Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лекари предлагат създаването на още ТЕЛК -комисии в Кърджали, сега изнемогватХиляди пациенти със заболявания от област Кърджали чакат с години ТЕЛК-овите си решения. Някои от тях дори не успяват да получат желания документ. Според лекарите двете комисии към областната болница работят при 200 процента натовареност и въпреки това не смогват да обработят навреме подадените заявления. Само в една от комисиите за първите седем месеца на годината са преминали близо 3 000 души, като вече е надхвърлен разрешеният по норматив годишен брой от 2 400 пациенти. Лекарите казват, че ако не се вземат спешни мерки, проблемът ще продължи да се задълбочава. Те предлагат създаването на още експертни комисии към общинските болници в района, но решението за това е в ръцете на Регионалната здравна инспекция и местните Общински съвети. Репортаж на Валя Апостолова.

Вижте още

Започва прием на бързи поръчки за лични документи във всички РУ на МВР в областта

От 15 август /събота/ 2020 г. започва прием на бързи поръчки за български лични документи във всички РУ на МВР в областта. Бързи поръчки ще се приемат както досега и в сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали. Тази събота работното време на паспортните звена в Районните управления ще бъде от 8,30 часа до 17,30 часа, а на сектора в..

публикувано на 14.08.20 в 15:52

180 полицаи ще охраняват обществения ред на мача „Арда 1924“ - „Левски“ в събота

В осигуряването на добър обществен ред, безопасно движение и пропускателния режим на "Арена Арда" за футболната среща между отборите на „Арда 1924“ и „Левски“, която е в Кърджали в събота, на 15 август, от 20 часа, са включени около 180 полицейски служители от Областната дирекция на МВР.  По повод спортното събитие днес се проведе работна срещу..

публикувано на 14.08.20 в 15:29

В Пампорово отслужват празнична вечерня за „Успение на Пресвета Богородица“

В навечерието на храмовия празник на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в курорта Пампорово тази вечер от 18 часа ще бъде отслужена празнична Вечерня с последованието „Опело на Пресвета Богородица“.  За поклонниците от Смолян Църковното настоятелство организира транспорт, който ще тръгне в 17,20 часа от смолянския квартал Горно Райково...

публикувано на 14.08.20 в 15:16

В Звездел ремонтират здравен пункт, обслужващ 10 села

Община Момчилград стартира ремонт на сградата на здравния пункт в село Звездел. В постройката се намират кабинетите на общопрактикуващ лекар и стоматолог. Ремонтира се санитарния възел, подменят се старите дограми, поставят се нови фаянсови плочки и теракот, пребоядисват се стените. Дейностите се финансират изцяло със средства от бюджета на община..

публикувано на 14.08.20 в 14:45

В Ардино стартира рехабилитация на седем улици

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за рехабилитация на седем улици в града - „Родопи“, „Иван Вазов“, „Шипка“, „Републиканска“, „София“, „Орлови скали“, както и кв. „Горичево“. Те се обновяват по проект „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и..

публикувано на 14.08.20 в 14:06

ГЕРБ предлага нова Конституция

В обръщение до българските граждани премиерът Бойко Борисов обяви решенията, които е взел за управлението на страната. В него се посочва, че партия ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България.  Премиерът предлага да се свика Велико Народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията. Част от тях са: Броят на..

публикувано на 14.08.20 в 12:48

Старцево ще отбележи своя селищен празник на 15 август

За втора поредна година Старцево, най-голямото село в община Златоград, ще отбележи на 15 август своя селищен празник. Този път ще е по-скромно, предвид обстоятелствата около пандемията с Ковид 19. Гвоздеят в програмата отново ще е кулинарният фест, където ще бъдат представени характерни за региона храни, както и някои изненади от съседни на България..

публикувано на 14.08.20 в 12:46