Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Емилия Стоянова: Под въпрос е Държавното първенство по канадска борба в КърджалиСлед дълго чакане, най-накрая са ясни датите за някои важни състезания по канадска борба за хората със сензорни увреждания, като първото е в Добрич на 24 и 25 юли. Така опасенията за нулева година в този спорт отпада. Състезателите обаче остават със свити сърца, защото повече от два месеца не са се подготвяли пълноценно, а индивидуално. Не са отишли и на лагер подготовка. Под въпрос са и парите, които ще се дават за спечелен медал. Хубавата новина, че Кърджали ще бъде домакин на държавното първенство по канадска борба след два месеца, също е помрачена. Какво изгубиха спортистите дотук от кризата с КОВИД-19, своите опасения и надежди за медали, споделя шампионът по канадска борба Емилия Стоянова. С нея разговаря Радка Петкова: "След дългото отлагане и променяне на дати, вече имаме дата за състезания в Добрич на 24 и 25 юли и държавно първенство за здравите, в Банско, на 14 и 16 август. Също така имаме отправена покана, поради епидемичната обстановка в страната, да бъдат разделени държавните първенства за здрави и за хора с увреждания. Имаме предложения община Кърджали да бъдем домакини на Държавното първенство за хора с увреждания. Датата не е уточнена, но ще бъде в началото на септември, понеже имаме състезание световно тази година в Грузия и датата там все още стои отворена. Ако нещата не се променят, ще бъдем на световно в Грузия. Нашите квалификации за държавното ще се проведат в първата десетдневка от септември. А в края на септември ще бъдем в Грузия".

ПОД ВЪПРОС Е ДАЛИ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КЪРДЖАЛИ ЩЕ СЕ СЪСТОИ

"Аз в първия момент, в който предложих на общината, да бъдем домакини и те малко скептично бяха настроени. Казаха, че имат доста отменени мероприятия и не съм много сигурна, дали и това ще се получи - с държавното по канадска за хора с увреждания.

За държавното, не че няма средства. То не утежнява финансово общината, даже е в наш плюс, в смисъл, ние ще направим малко разходи - няма да пътуваме навън, няма да имаме нужда от нощувки. Ние само можем да печелим от това, че сме домакини. Но още нямаме никаква субсидия за спортния клуб. Юли месец е още по средата, имаме уточнени състезания, нямаме средства, това е проблемът".

Емилия Стоянова е попитала в общината дали има надежди за държавното, но е получила отговор, че не са минали заседанията на комисиите по спорт. Без бюджет обаче състезателите не могат да преценят какви участия ще имат.

Повече по темата чуйте в интервюто на Радка Петкова с Емилия Стоянова.Вижте още

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07

Димитър Димов: Правителство ще има, Парламентът няма да е с дълъг живот

На 21 юли, новият 46-ти парламент започва официално работа. Първото заседание на новоизбраните 240 народни представители от шестте партии, е насрочено от президента Румен Радев за 9 часа.  Чакам да започне весело, интересно, а след това да прелее в сериозна политическа работа. Очакват ни интересни и наситени седмици, в които трябва да се вземе..

публикувано на 20.07.21 в 17:10
Люпчо Куртелов

Страх спира българските граждани в Северна Македония да гласуват?

Изключително слаб интерес към изборите у нас, от хората с българското гражданство в Северна Македония сочат наблюденията. Стотици хиляди са притежателите на български документи за самоличност в западната ни съседка, но едва малко над 600 са упражнили едно от основните си права, произтичащи от този факт. Възможно е сред причините да е страх от..

публикувано на 15.07.21 в 18:06
Агоп Узунбохосян

Арменците в Кърджали отказват астронавт за космоса

Като авантюра определи Агоп Узунбохосян, едно от лицата на „синята идея“ в Кърджали и пионер на демократичните промени, стъпката на Слави Трифонов да анонсира проект на кабинет и приоритети още преди да е конституирано Народно събрание и преди да е връчен мандат на „Има такъв народ“ да съставя правителство. Аргументът за мнението му е, че Слави..

публикувано на 15.07.21 в 14:58
Николай Николов

Перуджа, Италия - избори и ЕВРО 2020

Сериозна активност отчетоха нашите сънародници в Перуджа при гласуването за 46-то НС. Изборната секция беше организирана в българското училище „Кап. Петко Войвода”. На 4 април гласа си там са подали 147 души. Почти толкова са упражнили правото си и на 11 юли. “Бяхме изненадани от няколко наши туристи. Беше много приятно да видим как..

публикувано на 15.07.21 в 14:26