Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Близо 70 млн. лв. е бюджетът на община Кърджали за 2020 година

Бюджет в размер на 69 960 000 лв. за 2020 година приеха общинските съветници в Кърджали. След разгорещени дебати, местния парламент гласува с 25 гласа "за", 11 "против" и 2 "въздрържал се". Кметът Хасан Азис обобщи, че от централния бюджет на общината предвидените приходи са в размер на 47 975 000 лв., местните приходи са 16 276 000 лв., а остатъка по банкови сметки на общината е близо 6 000 000 лв. : 


Милко Багдасаров, председателят на групата общински съветници от БСП, обяви от трибуната, че за първи път, откакто той е общински съветник, БСП приема бюджета на общината, защото в проекта са включени почти всички 50 предложения на политическата група:  


Милко Багдасаров предложи да бъдат отпуснати и 40 000 лв. за ремонт на духовните храмове "Св. Георги", Св. Успение Богородично" и "Св. Спас". Предложението се прие единодушно, след като се добавиха и двата духовни мюсолмански храма в града. 
Групата съветници от ГЕРБ не подкрепиха предложения проект за бюджета. Гроздан Колев, председателят на групата съветници от управляващата партия, настоя: 


Радослав Милев, съветникът от "Демократична България" също не подкрепи бюджетът и го нарече "Бюджетът на БСП":


Радослав Милев настоя за отпадане на текста, който дава правомощия на кмета да прехвърля средства от една дейност в друга. Предложи, ако това се наложи, кметът да се допитва до общинския съвет. След гласуване, предложението се отхвърли. 
Байрам Байрам, общински съветник от ДПС, нарече бюджетът "Ощетен", заради невъзможността общината да повиши местните данъци и такси: 


Сезгин Бекир от мнозинството на ДПС, коментира, че този проект налага оптимизация на бюджета, а именно съкращаването на персонала, който е на общинска издръжка: 


Гласуването бе поименно, а обобщено в политически групи - ДПС и БСП гласуваха "за", с изключение на Даниел Делчев от БСП, който гласува "въздържал се", ГЕРБ и "Демократична България" "против", съветникът от ДОСТ Мехмед Ходжа гласува "въздържал се". 

Вижте още
с. Давидково

Давидково от миналото до днес

Село Давидково е едно от големите в община Баните. Днес е с около 600 жители, но в миналото е било по-многолюдно. Разположено край левия бряг на Давидковска река, на около 64 км от град Смолян и на 76 км от Кърджали. Надморската височина на селото варира от около 860 м до  1120 м.н.в. В селото има детска градина и училище, читалищната деиност..

публикувано на 23.10.20 в 16:10

Златен лъв за математика Вълчо Милчев от Кърджали

Той е от тези, които срещаш веднъж в живота си. Благ, внимателен, задълбочен, кротък, готов да отстъпи, но ако трябва и да тръгне на революция. Която направи в математиката в България и изведе десет свои ученици до световните върхове. Казва се Вълчо Иванов Милчев и вече е Златният лъв на Кърджали. С наградата вчера, за Деня на Кърджали, го удостои..

публикувано на 23.10.20 в 13:46

Елитните спецчасти на България гостуваха в Кърджали, генералът им е преборил и ковид-19

Видят ли ги, тоест застрашат ли Живота им, противникът няма избор. Защото въпросът е само един: "Аз или той?" А тук има само един възможен отговор: - Елитната спецчаст! Те са невидими. Помнят се винаги от онези, които са спасили. Разпознават ги в следващите животи. Готови са буквално на всичко, защото винаги са от страната на Най-добрите. Пазят..

публикувано на 23.10.20 в 13:31

Модерен поминък: Професия влогър

През последните години в платформите за видео споделяне място заемат не само музикалните видео клипове. Съдържанието им вече изобилства от новинарски репортажи, документални поредици, филми и др. Особено място обаче заемат "влоговете". Казано по-просто "влоговете" са цифрово разказване на истории, извършвано от хора, известни като..

публикувано на 23.10.20 в 11:37

Полицаите в Кърджали излизат на протест

Полицаи от Кърджали се готвят да протестират. Утре, 23 октомври служителите на реда ще се съберат пред сградата на ОД на МВР в областния град под формата на мирен протест. Те ще изразят недоволството си от това, че остават извън списъка на служителите, които ще получат допълнителни възнаграждения заради това, че са на първа линия в борбата с..

публикувано на 22.10.20 в 16:06

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед"! Времето навън е нито топло, нито студено, което означава, че и на нас ни е добре на душичките и сърцата, и само очакваме да си пуснем радио Кърджали. В първата част н а предаването ще ви поканя на изложб а. За първи път, н асред пандемията,..

публикувано на 18.10.20 в 18:31

Художниците добавят цвят в Деня на Кърджали

Насред пандемията в Кърджали, точно преди Деня на Кърджали , 21 октомври, ще станем свидетели на едно цветно събитие, което да ни изкара от стресиращата реалност на КОВИД-пандемията. Художниците на Кърджали ни подготвят есенна изложба, в която ще видим реалността в багри, различни от делничните. А Кърджали - през техния поглед . Това е..

публикувано на 18.10.20 в 15:53