Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Откриха официално реновираната сграда на ЕГ "Христо Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
С инструментала на песента  "Де е България?" в изпълнение на фанфарния оркестър под ръководството на г-жа Мария Митрева към Езиковата гимназия Христо Ботев, днес в училищния двор на гимназията и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ започна официалната церемония по откриване на обект "Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност". На нея присъстваха областния управител Никола Чанев, кметът Хасан Азис, зам.-кметът Катя Митовска, зам.-кметът Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, общински съветници и директори на училища. 

 

 

Общата финансова стойност на проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” е почти 14 млн. лв., от които съфинансирането от Европейския съюз е в размер на  близо 12 млн. лв., националното съфинансиране е малко над 2 млн. лв., а съфинансирането от община Кърджали над 37 хил. лв. За сградата на Езиковата гимназия и основното училище са изразходвани почти 3 млн. лв. Директорът на езиковата гимназия Маноил Димитров, обобщи за Радио Кърджали какво е сторено в рамките на ремонта:

В рамките на проекта са ремонтирани фасадата, класните стаи са ремонтирани и обзаведени с нови мебели, обновени са спортните площадки, обособени са сцена на открито и кътове по интереси. За отоплението е изградена система на газ. В момента сградата се отоплява изцяло на газ. Фасадата на сградата е санирана, но е запазен автентичният й облик.  

По стълбището на сградата е обособена рампа, която позволява достъпа на деца в неравностойно положение.

Утре, 16 януари предстои официална заключителна церемония по проект "Обособяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали", която ще се проведе от 12.00 ч. в сградата на СУ "П. Р Славейлков". В СУ "Отец Паисий" ще почакат с прерязването на лентата, заради инцидентът който стана в края на миналата година, където падна част от мазилката на стълбището и това наложи отново преразпределяне на учениците в други сгради, заради осигуряване на безопасността на децата и персонала. Чуйте репортажът в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Откриха Месеца на Америка в Кърджали

Днес, 10 февруари, в ранния следобед се откри поредното издание на Месеца на Америка в Кърджали, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година...

публикувано на 10.02.20 в 18:00

Месецът на Америка в Кърджали тази година започва на 10 февруари

През февруари 2020 година в Кърджали ще се проведе поредният Месец на Америка, който традиционно се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година. Традиционният..

публикувано на 03.02.20 в 11:05

Разкриват мобилни гишета в област Кърджали за издаването на лични документи

Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи.  Това са част от решенията, обсъдени на работно съвещание в ОДМВР-Кърджали с областния управител, кмета на Кърджали и кметовете на шестте общини. Директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас..

публикувано на 23.01.20 в 16:51

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия. Мария Тонева от десети клас спечели доверието да бъде посланик на България.  Националният конкурс "Посланик за един ден 2020" се организира от Британското посолство в София. В него имат право да участват младежи на възраст 14-18 години, които трябва да напишат есе или да направят..

публикувано на 22.01.20 в 11:13

Кърджалийци скочиха срещу затварянето на покрития плувен басейн

Повече от 1400 граждани се подписаха в знак на недоволство от затварянето на покрития плувен басейн "Арпезос". Подписката бе внесена в община Кърджали и в областна администрация. Един от ползвателите на спортното съоръжение Владимир Попов тръгнал на 2 януари да поднови абонаментната си карта и с изненада разбрал, че няма да може да плува..

публикувано на 13.01.20 в 11:45

Край Града на Слънцето в Ангел войвода ще има археологически музей

Община Минерални бани ще реконструира бившето училище в село Ангел войвода за да го превърне в Археологически музей. Решението бе взето на последното заседание на местния парламент, като първата стъпка е преобразуване на сградата от публична в частна общинска собственост. Училището и детската градина в село Ангел войвода са престанали да..

публикувано на 02.01.20 в 15:41

БСП Кърджали ще зарадва деца от града

На 30 декември /понеделник/ от 10, 30 часа в клуб "Червеното" БСП Кърджали ще зарадва деца от града. Само два дни преди настъпването на 2020 година за най-малките жители на общината те са подготвили детско забавно утро. Ще има много музика, игри и добро настроение, обещават организаторите. Най-голямата изненада за присъстващите ще бъде посрещането..

публикувано на 29.12.19 в 15:53