Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът „Нощта на Орфей“ няма да се проведе заради коронарвируса

Фестивалът "Нощта на Орфей", който традиционно се провежда край археологическия комплекс Татул, тази година няма да се състои. 

Решението е на Общинския кризисен щаб. 

Причината за отмяната на събитието е усложнената обстановка заради коронавируса. 

След консултация със специалисти е преценено, че мястото, където се провежда фестивала не е достатъчно, за да се осигури нужната дистанция между публиката. 

"Решението, което взехме, не беше лесно. Обстоятелствата налагат да прекъснем традиция, създадена преди 14 години, но в случая по-важна е безопасността на хората. Надявам се, че догодина всичко, което ни се случи през последните месеци, ще е зад гърба ни и отново ще можем да се съберем, за да отбележим Нощта на Орфей", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма регистрирани случаи на коклюш в Кърджали

Няма регистрирани случаи на коклюш в област Кърджали.  Това съобщи директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.  Той обясни какви са симптомите на болестта. Коклюшът е силно заразна бактериална болест, която засяга белите дробове и дихателните пътища. Известна е също като магарешка кашлица. Причинява се от бактерия в устата, носа и гърлото на..

публикувано на 23.04.24 в 11:30
Румен Радев

Президинтът насрочи извънредните местни избори за общински съвет в Хасково за 23 юни 2024

Президентът Румен Радев насрочи с указ изборите за общински съветници в Хасково за 23 юни. Вотът беше касиран заради констатирани нарушения в голям брой СИК в Хасково и неестествено висок брой недействителни бюлетини. Така резултатът беше обжалван в съда от политическите формации „Ние идваме“, „БСП за България“, „ВМРО-Българско национално..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

Здравната комисия на НС заседава спешно заради заразените с коклюш

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 09:52

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че законовото обвързване на нивата на най-ниското възнаграждение към средната работна заплата ще направи..

публикувано на 23.04.24 в 09:15

Дъждовно

Дъждовно над Източните Родопи:  Кърджали 11-17, Хасково 10-17, Смолян 6-12 Във вторник ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е..

публикувано на 23.04.24 в 08:11
Иван Робов

Председател на РИК: Партиите да изпратят компетентни хора в СИК

Районната избирателна комисия в Кърджали започна работа. Първото ѝ заседание беше насрочено за 17 часа на 22 април, като първите решения бяха свързани с организационни въпроси. Комисията работи в сградата на областната администрация, в стая 202, с работно време всеки ден от 9 до 17 ч. С голяма вероятност изборните книжа ще се предават след..

публикувано на 23.04.24 в 00:10

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид избори , в които има преференциален елемент".

публикувано на 22.04.24 в 17:13