Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови срещу стари ограничителни мерки за дискотеки и нощни заведения. Граждани коментиратНа 12 юли се съобщи, че Министерството на здравеопазването отново отваря нощните заведения на закрито и разрешава организирането на групови събирания, при спазване на противоепидемичните мерки. Това решение беше взето само три дни след като беше наредено заведения на закрито да затворят врати.

Отмяната на първоначалните ограничителните мерки, предизвика недоверие у гражданите на град Кърджали. Част от тях споделят мнението, че правителството е предприело навременни мерки веднага след констатирането на първите случаи на COVID-19 у нас. Оттогава обаче, ситуацията се е променила.

„В последните месеци се наблюдава непоследователност и нелогичност в мерките - поетапно затваряне, отслабване на мерките и това буди известно недоверие в обществото“ – коментира един от анкетираните.

Гражданите, коментирали пред БНР - Кърджали, изразиха съмнение, че мярката за не повече от 1 човек на квадратен метър, ще се спазва на такъв тип групови събирания. Според една от запитаните, тази мярка е комедия на абсурдите. Дискотеката няма как да бъде научен симпозиум.

Коментари по темата на граждани, избрани на случаен принцип, може да чуете в прикачения звуков файл. Събра ги стажант репортера Кристиана Димитрова.


Вижте още

Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник с курбан за здраве

На 6 май Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник. Празничният ден ще започне с празнична литургия, а след това ще бъде раздаден курбан за здраве. Кметът на Кърджали Хасан Азис също е дарил две агнета за празника на храма. „Нека всички заедно да честваме утрешния празник – Гергьовден или Хадерлез както му казват мюсюлманите...

публикувано на 05.05.21 в 15:04

Музеят в Кърджали посреща гости по Великден

Регионалният исторически музей в Кърджали, вкл. художественият отдел, ще работят по време на великденските празници. „Само на 2 и 3 май няма да работят с посетители, тъй като и колегите, които обслужват експозициите имат право да отбележат този светъл празник“, каза за Радио Кърджали директорът, Даниела Коджаманова. „Тоест, работим до 1-ви,..

публикувано на 30.04.21 в 20:34
Михаил Околийски

Доц. Михаил Околийски от СЗО: Всеки трети, преболедувал КОВИД-19, развива психиатрично заболяване

В България имаме лукса да разполагаме с ваксини. Трябва да се държим рационално и да ползваме достиженията на световната наука. Ваксини, разработени срещу коронавирусната инфекция нито чипират, нито са опасни, напротив – единствената им цел е да спасяват човешки животи. Доц. Михаил Околийски: Не само хората с имунни..

публикувано на 29.04.21 в 22:08

Хотелите и къщите за гости в Главатарци са изцяло резервирани за празничната десетдневка

В празничната десетдневка - дните между Великден и Гергьовден, хотелите и къщите за гости в Главатарци са изцяло резервирани. Все още може да се намери някоя нощувка, но между празничните дни. Това показа проверка на Радио Кърджали. В местата за почивка са спазени всички противоепидемични мерки, някои хотели дори предлагат сервиране в стаята по..

публикувано на 29.04.21 в 17:14
Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара

Антон Вълев: Държавата отново иска ние да платим реформата, която въвежда

Причините за отлагането на електронните рецепти са две – манталитет и лошо комуникиране на предстоящата новост, счита магистър-фармацевт Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара (НАК). „Някак по български, независимо, че наредбата беше пусната в края на миналата година, има хора, които до последно чакат нещо да се случи“,..

публикувано на 22.04.21 в 15:41

Тестването срещу Ковид-19 задължително в Гърция

Властите в Гърция масово тестват населението, за да се установят реалните нива на разпространение на вируса. Гръцки острови привличат туристи с ваксиниране на всички жители.  Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка. Гърция получи днес поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От..

публикувано на 16.04.21 в 16:34

Благоустрояват централния парк на Джебел

Продължава благоустрояването на централния парк в Джебел. Новите дейности са заложени по проект, който бе подписан днес от кмета Неджми Али с Държавен фонд „Земеделие“ и местната инициативна група „Ардино-Джебел“. „Проектът включва обновяване на зелени площи, паркова алейна мрежа, изграждане на детска площадка, спортна площадка на открито,..

публикувано на 16.04.21 в 15:34