Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

15-годишната тенисистка от Ардино Цветелина Георгиева завърши трета при девойките до 21 години

Нов успех на състезателите от Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ - Ардино. 15-годишната Цветелина Георгиева, младата надежда, която извоюва 3 шампионски в своята възраст, стана вицешампион на България при 18-годишните, сега на държавното първенство за девойки до 21 години се класира на трето място в индивидуалната надпревара. Това беше последното състезание за сезон 2019/ 2020 в спортния календар. Треньорът Бейхан Емин е доволен от представянето през сезона на своите възпитаници, които доказаха, че са един от водещите клубове по тенис на маса в България. Чуйте интервюто на Валентина Иванова с Бейхан Емин в звуковия файл:

Бейхан Емин: Цветелина отново постигна голям успех и тази седмица. На последните две държавни първенства тя извоюва 3 шампионски в своята възраст, стана вицешампион на България при 18-годишните, а сега на шампионата за девойки до 21 години стигна до полуфинал. Цвети загуби полуфинала от Калина Христова от тима на домакините СКТМ „Корабостроител 92“. На двойки шампионките при 15 и 18 годишните Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу отпаднаха от бъдещите шампионки Калина Христова и Димана Николова от Варна.

Само с един състезател ще участва Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ - Ардино на започващия в петък турнир "Млад олимпиец" в Момчилград, който е кръг от новото държавно първенство.

Вижте още

Тестването срещу Ковид-19 задължително в Гърция

Властите в Гърция масово тестват населението, за да се установят реалните нива на разпространение на вируса. Гръцки острови привличат туристи с ваксиниране на всички жители.  Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка. Гърция получи днес поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От..

публикувано на 16.04.21 в 16:34

Благоустрояват централния парк на Джебел

Продължава благоустрояването на централния парк в Джебел. Новите дейности са заложени по проект, който бе подписан днес от кмета Неджми Али с Държавен фонд „Земеделие“ и местната инициативна група „Ардино-Джебел“. „Проектът включва обновяване на зелени площи, паркова алейна мрежа, изграждане на детска площадка, спортна площадка на открито,..

публикувано на 16.04.21 в 15:34

Ботевци участваха виртуално в сесия на Европейския парламент

Ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджалии участваха в онлайн заседание на парламента в Страсбург, заедно с 1300 ученици от 102 училища от 24 страни. Виртуалното присъствие е за младшите посланици на "Ботев" и за тяхната активната и съдържателна дейност, за заявената им устойчива гражданска позиция  през учебната 2019-2020 г. , съобщиха..

публикувано на 16.04.21 в 15:31
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24