Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Никола Чанев за ул. "Добруджа": Свидетели сме на първа частна ТОЛ система, което е недопустимо и незаконноОбластният управител Никола Чанев алармира обществеността за улица в Кърджали, част от общинската пътна мрежа, по която за да преминат автомобили, собствениците трябва да заплатят такса. Улица „Добруджа“ е затворена с бариера, а водачите на моторно-превозни средства са принудени да плащат входна такса за транзитно преминаване през нея, установи проверка на Областната администрация по сигнал на граждани. Улицата се намира в района на търговското дружество „Пазар на производителите“ и пресича паркинг, стопанисван от частна фирма. 

Областният управител Никола Чанев пита ръководството на „Пазара“ при какви условия е отдаден паркингът, защо е възпрепятстван свободният достъп на автомобили  до улицата, която е публична общинска собственост и на какво основание от тях се събира входна такса. "Случващото се е скандално, нарушават се основни граждански права, улицата е затворена неправомерно, редно е собственикът на имота да осигури безпрепятствено преминаване на автопотока",  заяви Чанев. 

"Свидетели сме на първата частна ТОЛ система в Кърджали. Уведомили сме и органите на МВР, включително съм любопитен да разберем и кое е частното дружество, с какъв договор работи и как така си е позволило тази дейност по този незаконен начин". 

"Вчера ул. "Републиканска" беше затворена, за да бъде променена организацията на движение по нея, т.е. за да бъде направено двупосочно движени по част от нея и един от алтернативните маршрути беше именно минаване по ул. "Добруджа", който гражданите не можеха да ползват без да си платят", коментира още Никола Чанев. 

Радио Кърджали потърси за коментар експерти в Общинска администрация Кърджали, но от там за сега отказват да коментират.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл. Галерия

Вижте още
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24

Емил Мартинов се записа в историята на "Арда1924"

Емил Мартинов стана първият футболист в историята на АРДА, който изигра 50 мача в елита на българския футбол с екипа на АРДА. Това стана в мача с Локомотив Пловдив в среща от 22-ри кръг на efbetЛИГА. Мартинов се присъедини към клуба през 2019г., когато отборът за първи път в своята история получи право на участие в най-високото ниво на родния..

публикувано на 24.03.21 в 13:13

Денят в Кърджали започна със сняг

Сняг вали от сутринта в Кърджали , като към 9 часа снеговалежът  се засили . Вали и над почти цяла Хасковска област . Всички машини работят по  разчистването на републиканската пътна мрежа.  Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма информация за сериозни пътни инциденти. На много места в страната ще вали  сняг, като в планините и..

публикувано на 24.03.21 в 10:53
Неделино

В Неделино забраниха провеждането на пазарните дни

Боян Кехайов, кмет на община Неделино, издаде заповед с която се забранява провеждането на пазарни дни.  Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването и зачестилите случаи на COVID-19 на територията на общината  са въведени нови противоепидемични мерки за периода 22 - 31 март. Сред тях са преустановяването на   провеждането на събирания и..

публикувано на 22.03.21 в 16:39