от 17.00 ч. Това каза за Радио Кърджали кметът Боян Кехайов: Децата и жителите на общината ще запалим украсата на Коледното дръвче в Центъра. Ще направим богата програма и ще почерпим децата с лакомства...

публикувано на 09.12.19 в 11:42

Започва плащането на пенсиите за месеца

От днес започва плащането на пенсиите за месеца. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес, а в пощенските станции плащанията ще продължат до 20-и декември по утвърден график. Над 1 250 000 възрастни хора, които взимат до 363 лева, включително от НОИ, ще получат и коледна добавка от 40 лева.

публикувано на 09.12.19 в 11:29

Кърджалийски преподаватели против смяната на думи във Вазовото "Под игото"

Кърджалийски преподаватели също са против смяната на 6000 думи в романа Под Игото на Иван Вазов. Реакцията на историка Димитър Димов: " Не може един роман, който е писан през 19-и век, да бъде актуализиран за 21-и. Това нещо излиза извън контекста на това, което е заложено в образователната програма. Всеки един роман , малко или много се изучава..

публикувано на 08.12.19 в 16:28

Хотелите и къщите за гости във Велинград пълни за студентския празник

На 90 % са резервирани хотелите и къщите за гости за студентския празник във Велинград. Само в по-луксозните хотели, тези с по 4 и 5 звезди може да се намери останало място. Това каза за Радио Кърджали Златко Златанов, председател на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград: "Всичко хотели, до 4-и звезди, са абсолютно пълни. Къщи..

публикувано на 08.12.19 в 16:26

Министерство на земеделието стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда", се съобщава на сайта на Министерството на земеделието. Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „Искам бебе“ и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи..

публикувано на 08.12.19 в 12:36

Днес е празникът на българските студенти

За първи път празникът у нас се отбелязва като ден на просветителя Св. Климент Охридски през 1903 г. в най-старото висше българско училище – Софийския университет, който носи същото име.   Празнуването на 8 декември е отменено след 1944 г. и е заменено с датата 17 ноември, когато е Международният ден на студентската солидарност. През 1962 г...

публикувано на 08.12.19 в 08:29