Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, няколко дни след настъпването на Новата 2020-а, отново сте с мен, Радка Петкова, в ефира на радио Кърджали. Предаването е "Вкусен следобед", което ви гарантира цели два часа свеж въздух в ефира на радио Кърджали.
Надявам се да сте се адаптирали към работата, но това не е и нужно, когато сте на честотата на любимото радио.
С наближаването на третия рожден ден на предаването Вкусен следобед, се сещам за любими и любопитни мои събеседници. Днес заедно с тях потегляме на пътешествие по света!
Първо Станислава Иванова - едно слънчево момиче от най-слънчевия град Кърджали ще ни разкаже за живота в Дания. Има ли нещо гнило там, обаче, няма да научите от нашия разговор. След това ще се върнем на родна почва, за да ви срещна със Светла Пенева - позитивна млада дама, която прави своя музика с вдъхновяващи послания. Ще завършим с кулинарен обзор и няколко вкусни датски рецепти, като едната е за ароматен датски сладкиш със стафиди. Пак по време на кулинарната ни обиколка ще научим и кой е любимият десерт на Ханс Кристиян Андерсен.Втората част, след новините в 17 часа, ще започна с един много изкусителен кулинарен десерт от Армения.
Следва интервю с д-р Димитър Димов, който ще ни поведе на пътешествие към Китай.
След това ще опитаме пуешки хапки в сладко-кисел сос с лайм и бяло вино.
Приключвам с едно любопитно интервю за сборника „Дамите от Ориента“. В него журналистката Кристина Морато събира историите на няколко запленени от арабския свят жени, оставили диря в Близкия изток.Бъдете с "Вкусен следобед" на 90 магахерца от 16 до 18 часа и онлайн всяка неделя, в реално време на http://player.bnr.bg/?p=21

Галерия

Вижте още

Поетесата Роса Соколова: Не спирайте да ни бъдете билката и да забавлявате!

Преминаваме към следващия поздрав за рождения ден на предаването "Вкусен следобед", той е от поетесата Роса Соколова, с която вече ни свързва силно женско приятелство. Казвам женско, което съвсем не значи някакъв общ женски заговор, а че пътищата ни са преплетени и растем заедно. Това на някои може да звучи абстрактно, но е всъщност,..

публикувано на 21.01.20 в 16:48

Весела Фламбурари: Пълен напред на козирожкото предаване "Вкусен следобед"

Нашата най-известна слушателка в Гърция е Весела Фламбурари, културолог и детски писател. С нея ни свързват много общи предавания, посветени на Коледа, детските книжки и магичното слово. Точно по Коледа и Нова година успяхме да ви изненадаме с цели 10 нейни коледни приказчици . Дори и с болно гърло и точно на рождения си ден, вярна..

публикувано на 21.01.20 в 12:25

Терапевтът Кремена Станилова: Искаш нещо - действаш до 72 часа, или забравяш!

А сега нека да ви предложа една малко по-практична тема за размисъл. Почти изтече първия месец от новата година , изтрезняхме от новогодишната еуфория и подаръците, и сега на дневен ред идва приземяващата реалност. Дали успяхме да започнем на чисто, както си обещахме след като стрелките отмериха 12 часа. И дали това не става, защото не..

публикувано на 21.01.20 в 11:00
Агушевите конаци

Агушевите конаци - най-големият запазен феодален ансамбъл в Родопите

В този репортаж правим един подробен тур на най-големия феодален замък на Балканския полуостров, който се намира само на около 60 км от Кърджали. Наш екип посетихме Агушевите конаци в село Могилица, който в момента се стопанисва от наследниците на  Салих ага под формата на частен музей. Сегашните собственици успяват да поддържат това архитектурно..

публикувано на 20.01.20 в 11:51

Честит рожден ден, "Вкусен следобед"!

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване на радио Кърджали, които ни дава глътка отмора в неделя - Вкусен следобед. Днес съм особено радостна да сме заедно , защото като всяко радиодете, и предаването расте, и днес става на 3. На три години едно дете е вече доста капризно, но и умее да заявява себе си. То вече е..

публикувано на 19.01.20 в 18:55

Гайдарят Атанас Младенов отбелязва имения си ден с приятели и много родопско настроение

Гайдарят Атанас Младенов отбелязва имения си ден с приятели и много родопско настроение. „Къщата ми е отворена за гости. Посрещам и изпращам колеги и приятели цял ден. Случвало ми се е на този ден да работя, но няма как" , казва гайдаря. Атанас Младенов е роден в с. Баните, израснал в Пловдив, днес е ръководител на гайдарски..

публикувано на 18.01.20 в 17:44

Деси Николова: Щастлива съм защото се занимавам с това, за което сърцето ми копнее

Деси Николова е от китнoтo самоковско ceло Paдyил, намиращо се в подножието на Рила планина. Родена е през 1993 г. в гр. София. Детството си прекарва безгрижно в голямо и сплотено семейство, за което всеки празник е дух, традиция, любов и много веселие. През 2008 година младата изпълнителка е приета да учи в СУ "Георги Брегов" в Пазарджик с..

публикувано на 18.01.20 в 13:50