Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да помогнем на нашата съгражданка Таня да живее!

А сега се обръщаме с вас с апел за помощ да отворите сърцата си за нашата съгражданка, която се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. Това е Стоянка Тодорова, която всички нейни познати простичко знаят като Таня. Наближава празника 8 март, а след това и други светли дни. Нека отворим сърцата си за една добра кауза.
В дните и нощите, когато всички семейства се събират край трапезата и са щастливи да бъдат заедно, нашето единствено желание е тези добри и мили дни да се върнат и за нашето семейство. Започваме новата година с благодарност и надежда, написа Таня преди два месеца. Нека научим как можем да й помогнем.

А ето как се обърна във Фейсбук към нашите съграждани за помощ Таня:


Здравейте!

Казвам се Стоянка Тодорова, но всички мои близки и приятели ме познават като Таня.

Аз съм майка, баба, съпруга, всеотдаен приятел и човек. Една жена, която Бог реши да постави пред най-тежкото изпитание - да се боря за живота си!

Моята борба започна през 2018 година.
След дълго търсене на точната диагноза, през което време ми се направиха редица изследвания и манипулации, чух страшната диагноза - цироза на черен дроб.

Не съм човек, който се предава лесно, затова реших смело да се боря с болестта!

Започнах лечение с медикаменти и строги диети, което обаче не доведе до подобряване на състоянието ми.

Всички стойности на черния ми дроб продължаваха да се покачват и в един от най-щастливите дни в живота на всеки един човек - сватбата на сина ми, се случи нещо, което преобърна живота на цялото ни семейство.

Наложи се да бъда транспортирана по спешност от Кърджали в Пловдивска болница, поради кръвоизлив в хранопровода.

Благодарение на бързата намеса на лекарите и на Бог, аз оцелях, но често се питам - докога…

Единственият ми шанс да живея е да ми бъде направена трансплантация на черен дроб.

До момента най-много надежда ми дадоха от турска клиника Мемориал Бахчелиевлер. Тяхната оферта за трансплантация е 65 000 евро.

Тази сума, както и всички съпътстващи лечението ми разходи, са напълно непосилни за мен и моето семейство!

Затова се обръщам се към всички хора с големи сърца с надеждата да ме подкрепите!


Аз искам да живея! Вярвам и знам, че имам какво още да дам на децата си, внучето, семейството, приятелите, на света!
Благодаря на всеки, който би се отзовал на моя призив за помощ!

Как да подкрепите каузата може да научите тук:
https://www.facebook.com/DaPomognemNaTania
или чрез дарение към:
Дарителска сметка:
IBAN: BG94STSA93000026545552
BIC: STSABGSF Банка: ДСК EАД
Титуляр: Стоянка Стамова Тодорова

Може да помогнете чрез Хелпкарма по следния начин:

https://bg.helpkarma.com/campaign/shans-za-jivot-na-tania-928


Може да чуете призива в подкрепа на Таня и в този епизод на Вкусен следобед, в неделя, 23 февруари, след новините в 17 часа.Вижте още
Треньорът Стоян Узунов и Ергюнал Сабри - Оги

Боксьор №1 в Кърджали Ергюнал Сабри - Оги се готви за участие в Международен турнир по бокс "Странджа"

Боксьор номер едно в Кърджали Ергюнал Сабри - Оги се готви за участие в Международен турнир по бокс "Странджа", който ще се проведе на 26 февруари в София. Част от тренировките се провеждат в Момчилград, където има по-модерна зала, туй като залата на „Арда бокс“ е в ремонт. Това ще трето участие на Оги в турнир "Странджа", каза за Радио..

публикувано на 22.01.21 в 14:02
Мурад Иляз, треньора Джейхан Тефик и Беркай Тефик от клуб по борба „Буря” с. Караманци на републикански шампионат по свободна борба на Държавното лично първенство за момчета

Клуб по борба "Буря" село Караманци от 7 години създава отличници в борбата

Един от добрите клуба по борба в региона е „Буря“ село Караманци. От самото основаване на спортния клуб до днес треньор е Джейхан Тефик. Той се запалил по този спорт от вуйчо си Ремзи Мусов, многократен шампион на България, участник на олимпийските игри в Сеул с името Валентин Иванов в категория 57 кг. Изселва се в Турция, там става трикратен..

публикувано на 22.01.21 в 11:28

Константин Кирил-Иванов: Нека всеки да изживее своята приказка

Многодетният баща от Пловдив Константин-Кирил Иванов също бе от събеседниците , станали любими в предаването. Както си спомняте, той е завършил приказкотерапия в Киев и затова беше особено интересно да си говорим за приказки и за все такива вълшебни неща като инициативите под шапката на "Разказвачът на приказки представя...". За..

публикувано на 20.01.21 в 16:20

Божидара Ангелова: Четири години за "Вкусен следобед" е една прекрасна възраст

Хуморът със сигурност ни е нужен , за да не загинем от истината. В това отношение, Вкусен следобед не се взимаше много насериозно, но пък не се боеше и да разглежда по-сериозни теми , през призмата на смеха. Обичаната ми приятелка детската поетеса Божидара Ангелова, допринесе много за сатиричния облик на предаването. С фейлетоните си..

публикувано на 20.01.21 в 13:53

Световнозастрашената кафявоглава потапница запазва популацията си по долината на Арда

1 554 птици от 21  вида  бяха преброени от екипи на Фондация "По-диви Родопи" и  Българското дружество за защита на птиците на традиционното Среднозимно преброяване на водолюбивите птици по долината на река Арда през почивните дни. Преброените птици са близо 3 пъти по-малко от предните години както като вид, така и като брой, отчитат..

публикувано на 20.01.21 в 13:29

Весела Фламбурари: Пътят на книгите е пред вас

Първият поздрав за рождения ден на Вкусен следобед е задграничен, и сигурно се досещате, че е от моята гръцка приятелка Весела Фламбурари . Не само моето предаване, но и нейното семейство - на Весела и на поета Василис Фламбурарис, който има смела и героична професия, имат рождени дни съвсем скоро. Весела от своя страна откри, че и Мина от..

публикувано на 20.01.21 в 13:20

Крем карамелена торта за рожден ден "Роси"

Росица Генчева беше първата ми събеседничка в рубриката "На гости на". Ще запомня гостуването ми у тях, с нейното гостоприемство и с подредения и уютен дом. През годините Росица Генчева бе нашия кулинарен съветник , съчетаващ уменията от традиционната кухня с някои съвременни тенденции. А предимството на нейните рецепти е, че винаги..

публикувано на 20.01.21 в 12:49