ГЕРБ: Ще се противоставим на повишаването на местните данъци и такси

Партия ГЕРБ ще се противопостави на  предложението за повишаване на местните данъци и такси в община Кърджали, защото срещу това повишение не стои промяна на услугите, получавани от гражданите. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов днес на пресконференция. Той коментира още, че едиственият мотив за повишаване на такса смет  са отчисленията, които би трябвало да прави общината, тъй като депото за отпадъци не отговаря на европейските изисквания. Общината обаче не плаща тези отчисления, заяви пред журпналисти Огнян Иванов:

Вижте още

Грейна елхата в Кърджали

Преди броени минути грейна и елхата в Кърджали. Събитието започна в 16:30ч. в Дома на културата, а светлините на елхата бяха запалени в 17:50ч. Организирана бе празнична програма с песни и танци на деца от ОДК  съвместно с детските градини в Кърджали в която малки и големи посрещнаха Дядо Коледа: С всяко идване в Кърджали виждам как града става..

публикувано на 06.12.19 в 18:13

Златоград предпочитан от студентите за техния празник

Златоград е предпочитана дестинация за отбелязване на студентския празник. Почти на 100 % са резервирани хотелите и къщите за гости в родопското градче. Чуйте повече от Александър Митушев, директорът на Етнографския ареален комплекс в Златоград: "Има о ще места в отделните къщи, но общо взето сме пълни . Разбира се,   в къщите с по-ниска..

публикувано на 06.12.19 в 17:45

Обещано! Ремонт на пътя Ардино-Кърджали

Протестът, който затвори пътя Ардино-Кърджали преди дни разбуни духовете и днес в Кърджали се проведе среща между недоволни граждани от Ардино и Иван Досев, член на управителния съвет на  АПИ. Къде са парите от нашите винетки? С този въпрос протестиращите посрещнаха Досев на среща в областна дирекция пътна инфраструктура. По думите им..

публикувано на 06.12.19 в 15:46

Отворени врати за риск от туберкулоза в кърджалийската болница от 9 до 13 декември

Седмица на отворените врати  със скрининг за риск от туберкулоза се организира от 9 до 13 декември  в пневмофтизиатрично отделение на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски”. В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации. На пациентите със съмнение за наличие на заболяването, ще бъдат направени допълнителни..

публикувано на 06.12.19 в 14:56

Три театрални премиери радват децата на Кърджали за Коледа

С три премиери ще зарадват зрителите си за празниците творческите състави на Театрално-музикален център – Кърджали. „Рождество” е спектакъл за раждането и живота на Иисус Христос. „Представлението „стъпва” на сказанията от Новия завет, но няма за цел да го тълкува, а да запознае с фактите отпреди две хиляди години”, каза режисьорът Валентин..

публикувано на 06.12.19 в 13:57
Стоянка Мутафова

Почина голямата българска актриса Стоянка Мутафова

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова почина на 97-годишна възраст във ВМА, където беше хоспитализирана и се възстановяваше след тежка операция. В едно от последните си интервюта -  пред БНР-Бургас преди няколко месеца , тя сподели: "За много неща си мисля, но и много често си мисля какво, къде ще бъда, къде ще отида, само хубави неща слушам..

публикувано на 06.12.19 в 10:03

Палим светлините на Коледната елха в Кърджали

  Днес, 6 декември в Кърджали ще бъдат запалени светлините на Коледната елха пред Дома на Културата. Община Кърджали кани кърджалийци и гостите на града да присъстват на събитието, което ще бъде съпроводено с още разнообразни празнични изяви. Веселина Тихомирова, зам.-кмет на общината съобщи за Радио Кърджали каква ще бъде празничната коледна програма..

публикувано на 06.12.19 в 10:02