Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Осем ученици и двама учители от Кърджали се връщат преждевременно от Милано

Снимка: ЕПА/БГНЕСОсем ученици и двама учители от Професионална гимназия по облекло и дизайн "Евридика" в Кърджали се връщат преждевременно от Милано. Групата е била по европейски проект "Еразъм +", обмяна на опит.

Заминали са на 9 февруари, като по програма трябвали да бъдат в Италия до 29 февруари. Предвид влошаване на обстановката свързана с коронавуруса, българската група се връща преждевременно. 

Поради липсата на достатъчно места в самолета тази вечер към 20 часа се очаква да се приберат седем ученици и един учител, които ще кацнат на летище Варна, а утре на летище София ще пристигнат единия ученик и учител. 

В групата няма деца които да са почувствали неразположение, съобщи за Радио Кърджали Гроздан Колев, началник на Регионално управление по образованието в Кърджали.


Вижте още

Двама са подсъдими за неспазване на наложената им карантина

Две досъдебни производства за нарушения на предписания за карантина по време на епидемия и извънредно положение са образувани в полицейските управления в Кърджали и Крумовград. Задължителната 14-дневна изолация не са спазили 37-годишен от крумовградско село и 63-годишен от областния град. Работата по двата случая продължават разследващи полицаи.

публикувано на 01.04.20 в 12:21
ГКПП-Промахон

Кабинетът определи ГКПП за "зелените коридори" за доставка на стоки

Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки, съобщи пресслужбата на кабинета. На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени „Кулата“ и „Капитан Петко войвода“, а като резервен – „Илинден“. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе,..

публикувано на 01.04.20 в 12:13
Ген. проф. Венцислав Мутафчийски

В Кърджали е заразен 26-годишен мъж ,с него заразените в региона стават седем души

В Кърджали е заразен 26-годишен мъж ,с него заразените в региона стават седем души. 412 е общият брой на установените заразени с коронавирус, съобщи днес на редовния си брифинг ,ръководителят на Националния оперативен щаб, ген. Венцислав Мутафчийски. За вчерашния ден 33 са положителните проби, от тях са хоспитализирани 23-ма души Излекувани са общо..

публикувано на 01.04.20 в 11:28

Доброволци от Младежко ДПС раздадоха 5 000 маски в региона

5 000 маски бяха раздадени от активисти на Младежко ДПС във всички седем общини на област Кърджали.  Инициативата на младите хора обхвана седемте общински центрове и всички населени места около тях.  Те разясниха на възрастните хора как могат да се предпазват у дома и навън, какви санитарно-хигиенни изисквания трябва да спазват и необходимостта от..

публикувано на 01.04.20 в 09:18

Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Народният представител от ДПС Хасан Адемов е дал положителен тест за коронавирус, съобщи на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя обясни, че на всички народни представители трябва да бъдат направени тестове.  Създадена е организация и предстои това да се случи днес в две здравни заведения.  В четвъртък ще бъдат..

публикувано на 01.04.20 в 08:40
Венцислав Мутафчийски

Случаите на коронавирус у нас са 412

412 е общият брой на установените заразени с коронавирус, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. За вчерашния ден 33 са положителните проби, от тях са хоспитализирани 23-ма души. Излекувани са общо 20 души, които имат по две поредни отрицателни проби, каза още председателят на..

публикувано на 01.04.20 в 08:33

Повечето градинки в областния център от днес са без пейки

Повечето градинки в областния център от днес са без пейки. Така например, градинката пред Дома на културата, както и в "Попската градина". Предполага се, че мерките са взети, за да не се събират хора, които да нарушават заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 21 март 2020 г., според която във връзка с усложняващата се епидемична..

публикувано на 31.03.20 в 19:08