Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проектът за бюджет 2020 на Джебел премина през широко обсъждане

Проектът за бюджет`2020 на Джебел влезе във всички населени места. Жителите дадоха мнения и препоръки за заложените приходи и разходи за периода. Обсъждания се проведоха във всичките 38 кметства на общината. Обиколката на кмета Неджми Али и екипа му приключи вчера със срещи в Припек, Контил, Щерна, Черешка, Тютюнче.
В разговорите с хората, Неджми Али отбеляза, че успоредно с обсъждането по места на финансовите параметри, стартира изпълнение на всички поети ангажименти по време на предизборната кампания.
Във всяко село, в което предстои асфалтиране на улици, технически лица извършваха замервания с пътно измервателно колело.
Освен за ремонт на улици, хората по места настояват за детски площадки, допълнителни улични лампи, решаване на проблеми с водоснабдяването.
Обсъжданията на проектобюджета преминаха при засилен интерес от жителите на Джебел, съобщават в разпространено прессъобщение от общината.

Вижте още

Здравната каса купува сграда в Кърджали за близо 2 млн. лв.

С нова сграда ще се сдобие НЗОК, става ясно от решенията на Надзорния съвет на Касата, взети на подпис в четвъртък, пише здравният сайт Zdrave.net. Отделените средства за придобиване й са 1 885 455 лв., а парите ще дойдат от вътрешно компенсирани промени в бюджетните пера за придобиване на нефинансови активи за 2020 г. "Сградата всъщност не е нова, а..

публикувано на 30.11.20 в 16:20

Временно се преустановяват строителните дейности в Ардино

Поради настъпването на есенно - зимния сезон и влошените метеорологични условия се преустановява изпълнението на строително- монтажните работи, свързани с изпълнението на проекта за строителство, реконструкция и рехабилитация на нови и съществуващи улици, тротоари и съоръженията към тях в град Ардино. За целта са предприети всички..

публикувано на 30.11.20 в 15:45

Цвета Караянчева издейства финансиране от МРРБ за водоснабдяването на Главатарци

Председателят на парламента и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева издейства финансиране от МРРБ за водоснабдяването на Главатарци. След години чакане вилното селище на брега на яз. „Кърджали“ ще се сдобие с водопроводна мрежа. Проектът е на стойност 661 033 лева и ще бъде изпълнен на два етапа. В момента селото ползва условно чиста..

публикувано на 30.11.20 в 15:13

Кметът на смолянската община Баните почина от Covid-19

Кметът на община Баните Милен Белчев е починал от КОВИД-19. Градоначалникът, който втори мандат управляваше родопската община, е издъхнал снощи в реанимацията на смолянската болница, където се лекуваше през последните дни. Новината съобщи в профила си във фейсбук областният управител на Смолян Недялко Славов, като изказа съболезнования на близките и на..

публикувано на 30.11.20 в 13:46

Забранява се влизане в България на пътуващи от трети страни

Здравният министър с нова заповед -забранява се влизане на пътуващи от трети страни. Тя ще важи от 1 декември до 31 януари. Ето и какво гласи тя: Временна забрана за влизане на територията на България от 1 декември до 31 януари въвежда със заповед министърът на здравеопазването, както следва: 1. Временно забранявам влизането на територията на..

публикувано на 30.11.20 в 13:42

Изплащат пенсиите с добавката от 50 лв. в периода 7-21 декември

Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях ще бъде в периода между 7-и и 21 декември. Близо 2 милиона и 115 хиляди пенсионери ще получат добавка от 50 лева. Тя се изплаща за пети пореден месец, независимо от размера на пенсията. Средствата за хората, които получават пенсиите си по банков път, ще са налични по сметките им на 7 декември.

публикувано на 30.11.20 в 11:10

Стартира кандидатстването по мярката „Запази ме“

От днес започва кандидатстването по новата мярка „Запази ме“ за компенсиране с по 24 лева за работен ден за хората, които са в неплатен отпуск в периода от 29-и октомври до 21-и декември. Става дума за работещите в дейностите, които затвориха заради наложените противоепидемични мерки, включително и персонала на детски градини и ясли. На  сайта на..

публикувано на 30.11.20 в 10:53