Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На първи април ще тестват сирените

Снимка: МВР

На 1.04.2020 г. от 11 часа ще се проведе тест на сиренната система, изградена в гр. Кърджали, във ВЕЦ „Кърджали“ и ВЕЦ „Студен кладенец“ чрез задействане на крайните акустични устройства. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали.

Целите на теста са проверка на техническото състояние на сиренната система, повишаване уменията на оперативните дежурни от националния оперативен център (НОЦ) на ГДПБЗН-МВР и в оперативните центрове (ОЦ) към СД/РДПБЗН за реална работа, както и обучение на населението за разпознаване на сигналите.


Вижте още

Стартира "Виртуална БАМФ Лига Кърджали"

Тринадесет отбора, с ударна доза фантазия, се включиха във виртуалната надпревара, която има за цел да разнообрази ежедневието на почитателите на футбола на малки вратички. "Срещите се играят на компютър, не са реални, а в една среща няма да има възможност за отбелязване на повече от 6 гола на отбор. Идеята е да се забавляваме заедно..

публикувано на 03.04.20 в 16:33

Започва поставянето на оценки на учениците с дистанционно обучение

По предложение на просветния министър Красимир Вълчев от следващата седмица започва поставяне на оценки на учениците в дистанционна форма на обучение. Това съобщиха от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование. След проведено дистанционно заседание на съвета днес е взето решение..

публикувано на 03.04.20 в 16:15

Община Минерални бани обнови сайта си

Новият сайт на община Минерални бани вече работи. Адресът на страницата не е променян, така че можете да го откриете на познатия домейн https://mineralnibani.bg/ информираха от общинската администрация.  Новата визия на сайта е много по-добра, защото запълва целия екран и дава възможност за много по-добро сърфиране. Сайтът съдържа и много повече..

публикувано на 03.04.20 в 14:51

Д-р инж. Хасан Азис се включи към доброволците доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни в община Кърджали

От днес пет екипа започнаха доставката на пакети за самотни, трудноподвижни, лежащоболни и възрастни хора без близки и кръгли сираци в община Кърджали. Четири от тях  извършват доставянето на пакетите в областният град, а един започна доставката за район Енчец, където са включени общо 36 бенефициенти. Пакетите съдържат основни пакетирани..

публикувано на 03.04.20 в 13:51
От мениджър до учител по програмата

Учителска заплата за 5-часов работен ден

Учителите ще получават досегашните си заплати, ако в условията на дистанционно обучение са отчели поне 5 астрономически часа работа или поне 25 часа средно седмично. Те могат да бъдат свързани и с подготовката за даден учебен час. Това става ясно от заповед на просветния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на столичния..

публикувано на 03.04.20 в 12:47

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Мизерията не е спасение от вируса, заяви президентът Румен Радев. Пандемията изисква решителни мерки и обществото ги приема с разбиране, но правителството дължи на обществото обективна информация. Извънредното положение доведе до обществена парализа, социално-икономическа криза, безработицата расте с часове и много българи се нуждаят помощ. Трябва да..

публикувано на 03.04.20 в 12:40

Двама са загиналите във верижната катастрофа на АМ "Марица"

До момента е потвърдено за 2-ма загинали и 4-ма ранени при тежката верижна катастрофа между 22 ТИР-а и автомобили, която затвори автомагистрала "Марица" край Харманли. Движението се отбива по обходен маршрут през Любимец и Харманли. Инцидентът е станал към 7.30 часа при гъста мъгла и лоша видимост. 50 тежкотоварни автомобили са се движили..

публикувано на 03.04.20 в 12:22