Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коджаманова репликира Милев: Дейност в музея имаИзключително впечатлена бях от изказването на общинския съветник Радослав Милев, че в Регионалния исторически музей-Кърджали няма никаква дейност. Това коментира директорът на Музея Даниела Коджаманова, която пожела право на отговор на изказването на Радослав Милев, че Художествената галерия "Станка Димитрова" вероятно е единствената в страната, която няма собствен сайт в интернет. И още: "В Музея няма никаква дейност, а дофинансирането е 140 000 лева". 

Чуйте повече в прикачения звуков файл. 
Вижте още

Областният управител на Кърджалки проведе разговори с отец Николай Величков и отец Боян Саръев

Областният управител Никола Чанев разговоря със стопаните на християнските храмове - „Св.Йоан Предтеча“ в кв. “Веселчане“ и „Св. Успение Богородично“ кв. „Гледка“ - отец  Николай Величков и отец Боян Саръев и получи уверението им, че църковните ритуали по време на предстоящите светли великденски празници ще бъдат организирани съобразно действащите..

публикувано на 07.04.20 в 20:06

Спипаха двама непълнолетни в парк в нарушение на ограничителните мерки

Двама непълнолетни нарушители ограничителните мерки, свързани с епидемията и извънредното положение, установили полицейски служители в РУ-Крумовград. При проверки вчера около 20 часа 14-годишен и 15-годишен били в градския парк в нарушение на забраната за посещаване на обществени места. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с..

публикувано на 07.04.20 в 16:45

Младежи от ДПС – Ардино раздадоха предпазни маски на пенсионерите

Представители на новосформирания местен съвет на Младежко ДПС в Ардино раздадоха предпазни маски. Инициативата на младите хора е по повод Международния ден на здравето и здравния работник – 7 април, както и изплащането на пенсиите за месец април. Всички чакащи на дистанция пенсионери пред пощенските станции и банкоматите в общинския център,..

публикувано на 07.04.20 в 16:26
Хасково

Доброволци към община Хасково съдействат на възрастните хора за спазване на противоепидемичните мерки при получаване на пенсиите

От днес доброволци към община Хасково, съвместно със служители на Общинска полиция и отдел „Контрол, обществен ред и законност“, съдействат на възрастните хора за спазване на противоепидемичните мерки при получаване на пенсиите, съобщават от пресцентъра на администрацията. Доброволците раздават маски на тези, които идват в пощенските клонове без защитни..

публикувано на 07.04.20 в 16:10

Отвориха едното платно на пътя Девин - Кричим

Възстановено е движението в едното платно на третокласния път Кричим – Девин, като автомобилите се пропускат поетапно. Работата по разчистването на огромната скална маса, паднала на пътното платно, продължава. Свлачището, вероятно провокирано от последните валежи, затрупа пътното платно при 100-тния километър от пътя рано тази сутрин.  Трафикът бе..

публикувано на 07.04.20 в 16:05

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан поздрави лекарите и здравните работници за Световния ден на здравето

За поредна година кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес по повод Международния ден на здравето до всички лекари и здравни работници. „На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. За разлика от предходни години обстановката в страната..

публикувано на 07.04.20 в 15:42

В Момчилградско раздадоха над 3 000 маски на пенсионери

Специална организация при раздаването на пенсиите създаде община Момчилград , за да не се допусне нарушаване на противоепидемичните мерки срещу КОВИД-19, съобщават от общината. Пощенските станции и кметствата, където много от възрастните хора получават парите си, бяха дезинфекцирани . Над 3 000 маски са раздадени на пенсионерите в Момчилград и..

публикувано на 07.04.20 в 14:49