Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проектът за бюджет 2020 на Джебел премина през широко обсъждане

Проектът за бюджет`2020 на Джебел влезе във всички населени места. Жителите дадоха мнения и препоръки за заложените приходи и разходи за периода. Обсъждания се проведоха във всичките 38 кметства на общината. Обиколката на кмета Неджми Али и екипа му приключи вчера със срещи в Припек, Контил, Щерна, Черешка, Тютюнче.
В разговорите с хората, Неджми Али отбеляза, че успоредно с обсъждането по места на финансовите параметри, стартира изпълнение на всички поети ангажименти по време на предизборната кампания.
Във всяко село, в което предстои асфалтиране на улици, технически лица извършваха замервания с пътно измервателно колело.
Освен за ремонт на улици, хората по места настояват за детски площадки, допълнителни улични лампи, решаване на проблеми с водоснабдяването.
Обсъжданията на проектобюджета преминаха при засилен интерес от жителите на Джебел, съобщават в разпространено прессъобщение от общината.

Вижте още
Проф. Венцислав Мутафчийски на брифинга за разпрfстранението на Covid-19

503 са потвърдените случаи на Covid-19 в България

503 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е 17. По информация на оперативния щаб през деня са доказани още 5 нови случая, като 3 от тях са в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас. Лабораториите продължават да работят, съобщава сайтът на Министерство на здравеопазването. 192 са лицата с..

публикувано на 04.04.20 в 17:33

Кандидатът на Младежко ДПС е новият председател на Европейската либерална младеж

Кандидатът на Младежко ДПС – Антоанета Асенова – бе избрана за председател на Европейската либерална младеж (LYMEC). Това се случи по време на първия дигитален конгрес на организацията, в който участваха 130 младежи. Младите либерали избраха също така членове на ръководството и делегати на предстоящия конгрес на АЛДЕ партията, който ще се проведе..

публикувано на 04.04.20 в 17:00

17 са вече жертвите на Covid-19 у нас

Мъж на 54 г. е починал днес в болница “Света Анна”. Пациентът е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, дал е и положителна проба за коронавирус, съобщи Министерството на здравеопазването..  В УМБАЛ “Света Анна” днес е починал и 86-годишен мъж, също с положителна проба за Covid-19. Пациентът е бил с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания...

публикувано на 04.04.20 в 16:27

Още една жертва на Covid-19 у нас

Днес в „Пирогов“ е починала 48-годишна жена.  Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница, съобщи министерството на здравеопазването. Била е с кетоацидоза (декомпенсиран диабет) и доказана коронавирусна инфекция.  Хоспитализирана е в „Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация.  Въпреки усилията на..

публикувано на 04.04.20 в 14:48

Мобилна апликация събира в национална система информация за Covid-19

"Мобилна апликация ще помага на гражданите проактивно да информират за текущото си здравно състояние и в същото време да има проактивна страна и от държавата, ако се налага".  Това каза на брифинг в Министерския съвет Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ при представяне на национална информационна система за борба с Covid-19.  Разработеният..

публикувано на 04.04.20 в 14:19

Първата приета в МБАЛ - Хасково пациентка с Ковид-19 вече е излекувана

Първата приета в МБАЛ - Хасково пациентка с Ковид 19 вече е излекувана и се подготвят документите й за изписване, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Георги Гелов. Резултатите от контролния тест, които бяха получени снощи, са отрицателни, допълни той. Сега по процедура оздравялата ще бъде подложена на 28-дневна домашна карантина. Жената на..

публикувано на 04.04.20 в 12:24

Стартира "Виртуална БАМФ Лига Кърджали"

Тринадесет отбора, с ударна доза фантазия, се включиха във виртуалната надпревара, която има за цел да разнообрази ежедневието на почитателите на футбола на малки вратички. "Срещите се играят на компютър, не са реални, а в една среща няма да има възможност за отбелязване на повече от 6 гола на отбор. Идеята е да се забавляваме заедно..

публикувано на 03.04.20 в 16:33