Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" в подкрепа на Дни на жените в музиката!

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" на най-женския празник, 8 март. Бъдете с мен от 16 до 18 часа на 90 мегахерца на радиоприемника или в реално време, на http://player.bnr.bg/?p=21
Желая на всички дами да очароват като в най-красивите дни от живота си. А нас вас, мъже, да им помагате да бъдат такива. Безплатно и от обич, разбира се!
Днес предаването е посветено едновременно на празника 8 март, и на жените в музиката. Инициативата Ден на жените в музиката се провежда за първи път. Тя принадлежи на Европейския съюз за радио и телевизия - водещият в световен мащаб съюз на обществените медии - почти 2 000 радио, телевизионни, онлайн канали и услуги, които достигат до аудитория от над 1 милиард потребители.Международният проект цели да подчертае и отпразнува таланта на жените - артисти, като бъде показан техния забележителен и разнообразен принос в това изкуство.
За това, предаването "Вкусен следобед" ще бъде днес в защита на каузата. А в ефира ще звучи само музика на жени с признати и безспорни качества!
За този специален брой на предаването музикалният редактор Ангел Чавдаров ще ви представи големите дами в музикалния шоубизнес, както и певици на съвремието. Паралелно с това ще чуем и знакови песни.
Накрая ще ви поднеса и кулинарната ни изненада, която обещавам да е много вкусна.
Във втората част на предаването, след новините в 17 часа, ще ви представя една чаровница, добре позната на слушателите на радио Кърджали. Дарина Стоянова, водеща на предаването Накъде в неделя. Тя обожава да пътешества из археологическите загадки, оставени от древни цивилизации, за които ни разказва.След това ви срещам със слънчевата Светла Пенева, която има собствена езикова школа, но заедно с това пише и изпълнява авторска музика. С нея си говорим и за това висока ли е цената на това да си на сцената?
С терапевта Кремена Станилова ще си говорим защо 8 март е най-женският празник и какъв е модерният му прочит, както и защо силата на нежния пол е именно в женската енергия.
Слушайте "Вкусен следобед" всяка неделя и  най-хубавата музика в ефира - по радио Кърджали!

Галерия

Вижте още

"Вкусен следобед" - забавлението продължава

"Вкусен следобед" навършва днес 4 години. На 19 януари, от 14 часа, прозвучава пилотният епизод в ефира на радио Кърджали. Първата анкета е на тема: "Кой е най-вкусният следобед", а музиката е само от неизлъчвани автори, заради ограниченията на Мюзикаутор. Но, за добро, защото песните се оказват много добро допълнение към темите в..

публикувано на 19.01.21 в 17:57

Фолклорния танцьор Виктор Николов: Локдаунът беше спирачка за всички ни

Ограничителните мерки срещу Ковид-19 изкара на протест хората на изкуството в някои градове на България. Демонстрацията в столицата беше пред сградата на здравното министерство и премина под наслов „Изкуството е живот” Исканията им са да отворят танцовите школи, музикалните зали и фитнесите. Четири организации настояват за..

публикувано на 19.01.21 в 06:00

Продължава целевата помощ за ученици при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка

Агенция Социално Подпомагане продължава приемането на заявления-декларации за месечна целева помощ за семейства с деца до 18-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка. Припомняме, че помощта бе въведена в края на 2020 година с оглед на извънредната епидемична обстановка.  Размерът на..

публикувано на 18.01.21 в 08:17

Празничен "Вкусен следобед"!

Здравейте, в този хубав зимен ден, вие сте с мен Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днес най-цветното предаване на радио Кърджали празнува своя рожден , защото преди 4 години на 19 януари , прозвучаха първите гласове от пилотния епизод. А първата анкета беше на тема "Кой е най-вкусният следобед?". За този период..

публикувано на 17.01.21 в 19:19

Община Кърджали реализира Проект “Заедно – За щастливо детство”

На 27.04.2020 г. Кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис  подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M20P001-3.011-0001-С01 за реализирането на проект „Заедно – за щастливо детство“, който ще се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., процедура..

публикувано на 15.01.21 в 13:27

Боян Кехайов: Ситуацията след проливния дъжд в община Неделино е овладяна

Ситуацията след проливния дъжд в община Неделино е овладяна. Възстановено е електрозахранването в село Кундево. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали кметът на Неделино Боян Кехайов. Подпорните стени в село Средец, за които вчера съобщихме, че са паднали са частни и не касаят общинската инфраструктора, каза още Боян Кехайов:  "Сутринта имаме един..

публикувано на 13.01.21 в 11:39

Никола Чанев: В област Кърджали няма сериозни щети от дъжда

До 100 литра на квадратен метър достигна количеството на дъжда в Източните Родопи през последните дни. Това е два пъти над нормата за януари, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Обстановката в района постепенно се нормализира. В област Кърджали няма сериозни щети от дъжда, съобщи в ефира на Радио Кърджали областният..

публикувано на 13.01.21 в 11:11