Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И тази година ще има Фестивал на чушката в Кирково

Въпреки пандемията, площите, засети с пипер, се увеличават. Това твърди кметът на общината Шинаси Сюлейман:

 "Заради миналогодишните ниски изкупни цени се  притеснявах, че ще има по-малко площи, но се радвам,че хората не се отчаяха", коментира още Шинаси Сюлейман и добави:

 "Отбелязваме този празник ,за да създаде стимул на  всички производители".

Повече чуйте в прикачения звуков файл.


Вижте още

Борисов: Без допълнително затягане на мерките през юли и август

Противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на четирилентовото трасе до Слънчев бряг.  По думите му ще се разчита на съзнанието на хората, които трябва да спазват изискванията за дистанция и дезинфекция.  Като затворим баровете, тези чартъри, където..

публикувано на 05.07.20 в 15:17

Малки футболисти от Кърджали и София мериха сили в детски турнир „Черноочене Къп 2020“

Детски футболен турнир  „Черноочене Къп 2020“ се проведе през уикенда на местния стадион „Искра. На терена мериха сили отборите на ФК „Спортист 13“ (София) ,съставен от таланти на детската школа на „ЦСКА 1948“, ФК „Арда 999“ (Кърджали) и ФК „Кърджали“. Младите момчета от футбол – 9, родени 2008 година, изиграха по две срещи по-между си, като..

публикувано на 05.07.20 в 15:13

Затварянето на "Маказа" удря бизнеса в община Кирково

 След отварянето на ГКПП  Маказа се наблюдава развитие на бизнеса и хотелиерството в община Кирково.  " Инвеститорите се надяваха точно на този пункт, сега бизнеса замира", каза за радио Кърджали Шинаси Сюлейман, кмет на община Кърджали. Припомняме, че решението на Гърция е свързано с разпространенението на КОВИД-19. Според развитието на..

публикувано на 05.07.20 в 15:09

В 6 групи по интереси ще бъдат ангажирани децата на Момчилград през юли

В 6 групи по интереси ще бъдат ангажирани децата от 6 до 15 години в Момчилград през месец юли. Инициативата се организира от Център за подкрепа и личностно развитие - Общински детски комплект /ЦПЛР-ОДК/ и ще премине под надслов "Нарисувай ми лято". В периода от 6 до 31 юли малките момчилградчани ще могат да се включат в групите "Музикални игри",..

публикувано на 05.07.20 в 14:42

В 14 часа днес затварят ГКПП Маказа

По неофициална информация на Радио Кърджали, Гърция затваря граничния пункт Маказа, днес в 14 часа. След този час ще бъдат пропускани да влязат в България граждани, но на влизане в Гърция ще могат да преминават само хора, които имат трудови договори и пътуват по работа. Най-много 3-ма души и шофьорът в лека кола с до 7 места ще имат право да влизат в..

публикувано на 05.07.20 в 12:45

В Община Минерални бани спазват противоепидемичните мерки

В община Минерални бани са взети всички превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса. В това се убеди лично кметът на общината Мюмюн Искендер, който извърши проверка в обществени сгради.  "Дезинфектантите са скъпи, но здравето на хората е по-важно", каза кметът Мюмюн Искендер. Общината е снабдила детските градини, социалните заведения,..

публикувано на 05.07.20 в 10:12

Пет са новите потвърдени случаи на Covid-19 в Смолян

Пет са новите потвърдени случаи на Ковид-19  през последното денонощие - двама мъже и три жени на възраст от 27 до 73 г. Двама са установени като контактни. Новозаразените са от три общини – Смолян – 3, Мадан и Рудозем – по 1. Трима пациенти са хоспитализирани в областната болница, един е с диагноза пневмония. Останалите са на домашно лечение под..

публикувано на 05.07.20 в 09:59