Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджали става домакин на Държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания през септември



Държавното първенство по канадска борба за хора с увреждания ще се проведе със сигурност в Кърджали, каза състезателят и шампион по канадска борба Емилия Стоянова. То е насрочено за 11 септември, а залата ще се уточнява. Припомняме, че преди месец общината не бе потвърдила желанието си да бъде домакин на първенството.
Първенство в Кърджали е голям престиж за града ни, коментира сега Емилия Стоянова. Освен това няма финансиране на клуба, и това че сме домакини,  дава предимство на състезателите.
На състезанието ще се явят десет състезатели от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи".
Утре предстои на Държавно първенство по канадска борба в Банско да се яви младата надежда на клуба Виктория Генева, като това състезание е важно за нея, защото се разпределят квотите за европейски и световни първенства. Виктория ще участва освен в своята, и в категория до 55 кг.
Повече по темата и за това как се спазват противоепидемичните мерки във връзка с КОВИД-19, ще научим от Емилия Стоянова, председател на  Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи". С нея разговаря Радка Петкова.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"На чаршията, в чата" с нова рубрика - разкажете за ...

 "На чаршията, в чата" се премести в понеделник по същото време - малко след новините в 14 ч. до малко преди новините в 16 ч.  За какво говорихме в  първото понеделнишко издание на предаването? Слушатели алармираха във фейсбук групата на предаването, в чата, че имат затруднения при плащането по електронен път на местните си данъци и такси в община..

публикувано на 16.03.24 в 23:50
Ирен Делчева

Слушатели изразиха недоволство от ограничените възможности за плащане на местни данъци и такси по електронен път

Слушатели изразиха недоволство, че в община Кърджали не може да се използва безплатната възможност за плащане на местни данъци и такси по електронен път през Системата за сигурно електронно връчване – през еGov. Дадени са варианти за електронно плащане, но те са чрез платени платформи. Във фейсбук профила на предаването „На чаршията, в чата“..

публикувано на 16.03.24 в 19:42
Читалище Орфееви гори - Смолян

В Смолян палят ритуален огън за Сирни Заговезни

В Смоялн ще отбележат народната традиция Пустове (Сирни заговезни), организирана от читалище „Орфееви гори-1870” в смолянския кв. Райково. Общоградският празник ще се проведе на 17 март (неделя) от 18 часа пред читалището, съобщи Веселина Бабаджанкова, председател на клуб “Зевзек”, които са възродили тази традиция в този край. B ĸoнцepтнaтa пpoгpaмa..

обновено на 16.03.24 в 15:25
Снимката е илюстративна

В Неделино ще отбележат "Наша Марта"

Традиционният празник "Наша Марта" ще отбележат в Неделино. На 14 март, от 18:30 часа на централния площад, неделинци, с песни и танци, ще запалят голям огън, за да прогонят злите сили и да събудят пролетта.  Секретарят на НЧ “Светлина - 1938” Десислава Хаджиева разказа за слушателите на Радио Кърджали каква е традицията на “Наша Марта”, от кога..

публикувано на 13.03.24 в 11:16

Сезер Садулов: Постът ни учи да възпитаваме душата си

Вчера бе първият ден от свещения за мюсюлманите по цял свят месец Рамазан . Сезер Садулов, районен координатор на мюфтийството в област Кърджали сподели, че през годината последният брой на постещите сред младите се е увеличил и това се увеличава на нарастващия процент на информацията за сред младите. За това моделирайте и..

публикувано на 12.03.24 в 17:36
Габриела Руменова

„Ние, потребителите“: Внимавайте с примамливите предложения от известни личности в интернет, може да е фейк

Зложелатели „превземат“ образи и гласове на артисти, политици, учени и с помощта на AI създават видеа и изображения за извършване на заблуди и измами, които струват на хората пари, стрес и много загубено време. Мнението е на Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“. В ефира на Радио Кърджали тя даде препоръка към потребителите,..

публикувано на 12.03.24 в 12:13
Д-р Сезгин Бекир

Клиничен психолог: Не позволявайте на децата си да се хранят пред компютъра

Социалните мрежи са по-съществена част от ежедневието на по-младите хора, затова, когато се случи срив, безпокойство се наблюдава по-скоро в тази група от хора. Това мнение изказа пред Радио Кърджали клиничният психолог д-р Сезгин Бекир. По думите му, колкото по-активен е човек в социалните медии, толкова повече се засилва безпокойството,..

публикувано на 11.03.24 в 19:08