Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва Международният фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“

| обновено на 05.10.20 в 14:37

От 5 до 10 октомври град Смолян и още 20 по-малки градове и села в областта се провежда 9-ото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика – „Забранено за възрастни“.

Въпреки, че тази година гостуват само и единствено български артисти, качеството на фестивала си остава на същото високо ниво, а входът тази година по изключение и поради кризисната ситуация в страната е абсолютно свободен за всички желаещи.

Фестивалът ще представи 11 професионални театрални и танцови представления и един игрален филм от България за деца и младежи. Фестивалът ще се открие на 5 октомври, понеделник от 17 ч пред Театъра в Смолян с програма от три събития – танцова импровизация на Брейк школа „Sleepwalkingz“ от Смолян, след което продължава на открито с представлението „Повече от магия“ на Театър Трио от Бургас и завършва в Зала 1 със семейния филм „Смарт Коледа“.

Освен в областният град Смолян, представления през цялата седмица ще има в Борино, Върбина, Мадан, Чепеларе, Грохотно, Чепинци, Рудозем, Неделино, Ерма Река, Старцево, Момчиловци, Елховец, Гьоврен, Смилян, Баните, Търън, Девин, Црънча, Златоград.

Фестивалът в град Смолян се организира от Фондация „За Родопите“ в съорганизаторство с Община Смолян. Фестивалът в Смолян област се провежда под патронажа на Областния управител на Област Смолян и е осъществена с участието на Община Златоград, Община Мадан, Община Неделино, Община Рудозем, Община Чепеларе.

Фестивалът е реализиран с подкрепата на Министерство на културата и със съдействието на Фондация „Америка за България“. Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието – Смолян. Медийни партньори на фестивала са Програма „Христо Ботев“ на БНР и Списание „Кукларт“.

„Забранено за възрастни“ е уникален по рода си празник за най-младото население на Средните Родопи и те го очакват с нетърпение в началото на октомври вече девета поредна година.

Събитието ще се проведе при строг контрол и с съответствие с предписаните официални противоепидемологични мерки. 

Чуйте повече в разговора на Илияна Типова с Петър Тодоров, продуцент и артистичен директор на фестивала: ПРОГРАМА 


Галерия

Вижте още
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24

Емил Мартинов се записа в историята на "Арда1924"

Емил Мартинов стана първият футболист в историята на АРДА, който изигра 50 мача в елита на българския футбол с екипа на АРДА. Това стана в мача с Локомотив Пловдив в среща от 22-ри кръг на efbetЛИГА. Мартинов се присъедини към клуба през 2019г., когато отборът за първи път в своята история получи право на участие в най-високото ниво на родния..

публикувано на 24.03.21 в 13:13

Денят в Кърджали започна със сняг

Сняг вали от сутринта в Кърджали , като към 9 часа снеговалежът  се засили . Вали и над почти цяла Хасковска област . Всички машини работят по  разчистването на републиканската пътна мрежа.  Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма информация за сериозни пътни инциденти. На много места в страната ще вали  сняг, като в планините и..

публикувано на 24.03.21 в 10:53
Неделино

В Неделино забраниха провеждането на пазарните дни

Боян Кехайов, кмет на община Неделино, издаде заповед с която се забранява провеждането на пазарни дни.  Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването и зачестилите случаи на COVID-19 на територията на общината  са въведени нови противоепидемични мерки за периода 22 - 31 март. Сред тях са преустановяването на   провеждането на събирания и..

публикувано на 22.03.21 в 16:39