Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спекула с храни и лекарства в Кърджали, Стара Загора и Пловдив

Съставени са 33 акта за административно нарушение

Снимка: Архив

3 524 проверки са извършени в района на Апелативна прокуратура – Пловдив за завишени цени при продажбата на лекарства и храни по време на извънредното положение. 

Ревизиите са в периода от 16 март до 13 май, извършени от шестте окръжни прокуратури в апелативния съдебен район под пловдивско ръководство - Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян. Целта им бе да се установи има ли спекулативно завишаване на цените при продажбата на лекарства и хранителни стоки в магазини, аптеки и през интернет. 

Констатирани са 88 нарушения, от които най-много - 73 са в Пловдивска област. Другите са на територията на Стара Загора и Кърджали. Съставени са 33 акта за административно нарушение, 18 от които са в региона на Пловдив. 

По време на проверките са направени 240 предписания по прилагане на противоепидемичните мерки в шестте области.  Няма обаче данни за престъпления. 

Не е установено значително или спекулативно завишени цени на предпазни средства от страна на производители и търговци, с изключение на една дрогерия в област Стара Загора. Магазините за хранителни стоки са действали в съответствие с нормативните изисквания и мерките, взети при извънредното положение в страната, отчитат от Апелативна прокуратура – Пловдив.


Вижте още

БСП в Кърджали: Бюст-паметникът на Иван Вазов, потънал в бурени и боклуци чака решение за намиране на своето достойно място в града

Днес се навършват 170 години от рождението на Иван Вазов. В знак на почит и респект към делото на твореца, председателката на Младежкото обединение в БСП Кърджали Константина Карабоюкова и председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова поднесоха цветя пред бюст-паметника на Патриарха на българската литература и се..

публикувано на 09.07.20 в 16:26

Славейковският Ученически парламент отново помогна на малкия Васко

1075 лева събра при последната си благотворителна акция Ученическият парламент на СУ "Петко Рачов Славейков" за подпомагане на лечения на 6-годишния Васко Търпанов. Сумата бе внесена по банковата сметка, за да може семейството да поема разходите по лечението и рехабилитацията на малкия герой. Събраните средства са резултат от благотворителния..

публикувано на 09.07.20 в 16:11

Съвместна операция за спазване на новите противоепидемични мерки започва от 10 юли в областта

Съвместна операция на ОДМВР-Кърджали, Регионалната здравна инспекция и Областната агенция по безопасност на храните започва в областта за контрол на временните противоепидемичните мерки, въведени от 10 юли 2020 г. със заповед на министъра на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали.  С документа се преустановяват..

публикувано на 09.07.20 в 15:41
Кирил Ананиев

Ананиев: Затваряме дискотеките, спортните прояви - без публика

"Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за последната седмица, може би 10 дни, показва, че носителите на коронавируса се увеличават и е премината..

публикувано на 09.07.20 в 12:50

67-годишна жена от село Бенковски нарушила наложената ѝ 14-дневна карантина

Проверка по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки е започната в РУ-Кирково. 67-годишна жена не спазила задължителна 14-дневна карантина, разпоредена от здравните власти. Полицейски служители установили това при проверка в село Бенковски. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по..

публикувано на 09.07.20 в 11:46

Мъж от Кърджали е задържан за притежание на дрога и старинни монети

За незаконно притежаване на два вида наркотици и старинни монети 39-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 16,30 часа вчера в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Хонда“ с кърджалийска регистрация. При направена проверка полицаи открили в колата около 0,6 грама суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. При..

публикувано на 09.07.20 в 11:40

Община Момчилград организира онлайн конкурс с послания за родния край

Община Момчилград организира онлайн конкурс на тема „Момчилград в моето сърце”, посветен на едноименната Международна среща на момчилградчани. Условието е да се заснеме видео с послание за града или родния край. В конкурса могат да участват всички момчилградчани, независимо от това къде се намират. Целта е да пресъздаде неповторимата атмосфера на..

публикувано на 09.07.20 в 11:37