Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Тракийския дом в Кърджали отбелязаха Деня на родилната помощ

Традиционно за поредна година в Тракийския дом в гр. Кърджали „Тракийско дружество "Димитър Маджаров“, съвместно с НЧ „Тракия 2009“ организираха празнуването на Деня на родилната помощ. Древният ритуал "Бабуване" отново беше пресъздаден от акушерката Атанаска Андреева при  АГО в кърджалийската болница и “родилката“ Кристина Димитрова, а подробностите за него присъстващите научиха от експерта в РИМ Кърджали Соня Костадинова. Празникът продължи с много хора и песни на домакините и техните гости от пенсионерския клуб „Млади сърца“ в гр. Кърджали.


Галерия

Вижте още

От началото на март НАП предоставя онлайн достъп до предварително попълнените данъчни декларации

В началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Това съобщи за Радио Кърджали директорът на офиса на НАП-Кърджали: "Потребителите, които имат персонален идентификационен код или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Без инциденти протича изборният ден в Поточарка, Крумовградско

Изборният ден в крумовградското село Поточарка протича нормално, няма струпване на избиратели, противоепидемичните мерки се спазват, съгласно указанията на ЦИК. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на ОИК-Крумовград Таня Кафадарова.  На 28 февруари жителите на село Поточарка в община Крумовград избират кмет на кметство на частични местни..

публикувано на 28.02.21 в 16:30

Седем политически партии регистрираха досега листи с кандидат-депутати в РИК-Кърджали

Седем политически партии са регистрирали до 27 февруари в Районната избирателна комисия в Кърджали своите листи с кандидати за народни представители за парламентарните избори на 4 април. Това са Партия „Благоденствие-Обединение-Градивност“ с водач Антон Лашев, „Възраждане“ с водач Пламен Пасков, „Нация“ с Георги Вълев, "Общество за нова България" с..

публикувано на 28.02.21 в 13:51

Магистрати от Районен съд - Кърджали проведоха "час по право" с ученици от "Славейков"

За шеста поредна година Районен съд – Кърджали се включва в образователната инициатива на ВСС „Съдебната система – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Въпреки пандемията, предвидените срещи през месец февруари 2021 г. с ученици от 10 клас от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали се реализираха. В два дни..

публикувано на 28.02.21 в 13:13

Само три нови случая на Ковид-19 в област Кърджали, 1079 са в страната

Само три случая на коронавирус са регистрирани в област Кърджали през изминалите 24 часа, сочат данните на Единния информационен портал, изнесени в полунощ. В съседните области - в Смолян има 14 новозаразени, в Хасково са 25 души. 1079 е общият брой на новите случаи в страната.  Положителни са 12,7 на сто от направените общо 8476 теста.  Най-много са..

публикувано на 28.02.21 в 11:59

След 36 години започва ремонт на пътя Джебе - Рогозче

Два ключове пътни участъка в област Кърджали ще бъдат ремонтирани.  Единият е 15-километров път от разклона за Джебел до с. Рогозче, който ще бъде реновиран след 36 години чакане. Проектът е на стойност 2,5 млн лева. Очаква се да бъде приключен до края на годината. Строително-монтажните работи включват профилиране на банкетите, цялостно преасфалтиране и..

публикувано на 28.02.21 в 11:56

Частични избори за кмет се провеждат в Поточарка, Крумовградско, и на още 11 места в страната

Жителите на село Поточарка в община Крумовград избират днес кмет на кметство на частични местни избори.  Двама са кандидатите за кметското място в Поточарка. Това са Мохамед Галиб Чолак, издигнат от Движение за Права и свободи, и Бойка Асенова Пересьова, издигната от ПП ГЕРБ За кмет на община в частичните местни избори гласуват и в Баните, Смолянско...

публикувано на 28.02.21 в 11:52