Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ДГ "Мир" в Кърджали няма да приема деца в първа възрастова група за учебната 2020/2021 година


 
Новата детска градина "Мир" в Кърджали няма да приема деца в първа възрастова група за учебната 2020/2021 година. Това съобщи Веселина Тихомирова, зам.-кмет на общината. Припомням, че детската градина бе възобновена из основи по европейска програма и отвори врати през септември на 2019 година.  

Веселина Тихомирова: "Фактът, че детската градина беше разкрита през изминалата година, съответно бяха обявени места за всички възрастови групи. Броят на заявленията за деца в първа възрастова група надхвърляше 70. Тези деца нямаше как да бъдат обхванати от другите детски градини. И заради това прием в ДГ „Мир“ за учебната 2019/2020 г. беше извършен в две първи възрастови групи. Броят на подадените заявления сформира и една втора възрастова група. Стават три градински до тук. И четвъртата група, която се сформира тя бе между 5 и 6-годишни. Като 5-годишните преобладават като брой – над 15, а 6-годишните са 5 деца, които постъпват на училище за тази учебна година. Тези 5-годишни наесен са 6-годишни и задължително посещават детската градина, съответно не освобождават занималня или група. Точно това налага да няма такъв прием. Детската градина е 6-групна с 2 яслени и 4 градински. Прием има в 2 яслени за 50 деца и за 5 деца е допълнително обявен прием, които ще бъдат на 6 години." 

За новата учебна година приемът в детските градини на територията на град Кърджали ще се осъществява в 13 ясленни групи и 16 - първа група.
Приемът на заявления започва от първият работен ден на март, съгласно действащата Наредба, а тази година това е 2 март /понеделник/ и ще продължи два месеца, а  срокове за подаване на документите са разписани в Наредбата за  условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и в подготвителните групи на училищата на територията на община Кърджали.
Вижте още

В община Ардино пенсиите ще се получават и в 10-те станции на "Български пощи"

В община Ардино пенсиите ще се получават и в 10-те станции на "Български пощи", каза кметът Изет Шабан . Не са предприети по-строги мерки по раздаването на пенсиите:  "Повечето от хората си взимат пенсиите с карти, а има и такива, които ги взимат от пощенските станции. Има хора и от нас, и от полицията, които сме пред пощата в Ардино, също в..

публикувано на 10.04.20 в 09:31
Венцислав Мутафчийски

13 нови случая на коровавирус у нас, 54 са излекуваните

13 са новите случаи на заразени с коронавирус за последните 24 часа. Пет от тях са настанени в болници. За всички обявени 13 случая нямаме данни да има връзка с Банско.  Това съобщи на редовния брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски. През последните 23 часа са направени 494 проби, а до..

публикувано на 10.04.20 в 09:18

Община Смолян започна раздаването на xpaнитeлни пpoдyĸти пpeдocтaвeни oт БЧK

Община Смолян започна раздаването на xpaнитeлни пpoдyĸти, пpeдocтaвeни oт БЧK зa xopaтa в зaтpyднeнo coциaлнo пoлoжeниe в cитyaциятa, пpeдизвиĸaнa oт пaндeмиятa нa СОVІD-19. От помощта ще се възползват 146 души от града и общината. Ocнoвнитe цeлeви гpyпи, които получават индивидуалните пакети са възрастни хора над 65 –годишна възраст, които живеят..

публикувано на 09.04.20 в 17:46

Освен с вирусите в Джебел бе поведена и ранна битка срещу комарите

Поредна акция по дезинфекция бе извършена в общината във връзка с мерките срещу разпространението на коронавирус. Бяха третирани всички обществени места, автогари, спирки, както и специализирания автомобил на общината за транспортиране на покойници, съобщават от Община Джебел. В същото време бе извършена и дезинсекция. Пръскането срещу ларви на..

публикувано на 09.04.20 в 14:52

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи дарение на болниците в област Кърджали

Председателят на Народното събрание, депутат от  Кърджали и областен лидер на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева дари защитни облекла за многократна употреба и предпазни шлемове на медиците от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и общинските болници в Момчилград, Крумовград и Ардино. В условията на пандемия трябва да щадим максимално медиците на първа линия, които са..

публикувано на 09.04.20 в 14:37

Община Момчилград започна пръскането срещу комари и кърлежи

Община Момчилград започна пръскането срещу ларви на комари и на кърлежи.  В четвъртък специализирана фирма обработи районите на микроявозирите около града с препарат, който е напълно безвреден за хора и животни.  Целта е ларвите на комарите и кърлежите да бъдат унищожени, за да не се допусне развиване на голяма популация. През последните години..

публикувано на 09.04.20 в 14:33

Полицай със съмнение за covid-19 в Кърджали

Днес е взета и изпратена проба за тестване за коронавирус на един служител на Областна Дирекция на МВР Кърджали. Пробата е изпратена в лабораторията в Стара Загора и се очаква резултата.  Всяка сутрин на служителите на МВР се мери температурата и при леки съмнения се реагира. 

публикувано на 09.04.20 в 14:19