Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" от 23 февруари

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова по неделно време - време за развлечение и Вкусен следобед. Това е епизодът от 23 февруари. Днес следобедът ни ще овкусят Божидара Ангелова и колегите Божидар Чолаков и Илияна Типова. Подготвила съм ви културни и приключенски теми, както и фейлетон или какво се случва когато си болен от нещо, което звучи като прогноза за времето, но носи доста по-големи неприятности?! Това е малко по-комичния вариант на разказа не поздравил на Иван Вазов.
Ще се обърнем и към хората с добри сърца с апел за помощ за една наша съгражданка от Кърджали и която се нуждае от чернодробна трансплантация.Първо, в първата част на предаването от винопроизводителя Красимир Костов ще научим каква е тайната на хубавото вино, което от древни времена се смята за напитката на боговете, и за това каква роля играе омагьосващия еликсир в живота му.
След това ви каня на разходка с родопската гъсеница - теснолинейката, която отново потегля на родолюбиво пътешествие в навечерието на 3-и март. На това вълнуващо приключение ни кани Кристиян Ваклинов.
Накрая, с поглед към един филм, чиято премиера отмина, но ще вълнува винаги българите. Това е Дякон Левски, а причината за интервюто е кърджалийското участие на актьора Якуб Якуб. С него разговаря Илияна Типова.
Кулинарната изненада днес е за бързо тирамису с извара и кафе.
Втората част, както казах, започва с апел за помощ - на кържалийката Стоянка Тодорова, която се нуждае от бърза трансплантация на черен дроб.Следва рязък завой с хумор от Божидара Ангелова, позната като леля Приказка.
Накрая, ви предлагам пиршество за сетивата. Сърцеведът Николай Милчев ще ни разкаже за пътя си към прозата, и за ябълковите си копнежи. Наскоро писателят с тънка душевност, населявана от котки, мистика и блянове, издаде книгата си Ябълковият човек, която бе представена в Националната библиотека. Слушайте ни на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21


Галерия

Вижте още

"Вкусен следобед" - забавлението продължава

"Вкусен следобед" навършва днес 4 години. На 19 януари, от 14 часа, прозвучава пилотният епизод в ефира на радио Кърджали. Първата анкета е на тема: "Кой е най-вкусният следобед", а музиката е само от неизлъчвани автори, заради ограниченията на Мюзикаутор. Но, за добро, защото песните се оказват много добро допълнение към темите в..

публикувано на 19.01.21 в 17:57

Фолклорния танцьор Виктор Николов: Локдаунът беше спирачка за всички ни

Ограничителните мерки срещу Ковид-19 изкара на протест хората на изкуството в някои градове на България. Демонстрацията в столицата беше пред сградата на здравното министерство и премина под наслов „Изкуството е живот” Исканията им са да отворят танцовите школи, музикалните зали и фитнесите. Четири организации настояват за..

публикувано на 19.01.21 в 06:00

Продължава целевата помощ за ученици при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка

Агенция Социално Подпомагане продължава приемането на заявления-декларации за месечна целева помощ за семейства с деца до 18-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка. Припомняме, че помощта бе въведена в края на 2020 година с оглед на извънредната епидемична обстановка.  Размерът на..

публикувано на 18.01.21 в 08:17

Празничен "Вкусен следобед"!

Здравейте, в този хубав зимен ден, вие сте с мен Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днес най-цветното предаване на радио Кърджали празнува своя рожден , защото преди 4 години на 19 януари , прозвучаха първите гласове от пилотния епизод. А първата анкета беше на тема "Кой е най-вкусният следобед?". За този период..

публикувано на 17.01.21 в 19:19

Община Кърджали реализира Проект “Заедно – За щастливо детство”

На 27.04.2020 г. Кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис  подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M20P001-3.011-0001-С01 за реализирането на проект „Заедно – за щастливо детство“, който ще се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., процедура..

публикувано на 15.01.21 в 13:27

Боян Кехайов: Ситуацията след проливния дъжд в община Неделино е овладяна

Ситуацията след проливния дъжд в община Неделино е овладяна. Възстановено е електрозахранването в село Кундево. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали кметът на Неделино Боян Кехайов. Подпорните стени в село Средец, за които вчера съобщихме, че са паднали са частни и не касаят общинската инфраструктора, каза още Боян Кехайов:  "Сутринта имаме един..

публикувано на 13.01.21 в 11:39

Никола Чанев: В област Кърджали няма сериозни щети от дъжда

До 100 литра на квадратен метър достигна количеството на дъжда в Източните Родопи през последните дни. Това е два пъти над нормата за януари, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Обстановката в района постепенно се нормализира. В област Кърджали няма сериозни щети от дъжда, съобщи в ефира на Радио Кърджали областният..

публикувано на 13.01.21 в 11:11