Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатата на общинските съветници да бъде минимална, предлагат от ГЕРБ



Местната структура на ПП ГЕРБ предлага възнаграждението на общинските съветници в Кърджали да бъде в размер на една минимална работна заплата за страната, като тя се отнася и за работата на съветниците в постоянните комисии на местния парламент. Това беше съобщено днес на пресконференция на местната структура на ПП ГЕРБ. Йорданка Гочева, общински съветник от ПП ГЕРБ:

Ние, групата съветници на ГЕРБ, смятаме, че заслужаваме да получаваме възнаграждение за дейността си като общински съветници и смятаме този мандат да заслужим тези възнаграждение с честен труд, с инициативност и прозрачност, с експертно мнение и професионално отношение към всяка една от темите, които се разглеждат в общинския съвет. Затова излизаме с предложение – възнаграждението на общинските съветници да бъде изравнено с минималната работна заплата за страната. Като смятаме, че това е редно за всяка една страна с пазарна икономика, като смятаме, че по този начин ще защитим интересите на нашите съграждани, и че ще дадем ясен сигнал към тях, за това, че ние няма да сме в тежест на бюджета на общината.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че законовото обвързване на нивата на най-ниското възнаграждение към средната работна заплата ще направи..

публикувано на 23.04.24 в 09:15

Дъждовно

Дъждовно над Източните Родопи:  Кърджали 11-17, Хасково 10-17, Смолян 6-12 Във вторник ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е..

публикувано на 23.04.24 в 08:11
Иван Робов

Председател на РИК: Партиите да изпратят компетентни хора в СИК

Районната избирателна комисия в Кърджали започна работа. Първото ѝ заседание беше насрочено за 17 часа на 22 април, като първите решения бяха свързани с организационни въпроси. Комисията работи в сградата на областната администрация, в стая 202, с работно време всеки ден от 9 до 17 ч. С голяма вероятност изборните книжа ще се предават след..

публикувано на 23.04.24 в 00:10

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид избори , в които има преференциален елемент".

публикувано на 22.04.24 в 17:13
Момчилград

Момчилградчани се подготвят за международна родова среща

Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще се проведе от 22 до 27 юли . Проявата се организира от община Момчилград за 15-и път. По традиция хиляди момчилградчани, пръснати по целия свят, се завръщат в родния край в последната седмица на юли . Благодарение на нея веднъж в годината се събират роднини, приятели и..

публикувано на 22.04.24 в 16:28

Паисиевци призовават за опазването на планетата с флашмоб

В Международния ден на Земята - 22 април, ученици от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали с флашмоб призоваха за опазване на планетата . Повече от 150 деца, облечени в бяло и синьо, танцуваха под звуците на популярна мелодия.  Директорът на училището Златко Атанасов каза, че по този начин децата са изразили  своята загриженост и подкрепа по..

публикувано на 22.04.24 в 16:21

РИК в Кърджали заседава за първи път днес

Първото заседание на РИК в Кърджали ще се състои днес от 17 часа. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на комисията Иван Робов: "Предстои да вземем организационно решение къде комисията ще заседава. Тя ще заседава и работи в ОбА в стая 202. Същото време ще се вземе решение за работното време, то е всеки ден без почивка от 9 до 5. Също..

публикувано на 22.04.24 в 16:02