Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте от мен, Радка Петкова и най-шареното предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед" - след новините в 16 часа!Това е епизодът от 4 октомври.
И днес ще си прекарате два смислени часа, с интересни и мили събеседници, с посока и стил в живота.
Първо отдаваме дължимото на отминалия неотдавна рожден ден на Фродо и Билбо бегинс - известните хобити от "Властелинът на пръстените". Поводът е добър да обърнем внимание на добродетелите, които притежават тези симпатични обитатели на Средната земя. За тези качества на малките големи герои от най-великото фентъзи, разговарям с детския автор и културолог Весела Фламбурари. След това с Деси Иванова от Trouble Bakers ще си припомним рецептата за елфически хляб.


Във втората част, си говорим за множество хубави инициативи, с които се е нагърбил многодетния баща и наш приятел Константин Кирил-Иванов. Ще влязат ли Маргаритка и Мишлето Форки при най-малките деца, и да се подготвяме ли вече за концерта "Билет срещу книга" на "Обичайните заподозрени", ще научим от Разказвачът на приказки.
Очаква ни среща с популярната и щура певица на "Отлагам" Керана, но без космонавтите. Тя ще ни разкаже за приключенията си в Тайланд и защо жителите на азиатската държава имат 12 вида усмивки.


Останете с Вкусен следобед всяка неделя след 16 часа - на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21!

Вижте още

Румяна Профирова: Няма смисъл да отричаме онлайн обучението щом е най-добрата форма да опазим здравето си

Почти половината от родителите - 47 на сто, се обявяват изцяло за присъствено, а 22% за онлайн обучение на всички ученици поради Covid кризата. Това показва онлайн допитване сред над 20 000 български родители от цялата страна показва, направено от Асоциация „Родители“ и Института за изследвания в образованието. Най-много..

публикувано на 19.11.20 в 11:25

Бирджан Алимола: Студент по време на пандемия

Всяка година началото на академичната година при студените е повод за вълнение за преподаватели и студенти, но и най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на висшите училища. През 2020 г. нещата стоят по-различно от всякога, като българските студенти, у нас и в чужбина, са изправени пред множество неизвестни, породени от..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Коронавирус: Тост за отложената сватба

Тъй като двойките в световен мащаб са изправени пред пандемията COVID-19, предприемането на правилните действия и навигирането в този непрекъснато развиващ се сценарий се оказва предизвикателство за мнозина. След кратката пауза през пролетта сватбеният сезон се завърна в разгара си в цялата страна. Младоженците се съобразяват с..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Никола Чанев за желанието на Общината да повиши данъците: Пир по време на чума

Община Кърджали е насрочила обществено обсъждане за повишаване на местните данъци, алармира областният управител Никола Чанев. Според него във време на ковид криза е абсолютно неуместно общината да прибягва до повишаване на данъците на своите жители.  "Пир по време на чума" - така Никола Чанев обобщи желанието на Община Кърджали да повиши..

публикувано на 11.11.20 в 11:24

Стоян Варналиев даде живот на песни наследени от Вълкана Стоянова

Тракийският певец Стоян Варналиев използва дните на пандемията, за да твори и да записва нови песни. Изпълнителят, който на 19 ноември ще отбележи 52 житейски лета се е възползвал ползотворно от националната изолация и е успял да направи записи на пет тракийски песни. Това са: „Мама на Стоян думаше“; „Мишки скачат“; „В село се е ламя сторила“; „Яна..

публикувано на 07.11.20 в 17:30

Тайни тракийски светилища и църквата "Св. Дух" в Бенковски са дестинациите в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще пътешестваме заедно с Маргарита Мандраджиева - човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни парчета, които да ни настроят на приключенска вълна.  Водеща на предаването е Илияна Типова. Тази..

публикувано на 06.11.20 в 16:00

До сега 7089 души от общо 7958 са получили хранителни пакети от БЧК

Независимо от трудната пандемична обстановка в която в момента живеем   и в която се налага всички с много търпение, отговорност и смирение да преминем, Българския червен кръст продължава да изпълнява ангажиментите си по Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2019г. До този момент 6355 души от..

публикувано на 06.11.20 в 06:49