Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" от 9 февруари

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване в ефира на радио Кърджали, "Вкусен следобед". Днес бързам за коктейл в 19 часа, така че предаването ще върви като на шега.
Затова. Първо ще ви срещна със Силвия Крумова, която стана популярна в Интернет. С нея разговаря Ангел Шенков, новият водещ на младежкото предаване, отново в неделя, "Голямото междучасие".
Едно момиче в края на 20-те, което е влюбено до безобразие в думите, света, живота, емоциите, модата и дишането.
След това ще ви съобщя за една премиера - Другата любов ще ни представи д-р Йорданка Господинова, за деня на влюбените. Мястото - Военния клуб, който ще приюти приятелите на стиховете под ремонтиран покрив.


След това колегата ми по съдба Олга Карова от радио Варна ще ни разкаже за авторското си предаване "Улица Събота".
Дори само анонсът на предаването е достатъчен да събуди любопитството ви. На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал, гласи той.
Следва кулинарната ни изненада, която е изненада.
Във втората част на предаването ще говорим за Веселин Диманов - млад журналист в ресор политика, тръгнал по стъпките на Джей Р Толкин.Следва разговор с популярния ни събеседник Емил Златев - за кръвното, както и за това, което не ни вдига кръвното. Както и за разделното хранене, което всъщност е смесено!


Галерия

Вижте още

Класическата музика в България ще достига онлайн до публиката през април

Музикалните културни институти в България обединяват усилията си в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. "Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и..

публикувано на 05.04.20 в 21:27

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" . И в този дъждовен ден, ви предлагам глътка свеж въздух без стрес и умора. Това е епизодът от 5 април. В първата част на предаването, ще отдадем значимото на максимата Светът е оцелял, защото се е смял. Как се чувства един хуморист по време на пандемия и ще оцелее ли..

публикувано на 05.04.20 в 19:01
Народната певица Савка Сариева

Савка Сариева: Как можах толкова бързо да стигна до 70

Родопската певица Савка Сариева посреща 70-годишен юбилей сама, под карантина в дома си в Доспат. Народната певица не си е представяла, че така ще посрещне кръглата си годишнина, сама вкъщи. Савка Сариева е родена на 5 април 1950 година в село Баните, в музикално семейство. Трима братя и три сестри и всичките свързани с музиката. През годините..

публикувано на 04.04.20 в 13:30

Есен Устренска: Надявам се да бъда гласът на кърджалийци в Общинския съвет

Есен Устренска е новия член в общинския съвет на Кърджали от групата на „БСП за България“.  Тя влиза в местния парламент след като съветничката Марияна Ликова, която беше назначена за директор на Дом на културата подаде оставка като общински съветник. Младото попълнение в групата на БСП ще работи в "Правната комисия" и заместник председател на..

публикувано на 02.04.20 в 12:32

Няма паника, но са разтревожени хората в Горно Прахово

Няма паника, но разтревожени са хората  в ардинското село Горно Прахово, от където са двамата заразени с коронавирус и настанени в МБАЛ Ардино. Двамата възрастни, мъж и жена, които са диагностицирани с Covid-19 са с двойно гражданство. За лятото семейството си дошло в Горно Прахово, но се наложило да се върнат отново в Турция и..

публикувано на 01.04.20 в 11:02

Софийската филхармония се включва в инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“

Софийската филхармония се присъединява към инициативата на Младежки театър „Николай Бинев“ , който инициира дарителска кампания, която цели да обедини артистичната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна..

публикувано на 31.03.20 в 14:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днешният епизод е е дновременно полезен и развлекателен, заради кризата, пред която сме изправени и която поставя живота ни на друга предавка. В първата част на предаването Илияна Типова разговаря с Маргарита Мандражиева - единствената жена в екипа на звукорежисьорите в ефира..

публикувано на 30.03.20 в 18:09