Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

9 000 маски ще бъдат раздадени на живеещите в населените места на община Кърджали

 9 000 маски ще бъдат раздадени на живеещите в населените места на община Кърджали в следващите дни. Това стана ясно на среща на ръководството на община Кърджали с кметове на населени места и кметски наместници, която се проведе днес. Кметът Хасан Азис информира, че маските са от полученото наскоро дарение от 20 000 маски от община Мейджоу, Китай. Те ще стигнат до хората чрез кметовете на населени места. Предпазни маски ще бъдат разпределени и за лечебни заведения, социални служби, домове за възрастни хора, детски градини и др., пишат от Общинска администрация.

Връзките на Кърджали с азиатската община датират от 2019г. , когато кметовете на двете общини –Хасан Азис и Цанг Айюн, подписаха на 18 март м.г. Меморандум за сътрудничество  в областта на градското управление, инвестициите, туризма и спорта.


Вижте още

Според проучвания киноата помага срещу депресията и раковите клетки

Според последни прочувания киноата помага срещу депресията и ракови клетки. Киноа е вид зърнено-подобна култура, която се отглежда главно заради семената си, въпреки че листата й също са ядливи. Мария Панайотова, здравен работник и хоби готвач, обеснява в звуковия файл, с какво още е полезна кинуата: 

публикувано на 19.01.21 в 16:00
Опашка пред магазин в Атина

Въпреки студа опашки пред магазини в Гърция след отварянето им

При ниски температури и сняг гърците чакат на опашки пред магазините, които отвориха след повече от два месеца карантина. Спазват се мерките, а хората се стараят да пазаруват в рамките на позволеното време - два часа. Търговците предлагат големи намаления на всички стоки. Часове преди да отворят магазините гърците са на опашка пред моловете...

публикувано на 19.01.21 в 11:41

"Смирненски" прие третокласниците на "Йовков"

Днес беше първия учебен ден за 2021 година за учениците от 1 до 4 клас на СУ "Йордан Йовков". Проблем с отоплителната система наложи разпределянето на децата в различни училищни сгради в града. 9 паралелки са разпределени и ще провеждат часове в СУ Владимир Димитров - Майстора.   5 паралелки на първи клас, които са109 ученици. Една..

публикувано на 18.01.21 в 13:26

БДЖ свързва Хасково с цялата страна

От 01.01.2021 г. Български държавни железници въвеждат промени в разписанието през 2021 година с цел подобряване на обслужването. Една от новостите е осигуряването на удобна нощна връзка за градовете Хасково и Димитровград с областните центрове София, Варна, Велико Търново, Русе, Плевен, Враца, Разград, Силистра, Шумен, Търговище и Добрич...

публикувано на 13.01.21 в 20:41

Трима нови играчи в Арда

Трима нови футболисти подписаха с ПФК Арда (Кърджали), съобщиха от клуба. Юношата на тима Георги Атанасов парафира първия си договор с Арда. Той идва от Левски, където игра през последните две години. Атанасов е роден на 6 март 2004 в Кърджали, където започва неговата кариера. През 2017 отива в Левски, и става шампион през 2019г. в Елитна група U15. За..

публикувано на 13.01.21 в 16:37
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се ваксинира срещу Covid-19

Три четвърти от гърците имат доверие във ваксината срещу Covid-19

74% от гърците имат доверие във ваксината срещу Covid-19, като се отчита рекордна активност на възрастните хора в Гърция с желание да се имунизират. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предложи издаване на общоевропейски сертификат на ваксинираните и по-лесен достъп за тях при пътуване. Само за ден над 60 000 възрастни гърци на възраст над 85 години..

публикувано на 13.01.21 в 11:25

500 пчелари и производители са се регистрирали до момента в електронната система за контрол на пръсканията на земеделските площи

Общо 500 потребители – 300 пчелари и 200 земеделски стопани, са се регистрирали до момента в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД). Платформата има за цел възможно най-бързо да уведомява собствениците на пчелини за предстоящи третирания с продукти за растителна защита..

публикувано на 09.01.21 в 13:37