Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дони и Нети празнуват любовта си със съвместен албум "2020"

"Фондацията" започва концерти в България, към звездния състав се присъединяват Звезди Керемедчиев, Наско от БТР и Славин Славчев2020“ е заглавието на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката  Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети. За  20 години  двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети - “Нети”, на Дони - “Естрада”, правят заедно „Този филм“ и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената.
„Чуйте тишината между нотите ни. Това е нашият свят и от сърце ви каним в него“, споделя дуетът за студийния проект.
Песните в „2020“ са разнообразни по звучене и стил като десет от тях са дуетни. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на „Спящата красавица“ на Нети и „Весело шумя“ на Дони. Сингълът „Спящата красавица“ е един от най-личните в албума им, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия.
По оркестрациите на останалите песни, Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.
Албумът „2020“ излезе в дигитална версия и на CD на 26 юни.
Едно от закачливите парчета, следващо линията на "Шапка на цветни петна" и "Ближи си сладоледа", е "Весело Шумя". Тя излиза няколко дни след рождения ден на певеца през май, и месец преди съвместния албум.
За радио Кърджали Дони сподели, че подновяват концертите си със Фондацията, като този път ще наблегнат на българската публика. Звездният състав допълват Наско от БТР, Звезди Керемедчиев от Ахат и Славин Славчев, участник и победител в музикални риалитита.
За свежия албум "2020", както и за ангажиментите на творческото дуо Дони и Нети Радка Петкова си говори с двамата, докато те карат кола.
Добрин Векилов - Дони: "Албумът 2020 ознаменува нашата 20-годишнина съвместна. От когато живеем заедно, всъщност от 19 години имаме брак, от 15 години не бяхме пускали никакъв албум, но между 2001-2006 беше много активна за нас, след което всеки от нас пое по различни проекти, по различни творчески пътища и сега отново сме творчески тандем. Иначе не сме спирали да пеем, това несъмнено трябва да кажа, но нова работа не сме правили заедно, от 15 години".
Повечето песни са дуети, обяснява Дони. Има само две песни, които се пеят солово. В албума има и бонус трак - песента Този филм в китарна версия. Има и прочит на "Де е България по стиховете на Вазов", с едновремешна музика, с аранжимент в попмузикален жанр.
Антоанета Добрева - Нети за условията, при които играят актьорите в момента: "Театърът на армията и всички софийски театри, доколкото знам, вече играят при спазване на драконовски мерки. Това, което мога да кажа че ако има някъде место, където се спазват абсолютно всички пандемични КОВИД-19 изисквания, определено са театрите. Дистанция, дезинфектанти. Всички други места, като метро или МОЛ, са доста по-небезопасни, така че хората, които искат да се върнат в залите, спокойно могат да го направят".
Дони за представянето на албума 2020: "На този етап представянето на албума е онлайн, по обясними причини. Но ние практически представяме песни от албума на всеки наш концертен ангажимент.  Такива в частната сфера има доста. Съвсем скоро  предстои един публичен концерт, който ще се състои на 10 юли в Троян, там също ще изпеем и песни от новия албум. А иначе, вероятно през есента ще измислим нещо, когато се надяваме нещата да се успокоят пандемичните притеснения на хората, така че да направим пълноценен концерт". 
За радио Кърджали Дони сподели, че подновяват концертите си със Фондацията, като този път ще наблегнат на българската публика: ".....ние успяхме да направим на четири континента многократно турнета - и в Северна Америка, и в Европа, и в Азия, Австралия, Нова Зеландия, Близкия изток. Тоест, ние предкризисно, в предишните седем години работихме много активно в чужбина. Чувстваме че леко сме ощетили хората, които искат да ни чуят тук за сметка на българите в чужбина. Сега мога да кажа спокойно, че на 17-и юли имаме предстоящ концерт на сцена Дамасцена в Казанлък". Фондацията ще участва и на "Аполония". Звездният състав ще допълнят Наско от БТР, Звезди Керемедчиев от Ахат и Славин Славчев, участник и победител в музикални риалитита.
Чуйте цялото интервю на Радка Петкова с Дони и Нети.

Галерия

Вижте още

Радослав Милев: 30% от активите на Пазара в Кърджали са разпродадени

На днешната сесия общинските съветници ще гласуват предложение от Съвета на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” да се допълни Бизнес плана и инвестиционната програма на дружеството. Тя е приета през 2018 година, но сега се допълва и удължава. Кредитът към настоящия момент на Пазара, заедно с лихвите е  777 хиляди и 504..

публикувано на 30.07.21 в 10:30

За 51-ви път Персеидите събират ученици, студенти и астрономи на Белите брези

От 2 до 17 август на Белите брези за 51 път ще се проведе лятната школа по астрономия. За пореден път под небето на Брезите ще се съберат ученици, студенти, любители и професионални астрономи от различни български градове, училища и университети. Тази година и времето е с лагерниците, тъй като на 8 август е новолуние и ще е идеално за наблюдение на..

публикувано на 28.07.21 в 15:07

Иванка Караколева: Ако депутатите са отговорни политици, трябва да приемат актуализацията на бюджета

Правителство, синдикати и работодатели се обединиха в идеите си за актуализация на бюджета за 2021 г. На извънредно заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие и за актуализацията на на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и НЗОК за 2021 г. Тя предвижда до края на годината да бъдат реализирани с 2 млрд...

публикувано на 28.07.21 в 14:13

Комисар Сергей Заимов: Очакваме огнено и напрегнато лято

От 5 април до 15 ноември тази година е пожароопасния сезон за горите в област Кърджали. Периодът е обявен със заповед на областния управител в началото на месец април, не само в Кърджалийска област, но и в цяла България със заповеди на областните управители. През това време важат различни забрани за палене на огън в близост до горски масиви, поддържа..

публикувано на 27.07.21 в 17:57

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07