Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И забавно, и полезно с "Разказвачът на приказки" тази есенОколо 12 книги ще отпечата малкото бутиково издателство "Разказвачът на приказки" до края на годината, като едната от тях е книга с кауза. А каузата е в подкрепа на деца със синром на Даун. Малката героиня от книжката "Али" е дете със синдром на Даун, а целта е хлапета и родители да разберат, че тези малчугани не са по-различни.
И тази година ще се проведат редица инициативи под мотото "Разказвачът на приказки", каза за радио Кърджали двигателят на кампаниите в подкрепа на детското четене Константин Кирил-Иванов.

Инициативата "Приказки под лампите" ще зарадва малки и големи и тази година, като за събитието се търсят сподвижници на каузата, които да го подкрепят. "Приказки под лампите" тръгва от голямата базилика в старинен Пловдив, в навечерието на Коледа. Седнали под вълшебните лампи с блага светлина на блус музиканта Николай Табаков, деца и възрастни четат любими приказни истории. Одеяла и какао допълват приятната атмосфера, в която децата се чувстват като у дома си.
"Приказки под лампите" вече става пътуваща инициатива, с разширен екип.

За най-малките освен проекта "Маргаритка" и този с "Мишлето Форки" ще се осъществят и още три. Това са "Българознайко и Разказвачът на приказки", който ще завършва с общо хоро, "Плодчетата" - истории по книги на д-р Емилова и "Джобно Чародейство", в който децата сами създават приказки.

Да очакват ли децата Маргаритка и Мишлето Форки, и да се подготвяме ли вече за концерта Билет срещу книга на "Обичайните заподозрени" с главен заподозрян Константин Кирил-Иванов, ще научим от разговора на Радка Петкова с Константин Кирил-Иванов.

Галерия

Вижте още

Румяна Профирова: Няма смисъл да отричаме онлайн обучението щом е най-добрата форма да опазим здравето си

Почти половината от родителите - 47 на сто, се обявяват изцяло за присъствено, а 22% за онлайн обучение на всички ученици поради Covid кризата. Това показва онлайн допитване сред над 20 000 български родители от цялата страна показва, направено от Асоциация „Родители“ и Института за изследвания в образованието. Най-много..

публикувано на 19.11.20 в 11:25

Бирджан Алимола: Студент по време на пандемия

Всяка година началото на академичната година при студените е повод за вълнение за преподаватели и студенти, но и най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на висшите училища. През 2020 г. нещата стоят по-различно от всякога, като българските студенти, у нас и в чужбина, са изправени пред множество неизвестни, породени от..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Коронавирус: Тост за отложената сватба

Тъй като двойките в световен мащаб са изправени пред пандемията COVID-19, предприемането на правилните действия и навигирането в този непрекъснато развиващ се сценарий се оказва предизвикателство за мнозина. След кратката пауза през пролетта сватбеният сезон се завърна в разгара си в цялата страна. Младоженците се съобразяват с..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Никола Чанев за желанието на Общината да повиши данъците: Пир по време на чума

Община Кърджали е насрочила обществено обсъждане за повишаване на местните данъци, алармира областният управител Никола Чанев. Според него във време на ковид криза е абсолютно неуместно общината да прибягва до повишаване на данъците на своите жители.  "Пир по време на чума" - така Никола Чанев обобщи желанието на Община Кърджали да повиши..

публикувано на 11.11.20 в 11:24

Стоян Варналиев даде живот на песни наследени от Вълкана Стоянова

Тракийският певец Стоян Варналиев използва дните на пандемията, за да твори и да записва нови песни. Изпълнителят, който на 19 ноември ще отбележи 52 житейски лета се е възползвал ползотворно от националната изолация и е успял да направи записи на пет тракийски песни. Това са: „Мама на Стоян думаше“; „Мишки скачат“; „В село се е ламя сторила“; „Яна..

публикувано на 07.11.20 в 17:30

Тайни тракийски светилища и църквата "Св. Дух" в Бенковски са дестинациите в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще пътешестваме заедно с Маргарита Мандраджиева - човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни парчета, които да ни настроят на приключенска вълна.  Водеща на предаването е Илияна Типова. Тази..

публикувано на 06.11.20 в 16:00

До сега 7089 души от общо 7958 са получили хранителни пакети от БЧК

Независимо от трудната пандемична обстановка в която в момента живеем   и в която се налага всички с много търпение, отговорност и смирение да преминем, Българския червен кръст продължава да изпълнява ангажиментите си по Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2019г. До този момент 6355 души от..

публикувано на 06.11.20 в 06:49