Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Протестиращи блокираха пътя Ардино-КърджалиВ 8.00 ч. тази сутрин (2 декември) ардинци затвориха пътя Ардино-Кърджали. Те протестират за това, че пътя който е по трасето е в ужасно състояние. Излязоха с плакати на които пише „И тук е България оправете ни пътя!“ „Искаме нормални и безопасни пътища!“ „До кога ще плащаме за дупки?“. Така протестираха хората с викове „Искаме асфалт!“. 
При тях дойде директорът на Областно пътно управление Кърджали Иван Гавазов, който им каза, че през пролетта след въвеждането на ТОЛ системата, пътят Кърджали-Ардино ще бъде довършен, тъй като трасето на места има изкърпени участъци, но ардинци не са доволни само на това, тъй като искат изцяло ремонтиране на пътния участък. 
Протестът продължава и в момента и те са категорични, че ще продължат и утре, и в други ден. Дори са готови да приканят съседните смоленски общини Мадан, Рудозем и Неделино да се включат в протеста, защото през този път минава трафика и за съседната област Смолян. Категорични са, че няма да се откажат и ще искат довършване на асфалтирането на пътя Кърджали-Ардино. 

Вижте още
Архив

Петима са задържани при полицейска операция в област Кърджали

Непълнолетна, обявена за общодържавно издирване, е била установена днес от полицейски служители на РУ-Крумовград в хода на специализираната операция в областта.  17-годишна от област Търговище е намерена в къща в село Пелин. Непълнолетната е обявена за издирване с мярка „задържане“ вчера. Конвоирана е до Център за настаняване в Пловдив. При..

публикувано на 23.03.23 в 17:43

80 полицаи и жандармеристи участват в специализирана операция в област Кърджали

Масови проверки на 5 контролно-пропускателни пункта, в градовете и малките населени места в област Кърджали се извършват в специализирана операция на ОДМВР-Кърджали срещу престъпността, която стартира от полунощ. 80 полицаи от секторите за противодействие на криминалните и икономически престъпления, от Районните управления и от Зоналното..

публикувано на 23.03.23 в 11:50

Започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан

Днес започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан. Снощи в джамиите в цялата страна беше отслужена първата молитва за месец Рамазан, който е един от трите месеца с голямо значение за мюсюлманите. През този месец постите са задължителни за всеки правоверен като един от петте "стълба" на исляма. По време на постите е забранен приемът на храна, течности..

публикувано на 23.03.23 в 10:37

Общините Девин и Златоград направиха дарения за пилон "Рожен"

Общините в Девин и Златоград са сред  първите в страната, които направиха дарения за Пилон „Рожен“. Съветниците в Девин гласуваха 5 000 лв. за Паметника на  обединението, а колегите им в Златоград – 10 000 лв. Още при старта на проекта местните власти обявиха подкрепата си за изграждане на внушителния монумент, в който България ще остави най-важните..

публикувано на 23.03.23 в 10:29

23 март е Световен ден на метеорологията

Днес по целия свят се отбелязва Денят на метеорологията. Датата е свързана с основаването на Световната метеорологична организация през 1950 г.  Организацията е специализиран орган на ООН и в нея членуват над 190 държави. Официална тема на Световния ден на метеорологията за 2023 година е  "Бъдещето на времето, климата и водата през..

публикувано на 23.03.23 в 10:26

Важно за гласуващите в чужбина! Ето адресите на секциите за вота

Министерството на външните работи (МВнР) публикува  адресите на избирателните секции, както и избирателните списъци за гласуване  извън страната за парламентарните избори на 2 април 2023 г. на сайта си.  Списъците и адресите на секциите се намират в секция "Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.". От Външно съобщават още, че избирателните..

публикувано на 23.03.23 в 09:14

Животновъди и пчелари могат да искат обезщетения за природни бедствия

От днес до 31 март животновъдите и пчеларите могат да подават заявления за обезщетения за загинали при природни бедствия животни. Утвърденият размер на държавната помощ е 80 хиляди лева, съобщават от Държавен фонд "Земеделие". Подпомагането е за земеделски стопани, които имат протоколи за установени загинали животни и пчелни семейства при наводнения,..

публикувано на 23.03.23 в 07:55