Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и епизодът на предаването "Вкусен следобед" от тази неделя по мързеливо време, когато си почиваме с пълна сила. Почиваме, освен ако не сме заседнали пред компютъра или пред телевизора, защото почивка, в която присъстват горните два елемента, много прилича на позата, която заемаме на работа!
Вече се усеща наближаването на Коледа и Нова година, а с това чуваме и коледните звънчета, които ни припомнят за подаръци, топли моменти покрай камината, стъпки в снега и красиви спомени. Със сигурност, много от вас ще помислят да отскочат до някоя близка дестинация за празниците, където да се насладят на приятни преживявания, вкусна храна и разходки. Аз пък ви предлагам, едно малко по-необикновено приключение с дядо Коледа и белоснежна Снежанка по живописните родни маршрути с влак. Предлага ни я сдружение за родопската теснолинейка, а подаръците са както от тях, така и от вас - така може да изненадате децата си двойно! Атрактивното влакче със само седем вагончета ще тръгне от гара Септември, област Пазарджик и ще стигне до Добринище, Благоевградско.То се радва на засилен интерес не само от хората, които използват влака за транспорт, но и от тези, които обичат пътешествията с влак и решават да направят нетрадиционен подарък на близък.
След това, с помощта на Весела Фламбурари, ще поразсъждаваме, нужни ли са коледните картички? Може ли да има празници без тях и колко всъщност са ценни самите те като носител на информация, макар и в някакъв приказен смисъл. Весела ни изпраща много виртуални поздрави от Гърция и реши, също така да ни изпрати виртуално писмо - с песнички и приказчици за малките и недотам малки деца. Нейните песни и приказки ще придружим с напомнянето, че дядо Коледа и тази година чака писма от най-малките, благодарение на Български пощи. А Дядо Коледа по домовете организира Общинският детски комплекс в Кърджали.За инициативата, ще научим от директора на детския комплекс Златка Пеньова.
След това, малко преди кулинарната ни изненада, ще се отдадем на едно хоби, каквото е риболова. Ако има зарибяващо хоби, то рибарството е именно такова. Запалените по хвърлянето на въдици кърджалийци все по-често се отправят към Бяло море. Дали само за разнообразие или в търсене на кулинарни атракции? Ще разберем от репортажа на Валя Апостолова.
Във втората част на предаването, ще научим от журналистки на БНТ къде живее дядо Коледа, как преживява в Лапландия, как изглеждат неговите елфи помощници и дали прекарва интересно времето си през лятото?
Следва интервюто на Ангел Чавдаров с Ева Пармакова.
 Бъдете с радио Кърджали и предаването Вкусен следобед от 16 до 18 часа в неделя на 90 мегахерца и онлайн, в реално време на http://player.bnr.bg/?p=21

Галерия

Вижте още

Общинският съвет на Рудозем ще гласува бюджет 2020

Община Рудозем финализира някои  детайли в бюджета. На 31 януари предстои общинския съвет да го гласува. Кметът Румен Пехливанов определя бюджет 2020 като „ужасно малък“. Министерството на финансите ще прихване цялата капиталова субсидия и 50% от общата изравнителна субсидия за погасяване по безлихвен заем който общината е получила..

публикувано на 28.01.20 в 10:30

Всички самоосигуряващи се лица ще подават данъчните си декларации само по електронен път

От началото на годината до 25 януари в офиса на Националната агенция по приходите в Кърджали са подадени 185 данъчни декларации. Област Кърджали е лидер по брой земеделски стопани. Всички самоосигуряващи се лица могат да подават сами по електронен път своите декларации. Срокът за подаването на данъчната декларация е до 30 април. Данъчната..

публикувано на 28.01.20 в 09:40

Издателството "Разказвачът на приказки" приюти нови книги

През трите години на предаването Вкусен следобед често говорих за книги. И не защото искам да съм нравоучителна или пък да показвам литературни познания , а с увереността че книгите ни отвеждат  в един друг свят, на ръба на магичното . Преживявайки в други епохи, в друга кожа, ние виждаме и нашият свят през други очи . А това дори може да..

публикувано на 27.01.20 в 11:17

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и любимото предаване в неделя - Вкусен следобед. Отпуснете се на дивана и си мислете за нещо хубаво, защото то предстои веднага. Това е епизодът от 26 януари. Въпреки че рождения ден на предаването бе на 22-и януари, продължавам да получавам поздравления за три години от прохождането му. И този път ще ме..

публикувано на 26.01.20 в 17:51

Грипната епидемия застигна и Кърджали. Ще успеят ли учениците да завършат първия срок навреме?

Грипната епидемия застигна и нашият град. Д-р Виктор Кирчев, началникът на РЗИ Кърджали съобщи, че днес ще решат дали да обявят грипна епидемия, заради стойностите на заболелите, които доближават 30 %. Каква е ситуацията с отсъствията в училищата, Илияна Типова отново провери:  Ще успеят ли учениците да завършат първия срок навреме? Това се питат..

публикувано на 24.01.20 в 09:45

Румен Пехливанов, кмет на Рудозем: Днес е историческа дата за хората от региона

Със символична първа копка ще започне строителството на граничния пункт Елидже над Рудозем. Пунктът ще свързва двата града Рудозем и Ксанти. Това ще е втория граничен пункт на територията на област Смолян. Церемонията ще бъде в 14 часа на площадка където ще бъде самия пункт. Организирани са автобуси за граждани, които ще тръгват от Рудозем в..

публикувано на 24.01.20 в 10:00

Николай Атанасов - Шуши: "Вкусен следобед" да не губи чистотата, искреността и любовта на 3-годишните деца

А сега идва ред на някои от най-нетърпеливите събеседници, които побързаха да ме поздравят за рождения ден на предаването "Вкусен следобед". Пръв беше режисьорът Николай Атанасов-Шуши, играл 25 години на една сцена със Стоянка Мутафова . Само с постановката "Госпожа Стихийно бедствие" той е бил 1 222 пъти на една сцена с голямата българка,..

публикувано на 22.01.20 в 15:51