Петима медици от Кърджали участваха в националния конгрес по спешна медицина

Снимка: Радио Кърджали


Петима медици от Кърджали участваха във Втория национален конгрес по спешна медицина. Форумът се проведе в София. Повече за събитието разказва д-р Атанас Митков, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, в звуковия файл:

Д-р Атанас Митков: Конгресът бе организиран от Научното дружество по спешна медицина, на което аз съм член. ЦСМП-Кърджали участва с петима свои представители: аз, главен фелдшер Даниела Делчева, д-р Шенгюл, млада лекарка, която работи при нас от една година, медицински фелдшер Али и медицински фелдшер Ахмед, отговорник във филиала в село Фотиново.

Вижте още

"Арда бокс" ще бъде домакин на кръг от Държавното първенство за юноши

"Арда бокс" ще бъде домакин на кръг от Държавното първенство по бокс за юноши през месец май 2020 година. Подробности от треньора Стоян Узунов в звуковия файл: Стоян Узунов: Умишлено настоявах пред Федерацията да ни предостави домакинство на състезание за юноши. Нашият Ивайло Илиев се представя много убедително в тази възраст. Той играе добре..

публикувано на 09.12.19 в 15:44

В Кърджали представят най-новите европейски практики за справяне с атопичен дерматит

Водещи специалисти в дерматологията идват в Кърджали, за да представят най-новите европейски практики за справяне с атопичен дерматит.  Обучението е напълно безплатно, провежда се със съдействието на френската фондация "Атопичен дерматит". То ще се проведе на 14 декември от 10.00 ч. до 12.30 ч. в Конферентната зала на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в..

публикувано на 09.12.19 в 11:49

В Неделино палят светлините на Коледната елха

Днес, 9 декември, ще бъдат запалени светлините на Коледната елха в Неделино. Тържеството по този повод ще бъде пред сградата на Общината от 17.00 ч. Това каза за Радио Кърджали кметът Боян Кехайов: Децата и жителите на общината ще запалим украсата на Коледното дръвче в Центъра. Ще направим богата програма и ще почерпим децата с лакомства...

публикувано на 09.12.19 в 11:42

Започва плащането на пенсиите за месеца

От днес започва плащането на пенсиите за месеца. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес, а в пощенските станции плащанията ще продължат до 20-и декември по утвърден график. Над 1 250 000 възрастни хора, които взимат до 363 лева, включително от НОИ, ще получат и коледна добавка от 40 лева.

публикувано на 09.12.19 в 11:29

Кърджалийски преподаватели против смяната на думи във Вазовото "Под игото"

Кърджалийски преподаватели също са против смяната на 6000 думи в романа Под Игото на Иван Вазов. Реакцията на историка Димитър Димов: " Не може един роман, който е писан през 19-и век, да бъде актуализиран за 21-и. Това нещо излиза извън контекста на това, което е заложено в образователната програма. Всеки един роман , малко или много се изучава..

публикувано на 08.12.19 в 16:28

Хотелите и къщите за гости във Велинград пълни за студентския празник

На 90 % са резервирани хотелите и къщите за гости за студентския празник във Велинград. Само в по-луксозните хотели, тези с по 4 и 5 звезди може да се намери останало място. Това каза за Радио Кърджали Златко Златанов, председател на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград: "Всичко хотели, до 4-и звезди, са абсолютно пълни. Къщи..

публикувано на 08.12.19 в 16:26

Министерство на земеделието стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда", се съобщава на сайта на Министерството на земеделието. Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „Искам бебе“ и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи..

публикувано на 08.12.19 в 12:36