Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кърджали става домакин на Държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания през септемвриДържавното първенство по канадска борба за хора с увреждания ще се проведе със сигурност в Кърджали, каза състезателят и шампион по канадска борба Емилия Стоянова. То е насрочено за 11 септември, а залата ще се уточнява. Припомняме, че преди месец общината не бе потвърдила желанието си да бъде домакин на първенството.
Първенство в Кърджали е голям престиж за града ни, коментира сега Емилия Стоянова. Освен това няма финансиране на клуба, и това че сме домакини,  дава предимство на състезателите.
На състезанието ще се явят десет състезатели от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи".
Утре предстои на Държавно първенство по канадска борба в Банско да се яви младата надежда на клуба Виктория Генева, като това състезание е важно за нея, защото се разпределят квотите за европейски и световни първенства. Виктория ще участва освен в своята, и в категория до 55 кг.
Повече по темата и за това как се спазват противоепидемичните мерки във връзка с КОВИД-19, ще научим от Емилия Стоянова, председател на  Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи". С нея разговаря Радка Петкова.
 

Вижте още
Илия Учиков, гайдар и майстор на гайди

Илия Учиков - майсторът на гайди

Наричат каба гайдата космическият музикален инструмент, защото българската песен „Излел е Дельо хайдутин“,  полетяла в космоса е под съпровода на родопската гайда. Не минава празник в Родопите без този старинен инструмент. Нейната мелодия те кара да настръхнеш, дори и сълзи да пролееш.  Планината е пълна с гайдари. Но замисляли сте се, как се майстори..

публикувано на 21.09.20 в 14:20

д-р Юлиян Петров: Образователните институции са подготвени да посрещнат учениците

В навечерието на учебната година, усещайки еуфорията на родителите към първия учебен ден успяхме да формираме в обществото, че българското училище ще бъде възможно най- безопасната среда за проповядване на религията образование. Това заяви председателят на СО "Подкрепа" д-р Юлиян Петров на приемна в Кърджали, организирана от..

публикувано на 21.09.20 в 06:58

Дизайнерът Фатих Осман: Посланието, което изпраща модният подиум през 2020 е смелост

Модата се върти, вкусовете се променят, желанията отминават, но стремежът към себеизразяване е перманентен и налага абсолютната адаптация към промените.През последните месеци световната модна сцена смени курса си на плаване, заради финансовата необходимост да се спаси от потъване, като модата през 2020 е олицетворение на..

публикувано на 21.09.20 в 06:43
Стария Златоград

Откриват „Делювите празници“ в Златоград

В Златоград откриват „Делюви празници“ с различни събития. В първия празничен ден – 18 септември ще се открие тематична изложба „Тракийски царе“ на автора Николай Русев в „Сивриева зала“ в стария град. На 19 септември, събота жителите и гостите на Златоград ще се забавляват на открито, на мегдана в стария Златоград с концерт на Деси..

публикувано на 18.09.20 в 08:25
БЧК

БЧК се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“

Месец септември беше обявен като месец на първата долекарска помощ по безопасността на движението по пътищата. Съответно младите доброволци на БЧК, главно от областния град успяха да се включат във вече 10-тина инициативи разказа Жана Чакърова - директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали. Най-интересното от тях беше..

публикувано на 16.09.20 в 08:28

279 помощи за първолаци са отпуснати в Кърджали

279 помощи на първокласници са отпуснати в Кърджали към 9 септември. Това съобщи Цветомир Хаджиев, директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане". Помощта се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца на семейства, които са записани в първи клас на държавно или общинско училище, за покриване на част от разходите в..

публикувано на 16.09.20 в 06:00

Диана Димитрова: По-добре нулева година, отколкото нахвърлена информация, която децата не асимилират

"Не" на маските и изолаторите в училище. За това призовават родители, които излязоха на протест в някой градове у нас. Родителите настояват сами да решават дали децата им да носят маски в училище. Родителите се притесняват, че мерките срещу коронавируса ще нанесат психически травми върху децата разказва Диана Димитрова, млада..

публикувано на 16.09.20 в 06:00