Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем шофьорът, причинил телесна повреда на полицейски служител

Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем М.М., на 33 г.,  за това, че на 22.06.2020 г., в гр.Кърджали, причинил лека телесна повреда – разстройство на здравето на полицейски орган – служител  на ОД на МВР-Кърджали, при изпълнение на службата му – престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 3 във вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс,

както и за това,  че на 22.06.2020 г., в гр. Кърджали, противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски орган  - служител на ОД на МВР-Кърджали, да изпълни задълженията си – да извърши проверка за установяване самоличността на лице, за което има данни, че е извършило престъпление и да извърши проверка на превозно средство и на вещите в него – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 22 юни 2020 г., в гр. Кърджали, обвиняемият М.М. управлявал лек автомобил, марка БМВ, и на една от улиците в града спрял. Той бил в автомобила си, когато към него се приближили двама полицейски служители. Те му разпоредели да изключи двигателя и да излезе за проверка. Вместо да изпълни нареждането на служителите на МВР, обвиняемият рязко потеглил, при което ударил в дясната ръка единия от полицаите.  Малко след това е бил спрян от втори  полицейски патрул, като при извършен тест с техническо средство е установено, че М.М.  е шофирал след употреба на наркотични вещества – кокаин, за което е образувано друго досъдебното производство и по него е назначена химическа експертиза. Срокът за приключване на разследването по делото е двумесечен, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Вижте още
с. Джерово

Четвърти ден кирковското село Джерово без вода

Повече от четири дни жителите на кирковското село Джерово са без вода. Това е проблем от години, жалват се хора от селото. „Този проблем с водата не е от сега. Той е от години и никой не иска да вземе мерки. Само си прехвърлят топката ВиК и общината. Точно когато трябва да се пазим и да спазваме хигиена, да си мием ръцете по-често,..

публикувано на 03.07.20 в 17:23

Рид Чала - обвеян с история и легендата за Кралю войвода

Рид „Чала“ или известен още като Кралюв рид , археолозите определят като своеобразен археологически резерват. Той е заобиколен от селата Кралево, Долно Ботево, Голям Извор и Малък Извор , а в местността са открити множество артефакти от различни периоди и останки от тракийски култово-погребален комплекс, тракийски селища, късно-антична и..

публикувано на 01.07.20 в 18:53

Концертът пред Дома на културата събра над 300 гости и над 8000 онлайн зрители

На концерта "С талант и любов към изкуството", който се проведе пред Дома на културата и на който Радио Кърджали беше медиен партньор,  присъстваха над 300 гости и над 8000 онлайн зрители. „Това е равносметката и ние сме повече от доволни от успеха, който надмина очакванията ми и в най смелите ми мечти“, коментира Марияна Ликова, директор на..

публикувано на 01.07.20 в 16:53

Гърция отваря за всички международни полети от 1 юли

Гърция ще допуска всички международни полети в летищата си от 1-ви юли. Ще се прилага тестване на пътниците, в зависимост от страната, от която пристигат. Ще се изискват и декларации с данни за мястото на пребиваване преди излитане за Гърция.  Въвежда се задължително попълване на формуляр 48 часа преди излитане на самолета към Гърци я. Всеки пристигащ..

публикувано на 28.06.20 в 16:58
Плаж к.к.

Димитър Митрев: Кърджалийските морски бази са в голямата си част обновени

През това лято учениците от Кърджали и областта могат да почиват на море в седемнадесет бази на „Ученически отдих и спорт” ЕАД, съобщи за радио Кърджали,  Димитър Митрев, главен специалист в офиса на дружеството в Кърджали. В почивна база „Равда – Кърджали” в Равда,  е извършен основен ремонт.  Направена е нова външна и вътрешна мазилка,..

публикувано на 26.06.20 в 14:49

Зачестяват случаите на засегнати от сколиоза деца

Зачестяват случаите на засегнати от сколиоза деца и то най-вече във възрастта между 14 и 16 години. Лесни за наблюдение признаци са дали едното рамо е по-ниско от другото или едната лопатка не стърчи, дали едната ръка е по-дълга от другата или са симетрични ръцете, таза, колената и др. Затова поне веднъж месечно родителите трябва да..

публикувано на 26.06.20 в 14:35

Никола Чанев за жалбата на живущи в бл.60: Окръжната прокуратура ще установи как общински имот се е озовал в частни ръце

"Това, което установихме в Областна администрация по документи е, че имотът до блок 60 в кв. Възожденци би следвало да бъде общински, а не частен, както в момента се твърди." Това коментира за Радио Кърджали областният управител Никола Чанев по повод жалбата на жители от бл.60 в кв. Възрожденци за започнатия строеж върху детската площадка . Той..

публикувано на 25.06.20 в 15:11