Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Правят първата копка на пункта "Рудозем - Ксанти"

Днес със символична първа копка ще започне строителството на граничния пункт Елидже над Рудозем. Пункта ще свързава двата града Рудозем и Ксанти. Това ще е втория граничен пункт на територията на облст Смолян. Церемонията ще бъде в 14 часа на площадка където ще бъде самия пункт. Кметът на Рудозем Румен Пехливанов определя този ден като исторически, в звуковия файл: Граничният пункт "Рудозем-Ксанти" е мечта от зората на демокрацията за родопчани, коментира зам.-областният управител на област Смолян Адриан Петров. Той припомни, че българо-гръцката спогодба за откриването на гранични пунктове с Република България са от 1995 година. Когато бъде завършен, "Рудозем - Ксанти" ще е по-модерен от "Маказа-Нимфея". Как ще изглежда новият пункт, обяснява Адриан Петров в звуковия файл:


Вижте още

Край Кърджали може да бъде изградена база за строителството на газопровода България - Гърция

Край Кърджали може да бъде изградена втора база за съхранение на тръби за строежа на газовата връзка Гърция - България.  Тази възможност е обсъдила министърът на енергетиката Теменужка Петкова с представители на фирмата - изпълнител на обекта.  Сега такава база има само край Хасково. През март се очаква да завършат доставките по първия производствен..

публикувано на 17.02.20 в 15:14

Синята зона на Кърджали ще бъде изградена до края на 2020

До края на 2020 година синята зона в Кърджали ще бъде факт. Това увери общинският съветник от ДПС и председател на Комисията по транспорта в общината Мустафа Ахмед на последното заседание на местния парламент. Коментарът му бе по повод питане от страна на общинския съветник от "Демократична България" Радослав Милев дали общината възнамерява да..

публикувано на 17.02.20 в 10:29

Извадиха щандовете с мартеници

Нетърпеливи търговци извадиха щандовете с мартеници в центъра на Кърджали. Въпреки, че все още има време до връзването на преплетените бял и червен конец, продажбите текат защото изселниците купуват на едро мартеници за роднините си в чужбина, които не могат да посетят България. Освен стандартните мартеници виждаме и нещо ново и..

публикувано на 17.02.20 в 10:02

Разстилат червения килим за Даскеер 2020

Церемонията по връчване на 19-тите годишни награди „Даскеер“ на СУ "П.Р.Славейков" ще се проведе на 27 февруари в театъра "Димитър Димов" в Кърджали. Билетите вече са в продажба. Звездната нощ тази година гарантира букет от емоции. грандиозно шоу и повече весели скечове от славейковци, споделя педагогическия съветник в СУ..

публикувано на 17.02.20 в 09:41

Байрам Байрам, ДПС: Ако бяха увеличени данъците, бюджетът щеше да бъде по-ефективен

Поради невъзможността община Кърджали да увеличи местните данъци и такси, бюджетът за 2020 г. е ощетен. Това каза Байрам Байрам, общински съветник от ДПС на последната сесия на местни парламент, когато се гласува бюджетът, който е близо 70 млн. лв. Байрам Байрам: "Знаете, обжалването на местните данъци и такси, ако не бяхме ощетени..

публикувано на 16.02.20 в 18:14

Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавируса

Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавирус. Министерството на здравеопазването на Северна Македония информира за двама македонски граждани, дали положителен резултат за заразяване с коронавирус, съобщава БТА, като цитира вестник "Нова Македония". Става дума за член на екипажа на японски круизен кораб , който е хоспитализиран в..

публикувано на 16.02.20 в 17:49

Почти всички предложения на БСП са залегнали в бюджет 2020 на община Кърджали

Почти всички над 50 предложения на БСП са заложени за изпълнение в проекта на бюджета на община Кърджали за тази година . Това стана ясно на последната сесия на местния парламент, когато съветниците гласуваха бюджетът за 2020 година. Финансовата рамка е близо 70 млн. лв. Това е и основната причина, групата съветници от БСП да подкрепи бюджета...

публикувано на 16.02.20 в 17:46