Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заловиха още двама крадци на марков алкохол

Снимка: БТА

За кражба на марков алкохол от търговски обекти двама мъже на 21 и 32 години са задържани в Районно управление -Кърджали за срок до 24 часа. 

Те са част от групата, която е извършила серия от такива престъпления в областния град. 

По първоначални данни по-възрастният е откраднал 10 бутилки скъп алкохол през последната седмица, а по-младият 2 бутилки. 

Проверката по случаите се извършва от сектор „Криминална полиция“.


Вижте още

Д-р Грозве: Агнешкото месо в повечето магазини на Кърджали е произведено в областта

Агнешкото месо в повечето магазини на Кърджали е българско, 90 процента произведено в областта. Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните провеждат стандартните си проверки за качеството и произхода на яйцата, козунаците и агнешкото. Подробности от директора д-р Георги Грозев:  "Проверките са рутинни. Естествено обръщаме..

публикувано на 10.04.20 в 12:47

Свещеноиконом Николай посочи реда на богослуженията и посещенията в храм "Св. Йоан Предтеча"

Чрез фейсбук страницата си Свещеноиконом Николай Величков отправи призив към миряните, като посочи реда на предстоящите богослужения и на посещение в средновековен манастир “Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали.    На 11.04.2020 г. - Лазарова събота: в 08:00 ч. Утреня;  в 09:00 ч. започва  Светата Литургия, а от 17:30 ч. Вечернята.  Ден по-късно на 12..

публикувано на 10.04.20 в 11:49

Първокласник и тийнейджърка подкрепиха болницата в Кърджали

Първокласникът Петър Стойчев от средно училище "Отец Паисий"  дари спестените си 85 лева на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", а 14-годишна ученичка от същото училище предостави стипендията си от 100 лева, съобщи директорът на болницата в Кърджали - проф. д-р Тодор Черкезов. Той благодари на големия дарител на болницата - депутата от ДПС Делян Пеевски, който..

публикувано на 10.04.20 в 11:39

БЧК Момчилград започна предоставянето на трайни хранителни продукти а най-нуждаещи се лица

На 09.04.2020 година с активното участие на доброволци на Общински съвет на БЧК - Момчилград започна предоставянето на трайни хранителни продукти на втора допълнителна група по програма "Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица" - план 2018г.. Раздаването на хранителните продукти се осъществява в партньорство с Общинска администрация -..

публикувано на 10.04.20 в 11:36

Ще ремонтират с проект обществената баня в Минерални бани

Обществената къпалня, която е след най-посещаваните в Минерални бани, ще бъде основно ремонтирана. Проектът на общината за сградата, която е 470 кв.м включва ремонт на покрива, нова водопроводна и канализационна инсталация, както подмяна на електрическата и отоплителната. Къпалнята ще бъде оборудвана с противопожарни уреди и съоръжения. В..

публикувано на 10.04.20 в 11:32

4 проби от Кърджали са изпратени за изследване през последното денонощие

Общо 4 проби за изследване на коронавирус са взети през последните 24 часа в Кърджали.  Това съобщи в ефира на Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ Кърджали:  "Във вчерашния ден имахме само една проба, която беше взета. Тя е отрицателна.  Днес би трябвало да са взети вече пробите и да са изпратени за лабораторията – 4 проби...

публикувано на 10.04.20 в 11:24

В община Ардино пенсиите ще се получават и в 10-те станции на "Български пощи"

В община Ардино пенсиите ще се получават и в 10-те станции на "Български пощи", каза кметът Изет Шабан . Не са предприети по-строги мерки по раздаването на пенсиите:  "Повечето от хората си взимат пенсиите с карти, а има и такива, които ги взимат от пощенските станции. Има хора и от нас, и от полицията, които сме пред пощата в Ардино, също в..

публикувано на 10.04.20 в 09:31