Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Полет над Родопите" стана на 3 години


Фолклорното предаване на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на двучасовото предаване е Божидар Чолаков.

"3 години за "Полет над Родопите" са малко и много. За този период от време, откакто върви в ефира на Радио Кърджали успях да срещна много хора, запалени по родопската музика и доста млади хора, които продължават традицията да пазим фолклора. А моята идея е точна такава - да съхраним родопският фолклор", категоричен е Божидар Чолаков.

Предаването "Полет над Родопите" стартира в ефира на Радио Кърджали в първата събота на януари 2017 година, след новинарската емисия в 13,00 часа. И както повеляват традициите на всеки рожден ден, Божидар Чолаков си пожела преди всичко здраве.

"Надявам се, всяка събота от 13 до 15 часа, да радвам почитателите на българския фолклор", коментира още водещият и автор на "Полет над Родопите".

Вижте още

Криминалисти откриха нелегална спиртоварна в с.Гулийка

Нелегална спиртоварна са открили криминалисти от РУ-Крумовград в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места.  При проверка в село Гулийка вчера по обяд в прилежащи части към търговски обект били намерени 300 литра наливен алкохол без акцизен бандерол и съоръжение за производство на..

публикувано на 03.06.20 в 12:54

ЦПЛР-ОДК в Ардино предлага безплатни летни занимания за децата

Центърът за подкрепа за личностно развитие - ОДК в Ардино, предлага безплатни занимания за лятната ваканция. Учебните форми ще обхванат деца на възраст от 6 до 18 години. Заниманията ще се провеждат през периода от 1 юли до 31 август в детския център. Групите ще се сформират при строго спазване на мерките и указанията от Министерство на..

публикувано на 03.06.20 в 12:48

Хванаха осем души нарушили задължителната карантина

Осем граждани са били установени вчера да нарушават задължителна картина, която им е била предписана от здравните власти.  Седем от тях са потърсили услуги в сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали. Всички са били в срок на 14-дневна изолация, която не са спазили.  Полицейски служители от РУ-Ардино не са установили на посочен адрес..

публикувано на 03.06.20 в 12:47
Премиерът Бойко борисов

На 15 юни изтича извънредната епидемична обстановка

След края на извънредната епидемична обстановка на 15 юни ще останат само социалните мерки, заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание. Той поиска от здравния министър да прецизира текстовете, които регламентират носенето на маски на закрито. Заради факта, че част от министрите бяха без маски в началото на..

публикувано на 03.06.20 в 11:44

В училището в Черноочене предпочетоха биология и здравно образование

Всички 38 зрелостници са се явили на матурата днес в СУ "Христо Смирненски" в Черноочене.  Повечето са избрали биология и здравно образование, съобщи директорът Иван Стойков. „Сутрин задължително медицински лица измерват температурата, маските се дезинфекцират.  Класните стаи са дезинфекцирани и са под видеонаблюдение“, допълни още..

публикувано на 03.06.20 в 11:35

Спекула с храни и лекарства в Кърджали, Стара Загора и Пловдив

3 524 проверки са извършени в района на Апелативна прокуратура – Пловдив за завишени цени при продажбата на лекарства и храни по време на извънредното положение.  Ревизиите са в периода от 16 март до 13 май, извършени от шестте окръжни прокуратури в апелативния съдебен район под пловдивско ръководство - Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково,..

публикувано на 03.06.20 в 11:19

831 зрелостници се явяват на втората матура в област Кърджали

Днес/ 3 юни/ дванайсетокласниците се явават на втория задължителен зрелостен изпит, като избират предмета.   В двайсет средни училища на територията на областта се провеждат матурите, като заявления са подали 831 ученици.   Припомняме, че и при втората матура учениците ще бъдат проверявани с дистанционни термометри за висока температура...

публикувано на 03.06.20 в 10:51