Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радослав Милев няма да подкрепи вдигането на данъци в община Кърджали

Общинският съветник Радослав Милев от "Демократична България"  няма да подкрепи увеличаването на местните данъци и такси в община Кърджали, тъй като счита, че това няма да доведе до по-добри услуги. Очаква се проектът за по-високи данъци да бъде разгледан на предстоящата сесия на Общинския съвет.

"Министърът на финансите призова кметовете на общини да вдигат данъците, за да могат да имат допълнително приходи, с които да реализират проектите, които имат. Трябва да кажем, че това е поредният опит на г-н Азис да увеличи данъците. Предложението в момента е от 1,2 на хиляда да стане 2. Според мен, предложението не кореспондира с това, което извършва кмета като работа и подобряване на жизнената среда, както той се изразява, с парите от данъците, които събира от всички нас. В крайна сметка трябва да Ви кажа, че събираемостта е близо 100%, което означава, че всички граждани съвестно си плащат данъците, но за съжаление не получават това, което трябва от страна на управлението на общината", каза Радослав Милев.

Вижте още

Ватерполистите от Кърджали пътуват до Златоград, за да се готвят за предстоящите състезания

Ватерполистите от спортен клуб по водна топка "Арда" - Кърджали пътуват до Златоград, за да се готвят за предстоящите състезания, тъй като покритият плувен басейн "Арпезос" не работи. Предстоят важни турнири още в  началото на февруари. Подробности от треньора Иван Кръстев: През февруари и март имаме състезания на U13 и U12. През месец април..

публикувано на 28.01.20 в 09:14

Днес ни очакват пролетни температури

Днес от запад облачността ще продължи да се разкъса и намалее, след обяд над много райони до слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°.През нощта от запад облачността отново ще започне да се увеличава. Над Родопите ще е слънчево, след обяд..

публикувано на 28.01.20 в 06:45

Съдийски грешки попречиха на ватерполистките да попаднат във финалната четворка

Груби съдийски грешки лишиха девойките на спортен клуб по водна топка "Арда" от шанса да попаднат сред най-добрите четири отбора в страната. През уикенда те участваха в квалификационен турнир в София, но победиха само един от противниците си. За драматичните двубои разказва в звуковия файл треньорът Иван Кръстев: Иван Кръстев: Състезанието беше в..

публикувано на 27.01.20 в 16:14

Днес преди обяд ще има повече слънце

 Днес преди обяд ще има повече слънце, но от юг облачността, предимно средна и висока, бързо ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Над Източните Родопи ще е предимно слънчево. Максималните температури ще достигнат 12° в Кърджали и Хасково. Над Средните Родопи ще е предимно облачно. Температурата в Смолян ще достигне 10°.  Над..

обновено на 27.01.20 в 15:41
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Задължените лица могат да ползват попълнени от НАП електронни данъчни декларации

От 1 март задължените лица, решили да подават данъчната си декларация по електронен път, вече ще могат да ползват предварително попълнените от приходната агенция формуляри. Още разяснения дава Елван Гюркаш, началник на офиса на НАП в Кърджали. 

публикувано на 27.01.20 в 15:17

Обявиха грипна ваканция в Смолянска област

Регионалният щаб за борба с грипа и острите  респираторни заболявания в Смолянднес обяви грипна ваканция за учениците от областта за периода от 28 до 31 януари включително.  За лечебните заведения остават в сила предписаните противоепидемични мерки. В детските градини ще се осъществява строг противоепидимичен контрол. Това съобщи кметът на Смолян..

публикувано на 27.01.20 в 15:10

Ще удължат ли грипната ваканция в Кърджали?

Епидемични са стойностите на заболелите от грип по последните данни на Регионалната здравна инспекция в Кърджали от днес - 238 на 10 хиляди. Броят се е увеличил изключително бързо за последните няколко дни, каза д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ, който предполага, че до десетина дни случаите на грип ще започнат да намаляват. Ето какво отговори д -р..

публикувано на 27.01.20 в 14:51