Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, бъдете с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" и в този слънчев летен ден, на 90 мегахерца. Отпуснете се удобно и се подгответе за два часа, прекарани в добра компания, красива музика и вкусни кулинарни предложения.
И така. В първата част на предаването ще ви представя една инициатива, която набира популярност и в Кърджали. Какво ще кажете, ако отседнете с приятели в приятен клуб, а там ви поканят на вино и ....рисуване, а материалът е самата божествена напитка. Какви ли причудливи фантазии ще оцветят белия лист, като си пийнете и се замислите за нещата от живота, а и за живота на нещата? Там беше стажант репортерът Кристиана Димитрова и разговаря с Габриела Гавраилова, която ще ви разкаже за инициативата.
Следва един разговор на малко по-специализирана тема, и тя е, защо подсъзнанието ни не различава истина от лъжа.
Нещо повече, според специалистите, ние сме пълни с фалшиви спомени
. Каквото и да сме преживели обаче, емоциите, свързани с него са истинни, независимо от фактологичната страна на нещата.След това консултантът на световни звезди по хранене и фитнес Емил Златев развенчава мита за това, че алкалните храни са само полезни.
Във втората част на предаването, ще посетим една приказна ферма, в която дивото зове в живописното село само на 11 км от Маджарово, Горно поле. Там домакинята Бети или Благовеста Василиева ще ни разкаже за живота във фермата, за това как се буди всяка сутрин, дали кравите спазват указанията на генерал Мутафчийски, и за срещите си отблизо с величествените обитатели на планината - лешоядите.
Следва разговор за екопътеките в Източните Родопи, а темата е новият пътеводител от Ели Иванова с 44 туристически обекта, които си заслужава да бъдат посетени от всеки поне веднъж в живота.Слушайте "Вкусен следобед", всяка неделя от 16 до 18 часа на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21
А сега останете с хубавата музика на радио Кърджали!

Галерия

Вижте още

Бирата освен за пиене, става и за готвене! Кюфтенца с бира, локумки и пърленки

И макар че в българската национална кухня бирата не е толкова на почит, колкото виното, има немалко рецепти със златистата напитка, които могат да обогатят нашата трапеза . Всички сме чували за печено пиле на шише, например. Оказва се, че има домакини, в чиято кухня бирата е на особена почит , и те могат да ни предложат достатъчно рецепти с..

публикувано на 13.08.20 в 14:46

Повече от месец в село Джерово са на воден режим

Проблемът с безводието на кирковското село Джерово продължава вече месец. Хората от селото имаха надежда, че проблема ще се реши бързо, но от тогава до днес домакинствата в селото са на воден режим. От община Кирково бяха, казали,че са заделени около 25 хиляди лева за изграждането на нов довеждащ водопровод до селото, но все още това не е..

публикувано на 13.08.20 в 14:04
Аделина Черкезова

Певците на село Дрангово

През 1982 година Динка Гочева взима участие в събора за народно творчество в Копривщица. Изпълнява песента „Заспала е мирина мома“. Тази песен ѝ носи златен медали. От БНР я канят за запис на песента с което гласът на Динка Гочева, днес Менова попада в архивите на националното радио. В родното Дрангово, по онова време фолклорната дейност е била..

публикувано на 11.08.20 в 18:34

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав слънчев ден, ви казвам аз Радка Петкова от предаването "Вкусен следобед" - пространството, в което се чувстваме удобно и свободно. Това е епизодът от 9 август. Той е малко по-кулинарен, защото сме в сезона не само на дините, но и на б ирата, а и наскоро бе световният ден на златистото пиво! Н о, както знаем, за ценителя на този..

публикувано на 11.08.20 в 12:58

Кърджалийка спаси женски таралеж от кучета

На фона на стремежа да излезем сред природата, се сещаме и за някои нейни обитатели. Едно от най-симпатичните малки животинчета, които може да срещнете в парка докато тичате, в гората или дори залутано в градска среда, е таралежа. Таралежите са мили бодливи същества, които се навиват на топка, щом видят опасност, но както личи от много домашни..

публикувано на 02.08.20 в 17:40

Източните Родопи привличат туристи с дивата и непокътната природа

За някои хора да живеят на село е мъчение, но пък за други - истинско приключение . Да се събуждаш рано с петлите и да си лягаш с нежния хор на щурците може да бъде много приятно изживяване . За други става начин на живот. Т ака е с Бети и Ники, които продават апартамента си и се преместват в малко село, близо до Маджарово, за да станат..

публикувано на 02.08.20 в 15:20

Мораториум върху продажбата на детските площадки и техен Регистър с електронно приложение предлагат от ГЕРБ Кърджали

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Кърджали ще предложат на предстоящата сесия, която е на 29 юли, да се наложи мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост на територията на община Кърджали, върху които са монтирани / поставени/ изградени детски площадки и съоръжения за спорт на открито . Илияна Типова потърси Цветелин..

публикувано на 28.07.20 в 10:30