Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Емилия Стоянова: Под въпрос е Държавното първенство по канадска борба в КърджалиСлед дълго чакане, най-накрая са ясни датите за някои важни състезания по канадска борба за хората със сензорни увреждания, като първото е в Добрич на 24 и 25 юли. Така опасенията за нулева година в този спорт отпада. Състезателите обаче остават със свити сърца, защото повече от два месеца не са се подготвяли пълноценно, а индивидуално. Не са отишли и на лагер подготовка. Под въпрос са и парите, които ще се дават за спечелен медал. Хубавата новина, че Кърджали ще бъде домакин на държавното първенство по канадска борба след два месеца, също е помрачена. Какво изгубиха спортистите дотук от кризата с КОВИД-19, своите опасения и надежди за медали, споделя шампионът по канадска борба Емилия Стоянова. С нея разговаря Радка Петкова: "След дългото отлагане и променяне на дати, вече имаме дата за състезания в Добрич на 24 и 25 юли и държавно първенство за здравите, в Банско, на 14 и 16 август. Също така имаме отправена покана, поради епидемичната обстановка в страната, да бъдат разделени държавните първенства за здрави и за хора с увреждания. Имаме предложения община Кърджали да бъдем домакини на Държавното първенство за хора с увреждания. Датата не е уточнена, но ще бъде в началото на септември, понеже имаме състезание световно тази година в Грузия и датата там все още стои отворена. Ако нещата не се променят, ще бъдем на световно в Грузия. Нашите квалификации за държавното ще се проведат в първата десетдневка от септември. А в края на септември ще бъдем в Грузия".

ПОД ВЪПРОС Е ДАЛИ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КЪРДЖАЛИ ЩЕ СЕ СЪСТОИ

"Аз в първия момент, в който предложих на общината, да бъдем домакини и те малко скептично бяха настроени. Казаха, че имат доста отменени мероприятия и не съм много сигурна, дали и това ще се получи - с държавното по канадска за хора с увреждания.

За държавното, не че няма средства. То не утежнява финансово общината, даже е в наш плюс, в смисъл, ние ще направим малко разходи - няма да пътуваме навън, няма да имаме нужда от нощувки. Ние само можем да печелим от това, че сме домакини. Но още нямаме никаква субсидия за спортния клуб. Юли месец е още по средата, имаме уточнени състезания, нямаме средства, това е проблемът".

Емилия Стоянова е попитала в общината дали има надежди за държавното, но е получила отговор, че не са минали заседанията на комисиите по спорт. Без бюджет обаче състезателите не могат да преценят какви участия ще имат.

Повече по темата чуйте в интервюто на Радка Петкова с Емилия Стоянова.Вижте още

Себихан Мехмед: Рехабилитираме почти половината улици в Крумовград

Продължават ремонтите на улици в Крумовград. Очаква се да започне работата по нови 6 улици, вляво от централната "Княз Борис I" . Общинските съветници дадоха зелена светлина на обекта, като гласуваха общината да издаде заповед в полза на Държавен фонд "Земеделие ", обезпечаващ авансово плащане по проект "Реконструкция и рехабилитация на..

публикувано на 10.08.20 в 09:10

Петър Чухов: Стандартните лагер бири са ми скучни

Днес, 7 август, е Световният ден на бирата . В различни пивоварни, клубове и бирарии, се събират ценители на бирата да отдадат дължимото на златистата напитка. Култовата напитка има много почитатели в цял свят и се смята за една от любимите алкохолни питиета на мъжете. Поетът и интелектуалец Петър Чухов е сериозен любител на пивото, като не..

публикувано на 07.08.20 в 15:20

Добро представяне на кърджалийските каякари на държавния шампионат

Въпреки тежката финансова криза, Спортен клуб по кану каяк "Арда" - Кърджали успя да се включи в гонките от Държавния отборен шампионат, който завърши на гребния канал в Пловдив. Най-силно се е представил Емирджан Дурали с едно първо и едно второ място и Венцислав Илков - с едно трето и едно четвърто. Повече за представянето на кърджалийските каякари..

публикувано на 04.08.20 в 11:40

Даниела Павлова е новият директор на ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали

Даниела Павлова, информатик и математик,  е спечелила конкурса за директор на езиковата гимназия в Кърджали. Даниела Павлова до момента е директор на училището в Рани лист и външен инспектор към Националния инспекторат по образованието. Преди това е била преподавател в ОУ"Климент Охридски" в областния център. Представяме Даниела Павлова с уговорката, че..

публикувано на 04.08.20 в 11:07

Лидия Асенова, ГЕРБ: Ще следя ангажиментът на кмета към жителите на кв."Гледка" да бъде изпълнен

По настояване на общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова кметът Хасан Азис и  заместник-кметът по строителството Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“ във връзка със запушена канализация за обратни води, които се изливат директно на улицата в района на бившия мебелен завод, на метри от домовете на хората. На последното заседание на..

публикувано на 31.07.20 в 11:30

Протестиращ: В момента се създава истинско гражданско движение, което да контролира и да наблюдава властимащите

"В момента се създава истинско, реално гражданско движение в България, което да може да контролира и да наблюдава властимащите. На хората им омръзна да ги лъжат. Те искат нови, млади, интелигентни лица във властта." Това заяви за Радио Кърджали Даниел Василев, който всяка вечер е на площада в центъра на София, заедно с протестиращите, които вече 15-та..

публикувано на 24.07.20 в 15:50

Метин Хафъзсалим: По проекта "Заетост за теб", се кандидатства само онлайн

Директорът на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим проследи как текат консултациите по новата схема на Агенцията по заетостта на открито . За радио Кърджали той разясни какви са целите на кампанията "Новите мерки по ваша мярка", кои са проектите по пакета "Заетост x 3", както и начините на кандидатстване. Реализацията на..

публикувано на 21.07.20 в 20:10