Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кърджали пред грипна епидемия

Снимка: БГНЕС
Кърджали е пред грипна епидемия, стана ясно вчера след среща в Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Заболеваемостта нараства динамично и това принуди здравните власти още днес да кажат дали до края на седмицата ще имаме обявена епидемия. В момента болните са 112 на 10 000 души, съобщи началникът на здравната институция д-р Виктор Кирчев.
Да се притесняваме ли обаче от щама на свинския грип H1N1, който вече взе жертва в България? Каква е профилактиката? Кой е най-масовият тип вирус тази година, ще научим от д-р Виктор Кирчев.


 

Вижте още

Спряха детските на 158 ученици заради бягства от час

Месечните помощи на 10 591 деца са спрени от началото на учебната година до 19 декември заради натрупани пет неизвинени отсъствия в училище в рамките на един месец.Това става ясно от писмен отговор на социалния министър Деница Сачева до депутата от БСП Георги Гьоков на въпрос за раздадените помощи през изминалата година. В..

публикувано на 25.02.20 в 08:54

Община Кърджали предвижда повторно поставяне на кошчета по Новия мост

Напоследък Кърджалийци често недоволстват поради липсата на кошчета за боклук по "Новия мост", забравяйки че до скоро такива там имаше.  Веселина Танчева, началник отдел "Опазване на околната среда" към Община Кърджали сподели пред радио Кърджали, че: Преди две години и половина бяхме сложили кошчета по цялото протежение на моста, които..

публикувано на 25.02.20 в 08:40

Инж. Цветелин Гавазов: Липсата на мониторинг при строежите в Кърджали обрича града на гибел

Липсата на мониторинг при строежите в Кърджали обрича града на гибел. Така инж. Цветелин Гавазов, общински съветник от ГЕРБ определи проблемът с презастрояваното на Кърджали. Всички сме свидетели на това как Кърджали се презастроява отвътре, как липсващата инфраструктура около новите блокове доразбива колите на Кърджалийци или поне..

публикувано на 25.02.20 в 06:55

Лъки излязоха на протест в подкрепа на двамата задържани за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Почти всички жители на Лъки излязоха на протест в центъра на града в подкрепа на двамата задържани за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска.  Хората настояват двамата задържани да бъдат освободени.  Протестиращите са подкрепени и от работници на  "Лъки Инвест". 84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с..

публикувано на 24.02.20 в 15:17

Бордовите устройства за тола могат да се купуват или взимат под наем

От средата на миналата седмица до днес превозвачите са заявили над 7 000 бордови устройства за отчитане на изминатите тол сегменти след 1 март. Сключените договори са 1 200. Това заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред БНТ. За да ползват бордово устройство, собствениците на тежкотоварни..

публикувано на 24.02.20 в 15:03

В Златоград стартира Национална програма „Предоставяне на грижи в домашна среда“

Националната програма „Предоставяне на грижи в домашна среда” е разработена в отговор на установените потребности за полагане на грижи на хора, които не попадат в обхвата на съществуващите към момента мерки и програми, включително на механизма лична помощ. С реализацията на програмата ще се предоставят възможности за връщането на пазара на..

публикувано на 24.02.20 в 14:35

Саморъчно изработени цигари са открити в частен дом в село Царевец

Саморъчно изработени цигари са открити в частен дом в кърджалийското село Царевец.  При проверката в жилището са намерени над 1 600 къса цигари, задържан е 69-годишен мъж.  Разкритието е станало при специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места.  В хода й е засечен и незаконен превоз на четири домашни..

публикувано на 24.02.20 в 14:20