Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Тракийския дом в Кърджали отбелязаха Деня на родилната помощ

Традиционно за поредна година в Тракийския дом в гр. Кърджали „Тракийско дружество "Димитър Маджаров“, съвместно с НЧ „Тракия 2009“ организираха празнуването на Деня на родилната помощ. Древният ритуал "Бабуване" отново беше пресъздаден от акушерката Атанаска Андреева при  АГО в кърджалийската болница и “родилката“ Кристина Димитрова, а подробностите за него присъстващите научиха от експерта в РИМ Кърджали Соня Костадинова. Празникът продължи с много хора и песни на домакините и техните гости от пенсионерския клуб „Млади сърца“ в гр. Кърджали.


Галерия

Вижте още

Заради пандемията Земеделският колеж разсрочва дължимите семестриални такси

Заради пандемията от коронавирус Земеделският колеж разсрочва таксите за семестър, които студентите дължат. Как се справят с финансовите затруднения съобщава ректорът на висшето учебно заведение професор Димитър Димитров: "За съжаление в момента студентите са затруднени да си плащат таксите. Много се забавиха, искат разсрочка. И аз им..

публикувано на 25.05.20 в 17:20

365 са регистрираните таксита в Кърджали, а стоянките са повече от 30

365 са регистрираните таксита в Кърджали, а стоянките са повече от 30 . Жълтите коли в Кърджали вече няма да затрудняват движението на кръговото и подлежат на санкциониране от органите на реда, ако са на престой на спирката Къде могат да изчакват клиентите си, информира Орхан Кадиров, началник отдел „Транспорт, рекламна дейност и общинска..

публикувано на 25.05.20 в 17:04

83 бебета са се родили в кърджалийската многопрофилна болница от началото на извънредното положение

Няма спад на ражданията в кърджалийската многопрофилна болница от началото на тази година, в сравнение с миналата. Това каза за радио Кърджали д-р Георги Дзивков, началник на Акушеро гинекологочно отделение:  "Проплакали са 83 бебета от началото на извънредното положение до сега , като броят на ражданията от началото на годината са 176 . От..

публикувано на 25.05.20 в 16:35

Бракониери убиха черния лешояд Ултрон

Черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк Planckendael, е бил открит прострелян от бракониери в Кърджалийско, съобщиха от "Зелени Балкани". Този рядък и величествен вид, за чието завръщане в България от неправителствената природозащитна организация работят от 30 години, е изключително ценен за България и Европа. Ултрон не е успял..

публикувано на 25.05.20 в 15:33

В училищата в Кърджали вече тече подготовка за предстоящите матури

В училищата в Кърджали вече тече подготовка за предстоящите матури. Председателят на РСО "Подкрепа" Румяна Профирова обобщи датите за приключване на учебната година, както и тези за държавните зрелостни изпити (ДЗИ):  "Учебната година ще приключи дистанционно и ще бъде в срок. За децата от 1 до 3 клас на 29 май, от 4 до 6 клас на 16 юни, от..

публикувано на 25.05.20 в 15:24

Задържани са над 100 кг хероин на ГКПП „Капитан Андреево“

Над 100 килограма хероин са задържани вчера на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Контрабандата на дрогата на стойност 9 039 600 лева е била осъществена от босненец. До момента е било установено, че на 24 май през нощта на пункта от Турция у нас е пристигнал товарен автомобил с регистрация на Босна и Херцеговина. Той е бил..

публикувано на 25.05.20 в 15:09

Пловдивският митрополит Николай освети изграждането на нов храм в манастирския комплекс "Св. Йоан Предтеча"

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай положи основния камък на нова църква в манастирският комплекс „Св.Йоан Предтеча” в Кърджали. Митрополитът бе посрещнат от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, областния управител Никола Чанев, командващия бригадата „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев, директора на..

публикувано на 25.05.20 в 14:29