Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

19 пожара са регистрирани за юли в Смолянско

Снимка: СИДП

През месец юли 2020 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 62 произшествия, от които 19 пожара, 38 случая на оказване на техническа помощ, 1бр. аварийно – спасителна дейност, 1бр. – помощ на други РСПБЗН и 3 бр. лъжливи повиквания.

От възникналите пожари 9 броя са с щети. При пожарите няма загинали или пострадали граждани.

През м.юли пламъците са унищожили около 95кв.м. покривна конструкция, мебели, бяла, черна и компютърна техника, контейнери за отпадъци, опушени са стени с площ около 83 кв.м..

Причините за пожарите с щети са следните:4 бр. причинени от късо съединение, 1бр. - от небрежност при боравене с открит огън, 1бр. - от техническа неизправност, в един случай причините са в процес на изясняване, 2бр. са под код други, като единият е от непочистен комин.

Седем от пожарите са възникнали в сухи треви, като четири са от небрежност при боравене с открит огън и 3бр. са в резултат на природни явления - мълнии.

Произшествията,  възникнали по Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” са: Смолян - 20 броя; РС Девин - 5 бр.; РС Мадан - 4 бр., РС Златоград – 12 бр, РС Чепеларе – 7бр.;  РС Рудозем - 4  бр. РС Доспат – 6 бр., РС Баните – 3 бр., РС Пампорово – 1бр.;
Вижте още

КНСБ предлага 15% ДДС и 15% данък върху доходите

Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира КНСБ. За участие в дискусията са поканени финансовият министър Кирил Ананиев, управителят на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов, депутати, представители на академичните среди и на социалните партньори. На форума ще бъдат обсъдени предложенията на КНСБ за реформи в..

публикувано на 25.09.20 в 09:20

290 нови случая на Covid-19 в България

290 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4 859 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал. Положителни проби са дали 6 на сто от проверените. Най-много са новозаразените в София - 61, следват  Благоевград с 58 и Търговище с 27 нови случая.В Кърджали има един нов случай. 744 са пациентите..

публикувано на 25.09.20 в 09:15

Момчилград с две национални шампионки и шест златни медала по вдигане на тежести

Айше Мехмедова и Анифе Бехчед от Момчилград донесоха общо шест златни медала на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. Състезателките от момчилградския клуб " Наим Сюлейманоглу" станаха безапелационни шампиони в своите категории на подиума в Хасково. В категория до 81 килограма при кадетките , въпреки крехката си възраст,..

публикувано на 24.09.20 в 17:21

Непълнолетен нарани с нож 21-годишен в Джебел

21-годишен пострадал и бил настанен в болница след скандал около 1 часа на 23 септември в Джебел. Мъжът посетил къща в града и в късния час възникнало спречкване с 16-годишен , който обитавал жилището със семейството си. По първоначални данни след ескалация на свадата непълнолетният наранил опонента си с нож. Пострадалият бил закаран в здравно..

публикувано на 24.09.20 в 14:22

Спортисти, родители и треньори протестираха пред общината заради липсата на достъпна плувна база

Снощи пред сградата на общинска администрация се проведе "Открита тренировка на спортен клуб по водна топка Арда ". Около 50 души в това число треньори, спортисти, родители и граждани се събраха, за да покажат на обществеността, че имат желание да спортуват, но нямат условия.   Кметът Хасан Азис се срещна с присъстващите и заяви, че общината няма..

публикувано на 24.09.20 в 11:46

Жена на 73 години от община Хасково почина с КОВИД-19

За последното денонощие на територията на хасковска област няма регистриран нов положителен случай на коронавирусна инфекция, а един е починал. Двадесет и първият случай на починал с COVID 19 е на жена на 73 г. от община Хасково. Тя е била приета в Инфекциозно отделение на 3 септември и на 5 септември е приведена в ОАИЛ. Жената е..

публикувано на 24.09.20 в 11:24

Книги за българската общност в Одрин събират гимназисти от Кърджали

К ниги за българската общност в Одрин събират гимназисти от Кърджали. Кампанията се реализира в рамките на проекта ,,Аз съм доброволец“ на  сдружение „Нови перспективи за развитие“. Той цели да популяризира доброволчеството сред младите хора , да осмисли свободното им време и да повиши мотивацията им за участие в обществения живот. Ученици от три..

публикувано на 24.09.20 в 10:25