Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кърджали отбеляза 142 години от освобождението си от османско владичество

Кърджали отбеляза 142 години от освобождението си от османско владичество. С поднасяне на венци и цветя, слово и музика, пред паметника на „Руския воин“ в градинката пред църквата „Св. Георги“, ученици и преподаватели в СУ „Петко Рачов Славейков“, както и граждани отдадоха почит към освободителите. 

 

На 22 януари 1878 година отрядът на генерал -майор Григорий Чернозубов почти без бой превзема града като разгромява армията на Сюлейман паша. Ден по-късно е превзет и Момчилград, без да е даден и един изстрел. 

Галерия

Вижте още

Байрам Байрам, ДПС: Ако бяха увеличени данъците, бюджетът щеше да бъде по-ефективен

Поради невъзможността община Кърджали да увеличи местните данъци и такси, бюджетът за 2020 г. е ощетен. Това каза Байрам Байрам, общински съветник от ДПС на последната сесия на местни парламент, когато се гласува бюджетът, който е близо 70 млн. лв. Байрам Байрам: "Знаете, обжалването на местните данъци и такси, ако не бяхме ощетени..

публикувано на 16.02.20 в 18:14

Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавируса

Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавирус. Министерството на здравеопазването на Северна Македония информира за двама македонски граждани, дали положителен резултат за заразяване с коронавирус, съобщава БТА, като цитира вестник "Нова Македония". Става дума за член на екипажа на японски круизен кораб , който е хоспитализиран в..

публикувано на 16.02.20 в 17:49

Почти всички предложения на БСП са залегнали в бюджет 2020 на община Кърджали

Почти всички над 50 предложения на БСП са заложени за изпълнение в проекта на бюджета на община Кърджали за тази година . Това стана ясно на последната сесия на местния парламент, когато съветниците гласуваха бюджетът за 2020 година. Финансовата рамка е близо 70 млн. лв. Това е и основната причина, групата съветници от БСП да подкрепи бюджета...

публикувано на 16.02.20 в 17:46

Славейковци връчват Даскеер-ите на 27-и февруари

Церемонията по връчване на 19-ите годишни награди „Даскеер“ на Средно училище "П.Р.Славйков" ще се проведе на 27-и февруари в театъра в Кърджали, разкрива новият председател на ученическия парламент Антония Колева от 11 б клас. "Тази година ще имаме повече скечове от обичайното, както обикновено песни, също така ще преобладават и танците...

публикувано на 16.02.20 в 14:34

42 щата, които са на общинска издръжка ще бъдат съкратени от 1 март в Кърджали

460 000 лв. ще спести община Кърджали след като направи оптимизация на персонала на общинска администрация и на звената, финансирани от местни приходи през тази година. Съкращаването на персоналът, който е на общинска издръжка е гласувано още през миналата година в рамките на оздравителната финансова програма на общината. Това уточни Сезгин..

публикувано на 16.02.20 в 13:26

За 5 години броят на отглежданите птици в Кърджалийско бележи ръст от 50%

Oт началото на 2014 до 2018 г. броят на отглежданите птици в Кърджалийско бележи ръст от 50%. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. Д-р Янко Иванов на среща със земеделски производители в Кърджали, част от информационната  кампания по Директни плащания 2020 г. Той отбеляза, че се увеличават и отглежданите кози и пчелни..

публикувано на 16.02.20 в 09:36
Неделно училище при Средновековен манастир

Неделното училище към Средновековен манастир "Св. Йоан Предтеча" празнува своя осми рожден ден

Днес, 16 февруари, неделното училище към Средновековен манастир "Св. Йоан Предтеча" празнува своя осми рожден ден. На духовното празненство, което започва в 9.00 ч., отец Николай ще отслужи Св. Божествена литургия и молитва за благопреуспяване на децата. След Богослужението на всяко дете и мирянин ще бъде раздаден скъпоценен дар, частица от облъчението..

публикувано на 16.02.20 в 08:31